Digitale fotografie

Review - Nikon D750

Review - Nikon D750

De snelle, veelzijdige en behendige Nikon D750 spiegelreflexcamera is volgepakt met professionele beeldtechnologie en voorzien van een compact en gestroomlijnd ontwerp. De Nikon D750 schept hoge verwachtingen: 24,3 megapixels, 6,5 beelden per seconde en ingebouwde WiFi. In een wereld waar alles mogelijk is, biedt deze full-frame camera u de vrijheid om het avontuur aan te gaan. 

Lees meer

Review - Nikon D5600

Review - Nikon D5600

Met de nieuwste camera van Nikon ben je altijd verbonden met social media. De D5600 – ook wel  de beste sociale spiegelreflex genoemd - testten we uit in het bos. Wij zijn benieuwd: hoe sociaal is deze spiegelreflexcamera van Nikon nou eigenlijk?

Lees meer

Review - Panasonic Lumix G7

Review - Panasonic Lumix G7

Twijfelt u tussen een spiegelreflex- en een systeemcamera? Wilt u geen duizenden euro’s uitgeven? En speelt videografie net zo’n grote rol als fotografie? Dan dient u de G7, een topper uit de Panasonic Lumix-range, mee te nemen in uw overweging.  

Lees meer

Review - Panasonic Lumix GH5

Review - Panasonic Lumix GH5

Met grote smart keek ik uit naar de release van het nieuwe topmodel uit de Lumix-familie. Als opvolger van de uiterst succesvolle GH4 waren mijn verwachtingen hoog. In deze productreview leest u of de Lumix GH5 mijn verwachtingen heeft waar gemaakt.  

Lees meer

In 10 bits filmen met Panasonic

In 10 bits filmen met Panasonic

De hoeveelheid bits beschrijft hoeveel kleurdiepte een camera kan waarnemen. Waar we voorheen genoegen namen met 8 bits (wat staat voor 16,78 verschillende kleuren), wordt 10 bits steeds meer de standaard. Dit komt neer op 1.07 miljard kleuren! De Panasonic Lumix GH5 is een van de eerste camera’s die intern met 10 bits kan filmen. 

Lees meer

Fantastische vlogs met Panasonic

Fantastische vlogs met Panasonic

Vloggen is populair en is inmiddels niet meer weg te denken in het dagelijks leven van voornamelijk jongeren tussen de 11 en 27 jaar. Als vlogger is een goede filmcamera essentieel. Panasonic weet dit als geen ander en lanceerde dé ideale camera's voor fantastische vlogs: Panasonic Lumix DMC-GH5 en Panasonic Lumix DMC-FZ2000.

Lees meer

Perfecte selfies met Panasonic

Perfecte selfies met Panasonic

Bijna iedereen heeft weleens een selfie gemaakt. Een wereld zonder selfies lijkt dan ook ondenkbaar in 2017. Panasonic speelt daar goed op in met de Lumix GX800. Naast een stijlvol design beschikt deze camera onder andere over de selfie- en panoramatechnologie.  

Lees meer

Panasonic 6K Photo

Panasonic 6K Photo

Panasonic staat bekend om de innovatieve 4K functionaliteiten in haar foto- en videocamera's. Maar nu gaat Panasonic nog een stapje verder: met de nieuwe GH5 is nu ook 6K photo beschikbaar gekomen. U kunt hiermee een 18 MP foto halen uit een korte 6K videoclip die is gemaakt met 30 fps.

Lees meer

Review - Ricoh Theta S

Review - Ricoh Theta S

Rijp. Een weerfenomeen waar menig fotograaf tijdens de Nederlandse winter met smart naar uitkijkt. Door de hoge luchtvochtigheid en rustige wind vormen ijskristallen zich in rap tempo op alles wat zich in de buitenlucht begeeft.  Vorige week dinsdag was het zo’n mooie dag. Een uitstekend moment voor het testen van de Ricoh Theta S.

Lees meer

Claire Droppert over smartphone fotografie

Claire Droppert over smartphone fotografie

Op haar 13e probeerde Claire Droppert al met een analoge camera de bliksem vast te leggen. 26 jaar later is ze een succesvol fotograaf die als geen ander kan spelen met digitale beelden. Daarbij fotografeert ze niet alleen met een spiegelreflexcamera, maar ook met haar smartphone.

Lees meer

Interview met Pieter Dhaeze

Interview met Pieter Dhaeze

In 1996 kwam Pieter Dhaeze voor het eerst in contact met digitale fotografie (Agfa ePhoto 307) en vanaf dat moment heeft hij zijn ervaringen en kennis gedeeld via de landelijke computer- en fototijdschriften. In dit artikel leest u meer over Pieter Dhaeze en zijn kijk op fotobewerking. 

Lees meer

Professionele filmfuncties van Panasonic

Professionele filmfuncties van Panasonic

Panasonic is de perfecte partner voor videografen die de allerhoogste beeldkwaliteit nastreven. De foto- en videocamera's van Panasonic zitten boordevol innovatieve en professionele functies, waarmee u shots maakt als een ware filmregisseur. Denk bijvoorbeeld aan Variable Frame Rate, Slow & Quick Motion en Dolly Zoom.

Lees meer

Panasonic Focus Stacking

Panasonic Focus Stacking

Het scherpstelpunt achteraf bepalen was al mogelijk bij Panasonic. Met de Focus Stacking functionaliteit gaat Panasonic nog weer een stapje verder. Het geeft u nog meer controle over het eindresultaat.

Lees meer

Altijd genoeg opslag

Altijd genoeg opslag

Altijd genoeg opslag met geheugenkaarten. Uw foto's en videobeelden worden zo razend snel weggeschreven en zijn makkelijk weer te benaderen via bijvoorbeeld een tablet of laptop. Kom niet voor verrassingen te staan en zorg dat u altijd genoeg opslag hebt. Zeker een must voor trouwfotografie, studiofotografie of het fotograferen van concerten en evenementen!

Lees meer

Panasonic 4k Light Composition

Panasonic 4k Light Composition

Voor een maximale 4K beleving moet u bij Panasonic zijn. 4K Video, 4K Photo en 4K Cropping zijn handige functionaliteiten om razend scherpe beelden te maken en te bewerken op uw camera. 4K Light Composiotion geeft u ook bij weinig licht veel creatieve mogelijkheden. 

Lees meer

Panasonic TouchAF

Panasonic TouchAF

De meeste camera's van Panasonic hebben tegenwoordig een kantelbaar touchscreen. Hierdoor kunt overzichtelijk het menu doorlopen van uw camera en het maakt ook de bediening een stuk eenvoudiger. Zo kunt u door slechts het scherm aan te raken het autofocuspunt bepalen: Panasonic TouchAF. 

Lees meer

Panasonic 4K Cropping

Panasonic 4K Cropping

Panasonic heeft een functionaliteit ontwikkeld die het mogelijk maakt om 4K beelden eenvoudig bij te snijden op de videocamera zelf. Met 4K Cropping kunt u heel eenvoudig uit een opname die gemaakt is in 4K bepaalde effecten toevoegen, zoals zoomen of pannen.

Lees meer

Panasonic Image App

Panasonic Image App

Met de Panasonic Image App kunt u uw compatibele Panasonic Lumix camera bedienen met uw smartphone. Natuurlijk kunt u de gemaakte beelden ook direct delen via bijvoorbeeld Facebook. De App is onmisbaar voor de hedendaagse Panasonic fotograaf.

Lees meer

Panasonic Post Focus

Panasonic Post Focus

Zou het niet handig als u het focuspunt nog kunt bepalen nadat u op de sluiterknop heeft gedrukt...Met Panasonic Post Focus is dat nu ook mogelijk. Deze bijzondere functie geeft u nog meer flexibiliteit bij het fotograferen.

Lees meer

Panasonic 4K Video

Panasonic 4K Video

Panasonic is een meester in het creëren van loeischerpe beelden. Weinig andere merken hebben inmiddels al zo veel producten uitgerust met de mogelijkheid om te filmen (en fotograferen) in een 4K-resolutie. Maar wat is precies het voordeel van filmen in de hoogste resolutie die momenteel beschikbaar is? Lees meer over 4K en ontdek daarbij de mogelijkheden die Panasonic te bieden heeft.

Lees meer

De nieuwe Leica SL

De nieuwe Leica SL

Leica introduceert een nieuwe camera: de Leica SL (Typ 601). Deze 24 MP fullframe systeemcamera heeft een geheel nieuw ontwikkelde elektronische zoeker, dezelfde krachtige processor als de Leica S en maakt Cine4K video met 24 beelden per seconde.

Lees meer

Hoe maak je een schitterende nacht-timelapse?

Hoe maak je een schitterende nacht-timelapse?

Timelapse: de ideale manier om meer met fotografie te doen dan alleen stilstaande plaatjes schieten. Denk daarbij aan voordelen als het schieten in RAW, een hoger aantal megapixels en het kunnen gebruiken van lange sluitertijden. Sander Blom praat ons bij over deze mooie vorm van straatfotografie! 

Lees meer

Verbonden camera's

Verbonden camera's

Ingebouwde Wi-Fi is niet meer weg te denken. Het is vooral handig om beelden op locatie snel te bekijken via een smartphone of tablet en het levert vaak extra...

Lees meer

Trusted shops Ideal  MasterCard   American Express   Paypal  VISA  Afterpay