Aandachtspunten bij beveiligingscamera

Jacht

Beeldkwaliteit

De beste bewakingscamera valt of staat met de resolutie. Wanneer u gaat voor herkenning en een camera gebruikt die inzoomt, kunt u met een Full HD camera uit de voeten. Wanneer u iets meer resolutie wilt kunt u altijd kiezen voor een 4K camera.


Bekijk onze hoge resolutie beveiligingscamera's

Vogelspotting

Draadloos

Makkelijk in de montage, geen draden of snoeren en met ingebouwde Wi-Fi, dat typeert draadloze beveiligingscamera's. Door middel van Wi-Fi hoeft u geen extra kabels te trekken en zijn ze vaak gemakkelijk in te stellen.

Dat betekent niet dat u met bedrade camera's niet live kunt mee kijken. Ook met bedrade camera's kunt u zien wat er in of rondom uw huis gebeurt op uw smartphone, laptop of tablet.


Bekijk onze draadloze beveiligingcamera's

Op water

Verschillende beeldhoeken

Let goed op de beeldhoek van de camera: bij een te kleine beeldhoek krijgt u misschien niet genoeg in beeld. Om een goede beveiligingscamera te kiezen en het juiste in beeld te brengen is het belangrijk om na te denken over de beeldhoek.

Er zijn 2,8 mm, 4 mm, 6 mm, 12 mm en fish-eye beveiligingscamera's. Kiest u voor een 2,8 mm, dan heeft u een grote beeldhoek en ook een groot oppervlak wat u in de gaten houdt. Hoe hoger het aantal millimeters hoe kleiner de beeldhoek. Bedenk dus goed waar de focus op ligt.

Bekijk onze groothoek beveiligingscamera's 

Sport

Plaatsing beveiligingscamera

Voor het gebruik van een beveiligingscamera moet nagedacht worden over de plaatsing. Er zit een groot verschil in binnen- of buitencamera's. Zo moet een buitencamera weerbestendig zijn en 
liefst ook vandaalbestendig. Hier kunt u meer lezen over IP-codering voor buitencamera's. 

Om bij gebrek aan licht toch nog beelden te kunnen zien, zijn er IP-camera's met infrarood. Dit maakt het mogelijk om beelden in het donker, bijvoorbeeld 's nachts of als de lampen uit zijn, te zien.

Bekijk onze beveiligingscamera's met infrarood 

Reizen

Ingebouwde microfoon en luidspreker

Door middel van remote-functie kunt u live meekijken op bijvoorbeeld uw smartphone, tablet of laptop wat er in of rondom uw huis gebeurt.

En nu gaan we nog een stapje verder: een beveiligingscamera met ingebouwde microfoon en luidspreker. Op deze manier kunt u niet alleen uw huis in en rondom in de gaten houden, maar ook communiceren met personen die u op dat moment ziet. 


Bekijk onze beveiligingscamera met ingebouwde microfoon en luidspreker


Nacht

Soort opslag

Bewakingscamera's kunnen bestanden in verschillende groottes opnemen. Dus is het goed om bij de aankoop van een beveiligingscamera te bedenken hoe u de beelden wilt opslaan. Het videobeeld van een bewakingscamera opslaan voor huisbeveiliging en security op het werk kan op verschillende manieren, via een harde schijf, iCloud of via een NAS-server.

Wilt u iets professioneler te werk? Dan kunt u altijd kiezen voor een NVR, netwerk video recorder. Daar kunt u meerdere camera's op aansluiten en gaat een harde schijf in zodat u daar uw beelden kunt opslaan.

Bekijk onze soorten opslag
 

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA