Dashcam

Een dashcam is een camera die opnames maakt tijdens een autorit. De dashcam zit vast aan de binnenkant van de vooruit en filmt de volledige autorit, wat bijvoorbeeld handig kan zijn als je een ongeluk krijgt. In de dashboardcamera zit vaak een GPS systeem, zodat het ook snelheid, locatie en richting registreert. Een dashcam is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren.

1-18 van 58

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

1-18 van 58

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Waarom een dashcam?

Een dashcam zorgt ervoor dat je met een veilig gevoel de weg op kan. Een dashcam dient steeds meer als bewijsmateriaal bij ongevallen. Bij een ongeval, een gevaarlijke situatie door een medeweggebruiker, diefstal of beschadiging kun je de gemaakte opnamen gebruiken als bewijsmateriaal wanneer je aangifte doet.

Waar u aan moet denken bij het gebruik van een dashcam

Een dashboardcamera mag het zicht van de bestuurder niet hinderen. In Nederland is het filmen op de openbare weg toegestaan, maar als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar het buitenland, gelden er in sommige landen andere regels. In Oostenrijk en Portugal is het gebruik van een dashcam namelijk verboden. In Duitsland, België en Frankrijk is de waarschuwing voor snelheidscontroles, die ingebouwd is in sommige dashcams, verboden. Beelden van een dashcam mag je openbaar maken, maar je mag geen beelden publiceren waarop iemand duidelijk herkenbaar aanwezig is of kentekens duidelijk zichtbaar zijn.

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA