Samyang 85mm F1.4 AS UMC Nikon AE

| Omschrijving | Specificaties
 

Normale prijs: € 429,00

Special Price € 369,00

Care Plan, 3 jaar zorgeloos fotograferen

Care Plan, 3 jaar zorgeloos fotograferen

OF
Op voorraad, direct leverbaar

Samyang 85mm F1.4 AS UMC Nikon AE

Samyang 85mm AE F1.4 Nikon

De Samyang 85mm Multi Coated is vervaardigd van hoge kwaliteit glas en gemaakt voor mensen die de allerbeste kwaliteit willen voor hun foto's. De lens is opgebouwd uit 9 elementen in 7 groepen, waarvan één element aspherisch is om kleurvervorming tegen te gaan.

De AE variant heeft een ingebouwde chip die afstand en diafragma informatie doorgeeft zodat Nikon camera's dit kunnen uitlezen. Tevens beschikt de AE versie over een verbeterde coating.

De opening is gebouwd uit 8 diafragma bladen die u de kans geven een zeer indrukwekkende diepte vast te leggen in uw foto's. Alle objectieven zijn bedekt met een anti reflecterende coating, zodat de lichtdoorlating nog hoger is.

Kenmerken:
- Vermindert kleurvervaging
- Hoge kwaliteits optisch glas
- Anti Reflectie coating
- Interne Focus Structuur (voor een kleiner formaat van het objectief)

Algemeen
Gegevens
Prestatie
Lenssysteem
Gewicht en omvang
Ontwerp
Inhoud van de verpakking
1 Reviews van de Samyang 85mm F1.4 AS UMC Nikon AE
Samyang 85mm F1.4 AS UMC Nikon AE
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Geweldig portret objectief
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Wil - 18-11-2013 Samyang AE 85mm 1:1.4 AS IF UMC

Sinds een paar maanden ben ik in het bezit van de Samyang 85mm 1.4 met Nikon vatting. Het objectief heeft een lichtsterkte van F1.4. Voornamelijk gekocht voor portretfotografie omdat gebruik makend van de beperkte scherptediepte bij een volle opening van het diafragma mooie portretten gemaakt kunnen worden, waarbij ook het mooie bokeh opvalt. De lens is natuurlijk ook voor andere doeleinden in te zetten, eventueel gebruik makend van polarisatie en/of andere filters (maat 72mm) die op het objectief kunnen worden gebruikt. Met een lichtsterkte van maar liefst F1.4. is het een ideaal objectief voor het maken van portretten ook op plekken waar heel weinig bestaand licht is. Maar ook als er wel veel licht is kun je prachtig gebruik maken van de beperkte scherptediepte door het schieten van portretten bij een volle diafragma opening. Een overweging om deze lens aan te schaffen waren de positieve testen die ik vond op het internet. Daarbij meegenomen is de prijs/kwaliteit verhouding die ongekend is. Veel waar voor je geld. Tot op heden heb ik maar een minpuntje gevonden en dat is de scherpstelring die wat stroef gaat. Dit gaat ten koste van het snel scherpstellen wat van belang is omdat het hier een manueel objectief betreft. Het manueel instellen went overigens wel weer heel snel. Vergt enige oefening maar houdt ook wel in dat je meer tijd besteed om nog kritischer naar de compositie te gaan kijken.

Met een gewicht van 513 gram bij een lichtsterkte van f1.4 vind ik de lens zeker niet te zwaar. Voornamelijk gebruik ik de lens op een Nikon D800 en een Fuji S5pro.

1 artikel(en)

Alternatieven voor Samyang 85mm F1.4 AS UMC Nikon AE
Samyang 85mm F1.4 AS UMC Nikon AE

Samyang 85mm F1.4 AS UMC Nikon AE

Normale prijs: € 429,00

Special Price € 369,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA