Zaanse schans

Naast heel veel mooie maar wat minder bekende locaties, komen we in Nederland zeker niks te kort als het gaat om mooie maar ook populaire (foto)locaties. Het zijn van die iconische plaatjes die iedere landschapsfotograaf wel in zijn portfolio wil en moet hebben. Dit zijn dan ook de shots die u op social media vaak voorbij ziet komen.

Een voorbeeld hiervan is deze foto van de kaasboerderij Catharina Hoeve op de Zaanse Schans. Dit typische Hollandse boerderijtje is zowat ontelbaar vaak op de gevoelige plaat vast gelegd. Naast dat dit een populaire locatie is onder fotografen, is het ook nog eens een toeristische trekpleister, net zoals bijvoorbeeld Kinderdijk. Mede hierdoor is het voor een fotograaf een grote uitdaging om op deze locatie(s) toch een beeld te creëren die er net weer even 'uitspringt' ten opzichte van de andere foto's.

Het enige wat in dit landschap iedere dag weer anders is en constant verandert, zijn de weersomstandigheden. Dit kunt u dus gebruiken om net dat ene shot te maken om onderscheidend te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooie zonsopkomst of zonsondergang, een onweersbui, sneeuw, een mistige ochtend, het blauwe uur of onder de sterrenhemel, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA