Sigma 150-600mm DG OS HSM Contemporary Nikon

| Omschrijving | Specificaties

Normale prijs: € 1.349,00

Special Price € 999,00

Care Plan, 3 jaar zorgeloos fotograferen

Care Plan, 3 jaar zorgeloos fotograferen

OF
Op voorraad, direct leverbaar

Sigma 150-600mm DG OS HSM Contemporary Nikon

De Sigma 150-600mm DG OS HSM Contemporary objectief deelt het overgrote deel van zijn DNA met zijn broer uit de Sports-lijn: de gelauwerde Sigma 150-600mm DG OS HSM Sports. Waar de professionele Sports-versie over weather sealing beschikt, ligt de nadruk bij de Contemporary op uitzonderlijke optische prestaties gecombineerd met zowel een compact gewicht als een compact design. De Sigma 150-600mm DG OS HSM Contemporary is dé nieuwe standaard in ultieme veelzijdigheid voor de enthousiaste natuur- actiefotograaf. Optische superioriteit. Onovertroffen compact.

De Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary heeft een compacte en lichte constructie die hem beter hanteerbaar maakt. Dit wordt benadrukt in zijn optische prestaties door het toepassen van één FLD- en drie SLD-glaselementen, het optimaliseren van de afbeeldingskwaliteit over het gehele zoombereik en het minimaliseren van chromatische vergrotingsfout. Optische aberraties, waar hypertelezoomobjectieven vooral in de langste zoomstand last van hebben, zijn over het gehele zoombereik optimaal onderdrukt. Het objectief is stof- en spatwaterdicht voor fotograferen in het veld en dankzij de afneembare statiefgondel is fotograferen uit de hand eenvoudig mogelijk. Dit lichtgewicht objectief levert geweldige optische prestaties en is uitstekend hanteerbaar.

Kenmerken van de Sigma 150-600mm DG OS HSM Contemporary

 • Zoombereik van 150-600mm met diafragma F5-6.3
 • Door het toepassen van speciale glazen elementen is de chromatische aberratie minimaal en levert dit objectief de beste prestaties in zijn klasse.
 • Intelligente OS met een vernieuwd algoritme
 • Zoomvergrendeling ('Lock') bij elke brandpuntsafstand
 • Water- en olieafstotende coating zorgt voor een aangename foto-ervaring
 • Stof- en spatwaterdichte vatting
 • Stillere, snellere ‘geoptimaliseerde AF’

Intelligente OS met een vernieuwd algoritme
De OS (Optical Stabilizer) is voorzien van een versnellingssensor die voor een hogere precisie zorgt. Er zijn twee OS-functies: ‘1’ voor algemene fotografie en ‘2’ voor motorsport en andere soorten fotografie waarbij ‘meetrekken’ nodig is. Bij functie 2 werkt de versnellingssensor samen met de intelligente OS en zorgt het vernieuwde stabilisatiealgoritme voor een optimale beeldstabilisatie bij horizontaal, verticaal of diagonaal meetrekken, ongeacht de stand van het objectief. Deze eigenschap zorgt voor moeiteloos geslaagde opnamen van bewegende onderwerpen.
Opmerking: dit objectief is niet bruikbaar op kleinbeeldcamera’s, behalve de Nikon F6 en de Canon EOS-1V.

Zoomvergrendeling ('Lock') bij elke brandpuntsafstand
Dankzij de nieuwe zoomvergrendeling is de zoomstand op elke willekeurig punt te vergrendelen. Hij is instelbaar op iedere gewenste zoomstand, waardoor omlaag of omhoog fotograferen mogelijk is, zonder dat de zoomstand verandert. Dat is ook handig bij het fotograferen met lange sluitertijden.

Water- en olieafstotende coating
De frontlens heeft een water- en olieafstotende coating, waardoor water gemakkelijk is af te vegen en die voorkomt dat olie en vet aan het oppervlak blijven kleven, zelfs onder slechte opnameomstandigheden. Tevens is hierdoor het schoon houden van het lensoppervlak gemakkelijker.

Stof- en spatwaterdichte vatting
Net als de Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM uit de Sports-lijn, heeft dit objectief een rubber sluitring die de vatting beschermt tegen stof en spatwater.

Geoptimaliseerde AF
De HSM (Hyper Sonic Motor) zorgt voor een snelle en stille AF. Dankzij het in vergelijking met vorige uitvoeringen verder verbeterde AF-algoritme, is de scherpstelefficiëntie van de continu-AF (AF-C) met circa 5% verbeterd.

Inhoud van de verpakking

 • Sigma 150-600mm DG OS HSM Contemporary Nikon
 • Zonnekap LH1050-01
 • Schouderriem
 • Statiefgondel TS-71
 • Beschermhoes
Algemeen
Gegevens
Lenssysteem
Prestatie
Gewicht en omvang
Ontwerp
Overige specificaties
Ontwerp
Inhoud van de verpakking
3 Reviews van de Sigma 150-600mm DG OS HSM Contemporary Nikon
Sigma 150-600mm DG OS HSM Contemporary Nikon
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Prachtig
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Britt - 01-10-2018 Super mooie lens met prachtig uitzoembeeld.
Deze lens stelt snel scherp
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Jozef - 28-04-2016 Nikon D800. Stelt snel scherp en de foto's zijn ook scherp. Ook de bewegingsstabilisatie lijkt zijn werk goed te doen.
Ook foto's gemaakt van voorbijvliegende meeuwen die heel scherp zijn ondanks dat ze vrij klein waren in het beeld.
De echte test moet nog komen in een vogelreservaat. Als het weer een beetje mee zit, wordt dat dit weekend. Nog geen chromatische of sferische aberatie vastgesteld op mijn foto's. Zelfs niet bij volledig open diafragma.
Deze lens is geweldig
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Aly de Veen - 27-11-2015 Heb deze lens nu een paar weken en het werkt super. Ook uit de hand is dit heel goed te doen. Dit is echt genieten.

3 artikel(en)

Alternatieven voor Sigma 150-600mm DG OS HSM Contemporary Nikon

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA