Advies voor het kiezen van een goede beveiligingscamera

Beveiliging

Met een goede beveiligingscamera (IP camera) kunt u alles observeren. Wilt u uw kind in de gaten houden, mooie processen in de natuur volgen of  op de hoogte blijven van het wel en wee in en rondom uw huis? Wat er zich in of rondom uw huis afspeelt, kunt u live zien op uw smartphone. Maar, wat maakt een beveiligingscamera nou écht een goede beveiligingscamera? Hieronder leest u welke beveiligingscamera het beste bij u, uw situatie en behoeftes past. 

 

 

Wat betekenen de getallen op de verrekijker?

Hoe werkt een beveiligingscamera?

We geven u graag uitleg hoe een beveiligingscamerapraktisch werkt. De camera installeert u op de plek die u in de gaten wilt houden. Vaak is dat monteren heel eenvoudig.

Wie dacht dat beveiligingscamera's waren voorbehouden aan rijkelui, heeft het mis. De beveiligingscamera’s voor thuis zijn tegenwoordig prima, goedkoop en eenvoudig te bedienen met uw mobiel. Zo kunt u eenvoudig alles in de gaten houden!

Aangezien de meeste IP-camera’s met Wi-Fi werken, hoeft u de camera alleen maar op te hangen en de stekker in te pluggen. Sommige camera’s hebben een app om het toestel mee te bedienen, u kunt dan live meekijken en inzoomen. Helaas is het niet mogelijk om de beelden continu bekijken, de bijbehorende app geeft u een notificatie als er beweging of geluid is. 

Wat betekenen de technische termen bij verrekijkers?


Zit er verschil in beveiligingscamera's voor binnen en buiten?

Er zit weldegelijk verschil tussen beveiligingscamera's voor binnenshuis of die bestemd zijn voor buiten. Beveiligingscamera’s die buiten worden opgehangen moeten tegen een stootje kunnen en  weerbestendig zijn.

En voor mensen die binnen willen filmen, geldt dat zij het beste kunnen kiezen voor een cube camera. Een cube camera kunt u montagevrij neerzetten. Uitpakken, neerzetten en klaar. Deze beveiligingscamera's voor binnenshuis beschikken vaak over een microfoon en luidspreker zodat u gemakkelijk contact kunt leggen. Handig voor als uw hond van de bank af moet of u uw kind ziet snoepen.

Welke soorten verrekijkers zijn er?

Welke soorten beveilingscamera's zijn er?

Een beveiligingscamera kan zoveel meer dan alleen inbrekers filmen. Zo kunt u er ook de kinderen of uw huisdier mee in de gaten houden als u zelf niet thuis bent. Sommige camera’s beschikken over een  time-lapsefunctie, zodat u ook gemakkelijk versnelde filmpjes kunt maken van bijvoorbeeld een feestje of verjaardag. Welke types zijn er?

Terug naar het begin: de analoge beveiligingscamera. Hierbij wordt het signaal analoog via een kabel doorgegeven. Dit was tientallen jaren de norm, maar deze techniek maakt meer en meer plaats voor digitaal.

Tegenwoordig zijn namelijk de IP-camera's helemaal de trend. Deze camera's zijn aangesloten op het netwerk en kunnen bediend of bekeken worden via een smartphone, tablet of laptop. Vaak zit er ook een microfoon en luidspreker bij, zodat er mogelijkheid is tot communiceren op afstand. Handig.

Wilt u alleen mensen afschrikken en de indruk wekken dat uw huis perfect beveiligd is? Dummy beveiligingscamera's zijn ook een hype.

 

 

Waar moet u op letten bij de aankoop van een IP camera?

Bedenk van te voren goed waar u de beveiligingscamera wilt neerzetten. Sommige camera’s kunt u namelijk nauwelijks richten. Anderen zijn juist heel flexibel. Plaats de camera het liefst op ooghoogte zodat u alles goed in beeld krijgt. Let ook goed op de beeldhoek van de camera: bij een te kleine beeldhoek krijgt u misschien niet genoeg in beeld.

De voordelen van een IP camera

In plaats van de oude vertraagde analoge bewakingscamera is een IP camera gemakkelijk aan te sluiten (vaak draadloos) op een netwerk. Hierdoor kunt u eenvoudig de beelden vanaf uw computer bekijken en beheren. Andere voordelen van een IP camera betreffen voornamelijk de functies. Bijvoorbeeld rechtstreekse opslag van de beelden naar een (micro) SD-kaart, directe verzending van een e-mail notificatie of een livestream op uw smartphone of tablet.

Wat kunt u met een IP camera?

Een IP camera wordt al vaak toegepast in het bedrijfsleven en bij de overheid voor professionele videobewaking van objecten en locaties. Een IP camera is ook zeer geschikt voor uw privé omgeving, voor tal van toepassingen, bijvoorbeeld voor het bewaken van uw bezit (bijvoorbeeld uw huis, bedrijf, tuin, parkeerplaats of boot). Daarnaast kan de camera ook functioneren als babyfoon met beeld of voor het volgen van mooie processen in de natuur.

Bekijk hier alle IP camera's

Trusted shops Ideal  MasterCard   American Express   Paypal  VISA  Afterpay