Monopod

Een monopod is een statief met één poot. Het is een handig hulpmiddel wanneer u een camera wilt stabiliseren en tegelijkertijd uw bewegingsvrijheid wilt behouden. Vergeleken met een tripod neemt een eenbeenstatief veel minder ruimte in beslag én dat is een groot voordeel. Een monopod neemt u dus gemakkelijk mee in uw fototas en dit type statief is bovendien snel in en uit te klappen.

1-18 van 128

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-18 van 128

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Voordelen van een monopod

Een monopod biedt uitkomst wanneer u een kleiner en compacter alternatief zoekt voor een tripod. Dit type statief is eenvoudig te vervoeren en binnen zeer korte tijd op te zetten. Dit maakt een monopod ideaal wanneer u snel in actie moet komen, zoals bij sportfotografie. Een eenbeenstatief komt ook zeer goed van pas indien u veel fotografeert in kleine ruimtes. Doordat dit statief maar één poot heeft, is er weinig ruimte nodig om het maximale uit een monopod te halen.

Fotomasten

Monopods zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Zo vindt u in ons assortiment ook monopods die u kunt uitschuiven tot een lengte van 10 meter! Op deze manier kunt u fotograferen of filmen vanuit een hoger standpunt. Deze zogenaamde fotomasten zijn zeer geschikt voor architectuur- woning en evenementenfotografie.

Carbon of aluminium monopod?

De meeste monopods in ons assortiment zijn vervaardigd uit aluminium of carbon. Het voordeel van carbon is dat het zeer licht is. Daarom is een carbon monopod perfect wanneer u op verschillende locaties werkt of als u veel reist met uw fotografie-apparatuur. Wanneer u veel in een vaste studio fotografeert is een aluminium monopod een goed alternatief. In verhouding zijn deze statieven goedkoper en ook deze monopods zijn niet heel zwaar. Bij ons vindt u monopods van bekende merken, zoals Manfrotto, Gitzo en Coman.

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA