Sterrenkijker

Een sterrenkijker wordt ook wel een telescoop genoemd en wordt gebruikt om objecten in de ruimte mee te bekijken. Met een sterrenkijker haalt u hemellichamen dichterbij. Er zijn verschillende soorten sterrenkijkers; er zijn sterrenkijkers die licht opvangen door middel van een lens, een spiegel of een combinatie van beide.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Soorten sterrenkijkers

Sterrenkijkers met een lens worden refractortelescopen genoemd. In feite is het een verrekijker met een zeer hoge vergroting. Wanneer een sterrenkijker gebruikt maakt van een spiegel wordt deze spiegeltelescoop genoemd. Daarmee kunnen hemellichamen die ver weg staan worden bekeken. Een catadioptrische telescoop is een sterrenkijker die gebruik maakt van een lens en een spiegel. Dit maakt een zeer hoge vergroting mogelijk en is de ideale sterrenkijker voor deep sky astronomie.

Sterren kijken met een sterrenkijker

Alles in de ruimte is interessant. Om sterren, de maan, planeten en nevels te kunnen zien, heeft u een sterrenkijker nodig. In onze webshop vindt u vele telescopen en sterrenkijkers, in allerlei soorten en maten. Wij hebben sterrenkijkers voor beginnende en gevorderde gebruikers.

Op zoek naar een sterrenkijker?

Heeft u de sterrenkijker in onze webshop gevonden die voldoet aan uw wensen? Plaats uw bestelling online! Als u nog vragen heeft, neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze experts staan klaar om u te helpen.

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA