Reisfotografie: Zorg voor een complete uitrusting!

Reisfotografie, bijna iedereen heeft er wel enige ervaring mee. De wereld is een stuk kleiner geworden en dat maakt het veel eenvoudiger om verre landen te bezoeken. Een wit strand op een tropisch eiland, indrukwekkende bergketens of een drukke metropool. Allemaal boeiende bestemmingen die u in optima forma wilt vastleggen. Maar ook dichter bij huis kunnen er prachtige locaties zijn, die het waard zijn om te bezoeken en te fotograferen. 

En dan denkt u misschien: ‘als ik maar een goede camera bij me heb, maak ik wel mooie foto’s van mijn reis’. Een goede fotocamera is natuurlijk belangrijk, maar er komt wel meer bij kijken. Als u werkt met verwisselbare objectieven, is de keuze welk objectieven u meeneemt vrij essentieel. Wat te denken van onmisbare accessoires als een statief. En een stevige cameratas is ook aan te raden. Op deze pagina vindt u alles wat u nodig heeft, inclusief handige tips, om elke reis weer een maximaal fotografisch resultaat te behalen. Reisfotografie is voor iedereen een razend interessant onderwerp!

Reisfotografie 

Macrofotografie

Landschapsfoto's op vakantie

De vakantietijd is weer aangebroken, een perfect moment om uw camera wat vaker te gebruiken. Maar hoe zorgt u er nu voor dat uw foto’s écht mooi worden, zodat u er achteraf met trots op terug kunt kijken? Hierbij een aantal tips.

Meer over macrofotografie

Interview Xanthopolous

De reizende fotograaf

Als fotograaf en filmmaker heeft Daimon Xanthopoulos al veel gezien van de wereld. De verhalende kracht en de visuele impact van fotografie vindt hij het meest bijzonder. Voor Daimon draait zijn werk dan ook om het overbrengen van verhalen.

Lees het interview met Xanthopolous

Checklist

Wat neem je mee op vakantie?

De vakantieperiode komt eraan en dat is een goed moment om uw foto-apparatuur eens langs te lopen. Werkt alles nog naar behoren? Heeft u nog ruimte op uw geheugenkaartje? Voldoet uw objectief voor de dit jaar gekozen vakantie? Bekijk onze checklist!

Bekijk onze checklist

Trusted shops Ideal  MasterCard   American Express   Paypal  VISA  Afterpay