Field Monitoren

Een foto- of videocamera heeft beperkingen; vaak is het beeldscherm te klein en is de resolutie niet hoog genoeg. Voor het maken van professionele filmopnames is het gebruik van een field monitor daarom ideaal. Een field monitor is een draagbaar, door batterijen aangedreven display waarop te zien is wat de camera opneemt. Veelal wordt een field monitor gekoppeld aan een camera of camera-installatie. Field monitoren variëren in grootte en zijn twee tot drie keer groter dan de meeste camerabeelden.

1-18 van 35

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-18 van 35

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Voordelen van field monitoren

Field monitoren zijn vooral handig tijdens interviews of wanneer opnames vanuit een erg hoge positie worden gemaakt, waardoor het moeilijk of zelfs onmogelijk is om het scherm van de camera te zien. Dan biedt een externe field monitor uitkomst. Een field monitor is ook handig wanneer het beeld door meerdere mensen moet worden bekeken.

Het gebruik van field monitoren

Ook wanneer gefilmd wordt met een DSLR camera kan het lastig zijn de opnames goed te monitoren. Vaak is de zoeker te klein en zit het display niet op een handige plek. Field monitoren heffen dit nadeel op. Door een field monitor te gebruiken zorgt u ervoor dat u alles opneemt wat u wilt opnemen. Daarnaast helpt een field monitor om veel gemakkelijker de focus op het onderwerp te houden.

Op zoek naar een field monitor?

Bent u op zoek naar een field monitor? In onze webshop bevinden zich verschillende field monitoren, in diverse prijsklassen. 

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA