Statiefgondel

Een statiefgondel is een ring die uw objectief ondersteunt wanneer uw camera en objectief op een statief staan. Door de statiefgondel wordt het zwaartepunt van het objectief verplaatst. Hierdoor wordt het gewicht van het objectief beter verdeeld en dit zorgt ervoor dat de lensvatting van de camera minder zwaar belast wordt. Met name bij grotere en zwaardere objectieven is het gebruik van een statiefgondel aan te raden.

1-18 van 36

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-18 van 36

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Statiefgondel voor meer balans

De meeste statiefgondels zijn met een schroefdraad te bevestigen op een statief. Het is het ideale hulpmiddel om uw camera-lenscombinatie in balans te houden tijdens het filmen of fotograferen. Doordat het de stabiliteit van uw statief vergroot, kunt u zichzelf volledig richten op het schieten van mooi beeldmateriaal. Zo beleeft u nog meer plezier aan uw camera!

Kies de juiste statiefgondel

Niet elke statiefgondel is geschikt voor elk type camera. Daarom is het bij de aanschaf van een statiefgondel belangrijk dat u let op de compatibiliteit. De ring moet namelijk wel om het objectief passen. In ons assortiment vindt u onder andere statiefgondels die geschikt zijn voor objectieven voor camera’s van Canon, Nikon, Sony en Leica.

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA