Video statief

Een video statief zorgt ervoor dat u stabiele video-opnames kunt maken. De meeste videostatieven beschikken over een statiefkop met een pan- en tiltfunctie. Hierdoor maakt u op eenvoudige wijze soepele horizontale en verticale videobeelden. Dit geeft uw video’s een professionele uitstraling. Daarnaast zijn sommige video statieven uitgerust met een waterpas. Op deze manier kunt u gemakkelijk zien of het statief exact horizontaal staat.

1-18 van 49

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-18 van 49

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Waarom filmen met een video statief?

Het is vaak lastig om voor een langere tijd stabiel te filmen vanuit de hand. De kans is groot dat er uiteindelijk trillingen te zien zijn in het beeldmateriaal. Meestal is dit voor de kijker van de video erg onplezierig. Een statief voor uw videocamera helpt bij het maken van stabiele filmbeelden. Door gebruik te maken van een video statief kunt u ook meerdere shots maken vanuit hetzelfde standpunt. Dit zorgt voor strakke video’s en vloeiende overgangen. Bovendien heeft u uw handen vrij wanneer u de camera plaatst op een statief. Zo kunt u zich volledig focussen op de video.

Kies het juiste video statief

Wilt u een video statief aanschaffen dan is het belangrijk dat u rekening houdt met het maximale draaggewicht van het statief. Het draaggewicht geeft aan hoeveel kilogram het statief kan dragen zonder om te vallen. Voor een maximale stabiliteit is het dus belangrijk dat uw videoapparatuur niet te zwaar is voor het statief. Ook is het aan te raden om het gebruiksdoel voor ogen te houden bij de aanschaf van een statief. Wanneer u veel reist met uw apparatuur of als u het statief snel wilt verplaatsen, dan wilt u niet zeulen met veel gewicht. Kies in die situaties voor een compact en extra licht statief. Een carbon video statief is dan een goede keuze.

Aluminium of carbon video statief?

In ons assortiment vindt u videostatieven die gemaakt zijn van aluminimum of carbon. Aluminium is een licht metaal en in verhouding goedkoper dan carbon. Carbon is daarentegen nog een stuk lichter, wat het vervoersgemak ten goede komt. Bij ons koopt u video statieven van diverse merken, zoals van Coman en Manfrotto.

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA