Hasselblad lease

In samenwerking met Hasselblad en The Lease Factory voor Nederlandse klanten en BNP Paribas Leasing Solutions voor Belgische klanten, bieden wij u de mogelijkheid om een Hasselblad X1D of H6D middenformaat camera (en bijbehorende lenzen) te leasen. Neem contact met ons voor een offerte op maat.

Hasselblad camera

De Hasselblad X1D-50c is de eerste systeemcamera ter wereld met een middenformaat sensor. De camera schiet in 16 bit RAW en JPEG en Hasselblad levert haar eigen Phocus software mee, maar de camerabestanden zijn ook geschikt voor Adobe.


Bekijk de Hasselblad Camera's

Hasselblad lenzen

De Hasselblad XCD-lenzen beschikken over een geraffineerde en extreem duurzame centraalsluiter. Deze overtreft zelfs het servicelimiet van 1.000.000 sluiterbewegingen en maakt sluiter- en flitssynchronisatietijden mogelijk zijn tot maar liefst 1/2.000.


Bekijk de Hasselblad lenzen

TWEE LEASEVORMEN

U kunt kiezen uit twee verschillende leasevormen, te weten financial lease en operational lease. Hieronder vindt u een uitgebreide toelichting op de beide leasevormen.

Financial Lease

Financial lease is mogelijk vanaf een investering van € 5.000,- (exclusief BTW). Bij een financial lease leent u een bepaald bedrag van de leasemaatschappij en betaalt dit in maandelijkse termijnen met een rentevergoeding weer terug.

De maximale looptijd voor financial lease bedraagt 36 maanden een kortere looptijd is uiteraard mogelijk.

Gedurende de looptijd van de leaseovereenkomst bent u geen juridisch eigenaar, dit is de leasemaatschappij, maar kunt u fiscaal gezien wel afschrijven over de investering. Na het einde van de looptijd en betaling van de laatste leasetermijn (slottermijn) gaat het juridisch eigendom over naar u.

Gedurende de looptijd van de financial leaseovereenkomst bent u zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van de apparatuur en het onderhoud en eventuele reparaties. Uiteraard heeft u wel de normale garantie zoals die op nieuwe fotoapparatuur van toepassing is.

Operational Lease

Operational lease is mogelijk vanaf een investering van € 5.000,- (exclusief BTW). Gedurende de looptijd huurt u de apparatuur tegen betaling van maandelijkse leasetermijnen en krijgt daarmee de beschikking over de nieuwste apparatuur.

De looptijd is bij operational lease altijd 36 maanden. Bij operational lease blijft het juridisch en economisch eigendom bij de leasemaatschappij. U huurt gedurende de looptijd van 36 maanden uw apparatuur tegen een vooraf vastgestelde leasetermijn.

De maandelijkse leasetermijn bestaat uit het verschil tussen de nieuwwaarde en de vastgestelde restwaarde van de apparatuur na 36 maanden. De restwaarde bedraagt maximaal 25% van de initiële investering en kunnen wij in onderling overleg met u vastleggen. De leasemaatschappij dient voor het aangaan van de leaseovereenkomst wel akkoord te gaan met de voorgestelde restwaarde.

Omdat u bij een operational lease niet het volledige bedrag van de investering terug hoeft te betalen gedurende de looptijd, zal de maandelijkse leasetermijn lager zijn dan bij een financial lease.

Bij een operational lease wordt u geen juridisch- en economisch eigenaar van de apparatuur. U kunt de investering dus niet activeren op de balans en dus ook niet fiscaal afschrijven. Wel kunt u de BTW op de maandelijkse leasetermijnen aftrekken omdat u de apparatuur voor de uitoefening van uw beroep gebruikt. Aan het einde van de looptijd van het leasecontract levert u de apparatuur weer in of kunt erover kiezen om de apparatuur over te nemen tegen een vooraf vastgesteld bedrag. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om nieuwe apparatuur aan te schaffen en hiervoor een nieuwe leaseovereenkomst aan te gaan. Zo beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur.

Om u een indicatie te geven van maandtermijnen en rentepercentages vindt u onderstaand een aantal rekenvoorbeelden.

Rekenvoorbeeld 1

Hasselblad X1D-50c + 45mm F3.5, financial lease 36 maanden, geen slottermijn

De huidige prijs van de Hasselblad X1D-50c met 45mm F3.5 bedraagt € 11.858,-. Exclusief BTW is dit € 9.800.

De maandelijkse leasetermijn bedraagt in dit geval € 308,-. De effectieve rente bedraagt 8,5%.

Rekenvoorbeeld 2

Hasselblad X1D-50c + 45mm F3.5 + 90mm F3.2, financial lease 36 maanden, geen slottermijn

De totale prijs van deze configuratie bedraagt € 14.627,-. Exclusief BTW is dit € 12.088,43

De maandelijkse leasetermijn bedraagt in dit geval € 376,-. De effectieve rente bedraagt 7,75%.

Rekenvoorbeeld 3

Hasselblad H6D-50c, operational lease 36 maanden, slottermijn 25%.

De totale prijs van deze configuratie bedraagt momenteel € 27.709,-. Exclusief BTW is dit € 22.900,-. Een slottermijn van 25% komt overeen met 5.725,-. De leasetermijn bedraagt in dit geval € 570,-. De effectieve rente bedraagt 7,75%.

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA