Sigma MFT 60mm F/2.8 zilver ART DN voor Panasonic G, Olympus MFT

| Omschrijving | Specificaties
€ 189,00
Care Plan, 3 jaar zorgeloos fotograferen

Care Plan, 3 jaar zorgeloos fotograferen

OF
Op voorraad, direct leverbaar

Sigma MFT 60mm F/2.8 zilver ART DN voor Panasonic G, Olympus MFT

Spiegelloze systeemcamera’s hebben zich op een geheel eigen wijze ontwikkeld. Ze zijn compact van afmetingen en heel divers van vormgeving. Om een objectiefsysteem te maken dat past bij deze nieuwe generatie camera’s en die een vormgeving heeft die daarbij aansluit, heeft Sigma een reeks hoogwaardige teleobjectieven ontwikkeld. Deze reeks heeft een originele en innovatieve vormgeving die er eleganter en verfijnder uitziet dan ooit tevoren.

Om de prestaties van spiegelloze systeemcamera’s optimaal te benutten, heeft Sigma geavanceerde optische technologie toegepast die een expressieve weergaver biedt die past bij Sigma’s Art-reeks.
Dankzij de natuurlijke perspectief die een kort teleobjectief biedt en de geringe scherptediepte, kunt u met dit objectief details van een onderwerp vastleggen. Met dit objectief verwezenlijkt u op briljante wijze uw doel.

Sigma Art-reeks levert de hoogst mogelijke artistieke kwaliteit

Sigma heeft alle verwisselbare objectieven in drie productklassen ingedeeld: Contemporary, Art en Sports. De Art-reeks is ontworpen met de nadruk op de allerhoogste optische prestaties en een maximale expressieve kracht. Dankzij de sterke nadruk op artistieke eigenschappen, voldoen objectieven uit de Art-reeks aan de verwachtingen van fotografen die meer waarde hechten aan een creatieve en dramatische weergave dan aan compactheid en veelzijdigheid. Behalve voor landschappen, portretten, stillevens, close-ups en ongedwongen snapshots, zijn deze objectieven uitermate geschikt voor de soort fotografie die de artiest in de fotograaf wakker maakt. Ze zijn ideaal voor studiofotografie, maar bieden net zoveel expressieve kracht bij architectuurfotografie, het fotograferen van de sterrenhemel, onderwateropnamen en bij vele andere onderwerpen.

Kort teleobjectief voor spiegelloze systeemcamera’s

Dit hoogwaardige teleobjectief heeft een beeldhoek die op een Micro 4/3-camera overeenkomt met 120 mm. Dankzij de natuurlijke perspectief en de geringe scherptediepte plus een fraai onscherpte-effect (bokeh), kunt u met dit objectief details van uw onderwerp vastleggen. Met dit objectief verwezenlijkt u op briljante wijze uw doel.

Superieure optische prestaties en functionaliteit. Sigma’s oorspronkelijke innovatie is nu eleganter en verfijnder dan ooit.

De eenvoudige vorm van de scherpstelring, allerlei texturen die elk deel van het objectief kenmerken, het gebruik van metaal voor bijna alle onderdelen aan de buitenzijde van het objectief, de geïntegreerde zonnekap; al deze elementen zorgen voor een objectiefontwerp dat ideaal past bij spiegelloze systeemcamera’s met verwisselbare objectieven.

Exceptionele beeldkwaliteit

Dit objectief heeft SLD-glas (Special Low Dispersion) dat axiale en transversale chromatische aberratie minimaliseert. Geperste glazen asferische lenzen zorgen voor minimum aan coma. De weergavekwaliteit is over het hele beeldveld optimaal, van het centrum tot in de hoeken. Verder voorkomt de interne scherpstelling variatie in de aberratie door de scherpstelafstand, waardoor de beeldkwaliteit over het hele instelbereik gelijk is.

Telecentrisch ontwerp

Het superieure telecentrische optisch ontwerp verbetert de weergavekwaliteit over het gehele beeldveld.

Lineaire AF-motor

Dit objectief heeft een lineaire AF-motor die de lenseenheid rechtstreeks beweegt, zonder tandwielen en andere mechanische onderdelen. Dit systeem zorgt voor een nauwkeurige en stille scherpstelling, waardoor dit objectief behalve voor fotografie ook uitermate geschikt is voor video-opnamen.

Afgeronde diafragmaopening

Het diafragma heeft 7 lamellen die bij grote diafragmaopeningen voor een aantrekkelijke ronde onscherpte (bokeh) zorgen.

Metalen bajonetvatting

Het objectief heeft een metalen vatting die extreem nauwkeurig en duurzaam is. Het oppervlak heeft een speciale behandeling ondergaan om het sterker en slijtvaster te maken, waardoor de vatting een bijzonder lange levensduur heeft.

Evaluatie met Sigma’s eigen MTF-meetsysteem A1

Tot nu toe maten we objectiefprestaties met een MTF-meetsysteem (Modulation Transfer Function) dat was voorzien van conventionele sensoren. Sigma heeft nu een eigen MTF-meetsysteem ontwikkeld (A1) dat gebruik maakt van een drielaags Foveon-sensor met 46 megapixel. Zelfs hoogfrequente details die tot nu toe niet waren te detecteren, zijn nu voor onze kwaliteitscontrole te gebruiken.


Kenmerken

 • Objectiefsamenstelling: 8 elementen in 6 groepen
 • Beeldhoek: 20,4°
 • Minimum instelafstand: 50 cm
 • Minimum diafragma: f/22
 • Maximale afbeeldingsmaatstaf: 1:7,2
 • Aantal diafragmalamellen: 7 (afgeronde opening)
 • Filtermaat: ø 46 mm
 • Afmetingen: 60,8 x 55,2 mm
 • Kleur: Zilver

Meegeleverede accessoires

 • Etui
 • LH520-03 zonnekap

Algemeen
Gegevens
Lenssysteem
Gewicht en omvang
Ontwerp
Schrijf een review voor Sigma MFT 60mm F/2.8 zilver ART DN voor Panasonic G, Olympus MFT
Sigma MFT 60mm F/2.8 zilver ART DN voor Panasonic G, Olympus MFT
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Sigma MFT 60mm F/2.8 zilver ART DN voor Panasonic G, Olympus MFT

Sigma MFT 60mm F/2.8 zilver ART DN voor Panasonic G, Olympus MFT

€ 189,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA