Advies voor het kiezen van de juiste beveiligingscamera

Beveiliging

Met een goede beveiligingscamera (IP-camera) kunt u alles observeren. Wilt u uw kind in de gaten houden, mooie processen in de natuur volgen of  op de hoogte blijven van het wel en wee in en rondom uw huis? Wat er zich in of rondom uw huis afspeelt, kunt u live zien op uw smartphone. Maar, wat maakt een beveiligingscamera nou de juiste voor uw situatie? Hieronder leest u welke beveiligingscamera het beste bij u, uw situatie en behoeftes past. 

 

 

Hoe werkt een beveiligingscamera?


Hoe werkt een IP-camera?

IP-camera’s, ook wel netwerkcamera’s genoemd, zijn camera’s die gebruik maken van het Internet-Protocol. Bedraad of draadloos. Ze kunnen videobeelden en geluid rechtstreeks streamen via internet. Hierdoor is het mogelijk om waar dan ook ter wereld de beelden live te bekijken of te laten beoordelen door beveiligingbeambten.

Sommige camera's schakelen in het donker over naar infrarood. Infrarood is een lichtfrequentie die u niet kunt zien. Dit is handig als de beveiligingscamera buiten komt te hangen, maar ook voor binnen als het licht bijvoorbeeld uit is.

Een aantal IP-camera’s werken via Wi-Fi. Dit soort camera hoeft u alleen maar op te hangen en de stekker in te pluggen. Sommige camera’s hebben een app om het toestel mee te bedienen, u kunt dan live meekijken en inzoomen. Denkt u er dan wel aan dat u uw netwerkomgeving goed beveiligd, zodat geen ongewenste gasten met uw camera's mee kunnen kijken.
Zit er verschil in beveiligingscamera's voor binnen en buiten?


Beveiligingscamera's binnen en buiten

Er zit weldegelijk verschil tussen beveiligingscamera's voor binnenshuis of die bestemd zijn voor buiten. Beveiligingscamera’s die buiten worden opgehangen moeten tegen een stootje kunnen en  weerbestendig zijn. Er zijn bullet- en dome-camera's. Een dome camera wordt bevestigd aan het plafond en wordt doorgaans binnen toegepast. Een bullet camera wordt vaak buiten gemonteerd omdat de lens van dit type camera's beter beschermd is tegen water en vuil.

Een IP-codering is een aanduiding voor de mate van beveiliging tegen schade van buitenaf. De IP-aanduiding heeft twee cijfers: het eerste geeft de beschermingsgraad tegen aanraken en indringen van voorwerpen, het tweede de beschermingsgraad tegen vocht. Bij de IP-normering voor weerbestendigheid wordt er gekeken naar het tweede cijfer van de IP-aanduiding. De minimale norm voor buitencamera's is IP66. 


Welke soorten beveilingscamera's zijn er?


Soorten beveilingscamera's

Een beveiligingscamera kan zoveel meer dan alleen inbrekers filmen. Zo kunt u er ook de kinderen of uw huisdier mee in de gaten houden als u zelf niet thuis bent. Sommige camera’s beschikken over een  time-lapsefunctie, zodat u ook gemakkelijk versnelde filmpjes kunt maken van bijvoorbeeld een feestje of verjaardag. Welke types zijn er?

Terug naar het begin: de analoge beveiligingscamera. Hierbij wordt het signaal analoog via een kabel doorgegeven. Dit was tientallen jaren de norm, maar deze techniek maakt meer en meer plaats voor digitaal. Wel is er de mogelijkheid om deze techniek te digitaliseren.

Tegenwoordig zijn vrijwel alle camera's zogenaamde IP-camera's . IP staat voor Internet Protocol, wat wil zeggen dat de camera via een IP-netwerk kan communiceren. Deze camera's kunnen bediend of bekeken worden via een smartphone, tablet of laptop. In de meeste gevallen is de camera uitgerust met een microfoon en in sommige gevallen ook met een luidspreker waardoor er op afstand gecommuniceerd kan worden met bijvoorbeeld een bezoeker.


 

Advies nodig over het beveiligen van uw pand? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat is een IP- camera?

Tegenwoordig zijn vrijwel alle camera's zogenaamde IP-camera's. IP staat voor Internet Protocol, wat wil zeggen dat de camera via een IP-netwerk kan communiceren. In de meeste gevallen is een camera uitgerust met een microfoon en in sommige gevallen ook met een luidspreker waardoor op afstand gecommuniceerd kan worden met bijvoorbeeld een bezoeker.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een IP-camera?

Bedenk van te voren goed met welk doel u een beveiligingscamera wilt aanschaffen. Denk bijvoorbeeld na over de beeldhoek en de afstand tot de objecten die u wilt registreren. 

De voordelen van een IP-camera

In plaats van de oude vertraagde analoge bewakingscamera is een IP-camera gemakkelijk aan te sluiten (vaak draadloos) op een netwerk. Hierdoor kunt u eenvoudig de beelden vanaf uw computer bekijken en beheren. Andere voordelen van een IP-camera betreffen voornamelijk de mogelijkheden. Bijvoorbeeld rechtstreekse opslag van de beelden naar een (micro) SD-kaart, directe verzending van een e-mail notificatie of een livestream op uw smartphone of tablet.

Bekijk hier alle IP-camera's

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA