Systeemcamera

Een systeemcamera (DSLM: Digital Single Lens Mirrorless) is een digitale camera zonder een spiegel voor het zoekersysteem. Je moet dus voor het bepalen van de compositie gebruikmaken van het scherm op de achterkant van de behuizing of een elektronische zoeker. Door het ontbreken van een spiegel zijn systeemcamera's vaak lichter en compacter dan spiegelreflexcamera's.

1-18 van 459

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-18 van 459

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

De voordelen van een systeemcamera

Een systeemcamera is meestal klein en licht, maar toch voorzien van een relatief grote sensor. Bovendien heb je de mogelijkheid om te werken met verwisselbare objectieven. Systeemcamera's zijn vaak duurder dan compact camera's, maar beschikken dan ook over meer functionaliteiten en zijn 'sneller'. Een bewegend onderwerp krijg je dus gewoon scherp in beeld.

Voor wie is een systeemcamera?

Het grote voordeel van een systeemcamera ten opzichte van een spiegelreflexcamera is toch vooral de compactheid, terwijl je wel kunt switchen van objectief. Zonder zware apparatuur bij je te dragen, heb je dus volop fotografische mogelijkheden. Als je dus al enige kennis hebt van fotografie en je vindt het gewoon heel leuk om te doen, dan is een systeemcamera een goede optie.

Systeemcamera kopen?

In onze webshop heb je een ruime keuze aan systeemcamera’s. 

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA