Middenformaat camera

Een middenformaat camera heeft een grotere sensor dan een kleinformaat camera, zoals een spiegelreflexcamera. Door de grotere sensor is er een groter oppervlak beschikbaar met nog meer pixels. Het resultaat is verbluffend: meer dan 30 megapixels en haarscherpe beelden vol detail. Een middenformaat camera is dan ook geschikt om zeer grote afdrukken te maken, zonder dat enige ruis zichtbaar wordt. De grotere sensor past niet in een compacte behuizing, daarom is een middenformaat camera allesbehalve klein en licht. Middenformaat camera’s worden voornamelijk gebruikt door professionele fotografen en er zijn verschillende modellen verkrijgbaar.

14 artikel(en)

14 artikel(en)

Voordelen van een middenformaat camera

Naast dat er door de grotere sensor een groter oppervlak voor meer megapixels is, zitten er nog meer voordelen aan. Zo creëer je met een middenformaat camera een groter dynamisch bereik en schonere beelden. Middenformaat camera's hebben een veel kleinere scherptediepte en geven in een foto vooral veel meer detaillering.

Hasselblad middenformaat camera's

Met een Hasselblad camera maak je foto's van zeer hoge kwaliteit met levensechte, heldere kleuren waarbij de kleurgradaties zeer soepel in elkaar overlopen. Voor een perfecte horizontale of verticale positionering van de camera kun je gebruik maken van de Digital Spirit Level functie. 

Middenformaat camera kopen?

In onze webshop heb je een ruime keuze aan middenformaat camera's. 

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA