Sigma 8mm F3.5 EX DG Circulair Fisheye Nikon

| Omschrijving | Specificaties
 

Normale prijs: € 975,00

Special Price € 749,00

OF
Op voorraad, direct leverbaar

Sigma 8mm F3.5 EX DG Circulair Fisheye Nikon

Sigma 8mm F3.5 EX DG Circulair Fisheye Nikon

Een circulair fisheye-objectief met een grote maximale opening van F3,5 en een geringe kortste instelafstand. Speciaal geschikt voor gebruik op digitale reflexcamera's.

Dit circulaire fisheye-objectief maakt cirkelvormige* opnamen met een beeldhoek van 180° op digitale reflexcamera's met een volkleinbeeldsensor en op kleinbeeldreflexcamera's. Het heeft een grote maximale opening van F3,5 en een kortste instelafstand van 13,5 cm. De 'super multi-layer coating' van Sigma en speciaal glas met een lage dispersie (SLD-glas) zorgen voor uitmuntende afbeeldingseigenschappen, zowel op digitale reflexcamera's als op kleinbeeldreflexcamera's. Dankzij het bijzondere fisheye-ontwerp is een maximaal creatief effect te bereiken.
*Een volledig cirkelvormig beeld ontstaat alleen op een digitale reflexcamera met een volkleinbeeldsensor en op kleinbeeldreflexcamera's.

Dit circulaire fisheye-objectief maakt cirkelvormige opnamen met een beeldhoek van 180°. Het is tevens uitgerust met autofocus om nauwkeurig te kunnen scherpstellen. Door de zoeker van de camera kijkend zou scherpstellen problematisch kunnen zijn vanwege de enorme scherptediepte.

Dit objectief is uitstekend bruikbaar onder lichtarme omstandigheden, bijvoorbeeld binnenshuis en in de schemering.

Dit circulaire fisheye-objectief heeft een kortste instelafstand van 13,5 cm en een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:4.6. Daardoor is het bijzonder goed bruikbaar voor close-upfotografie.

Speciaal glas met een lage dispersie (kleurschifting), genaamd SLD-glas, zorgt voor een effectieve correctie van kleuraberraties.

De 'super multi-layer coating' van Sigma voorkomt overstraling en spookbeelden, een vaak voorkomend probleem bij digitale camera's. Hij zorgt tevens voor een optimale kleurbalans.

Vanwege de kwantificeerbare verhouding tussen hoek en afbeeldingsgrootte die dit objectief biedt, kan het worden ingezet voor wetenschappelijke toepassingen zoals hoekmetingen van de verdeling van wolken aan de hemel of de verdeling van de vegetatie van de boomkruinen in het regenwoud.

Kenmerken van de Sigma 8mm F3.5 EX DG Circulair Fisheye Nikon

  • Beeldhoek: 180 graden
  • Kortste instelafstand: 13,5cm
  • Vergrotingsmaatstaf: 1:4,6
  • Afmetingen: 73,5 x 68,6
  • Gewicht: 400g
Algemeen
Gegevens
Lenssysteem
Prestatie
Gewicht en omvang
Ontwerp
Overige specificaties
Schrijf een review voor Sigma 8mm F3.5 EX DG Circulair Fisheye Nikon
Sigma 8mm F3.5 EX DG Circulair Fisheye Nikon
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Sigma 8mm F3.5 EX DG Circulair Fisheye Nikon

Sigma 8mm F3.5 EX DG Circulair Fisheye Nikon

Normale prijs: € 975,00

Special Price € 749,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA