Really Right Stuff BH-40 Balhoofd

| Omschrijving | Specificaties
 
 

Normale prijs: € 449,00

Special Price € 419,00

Care Plan, 3 jaar zorgeloos fotograferen

Care Plan, 3 jaar zorgeloos fotograferen

OF
Levertijd 20-25 werkdagen
Ophalen in een winkel: Bekijk winkelvoorraad

Really Right Stuff BH-40 Balhoofd

Really Right Stuff BH-40 Balhoofd

Really Right Stuff is één van de toonaangevende makers van statief koppen en toebehoren, absolute topklasse.
De Really Right Stuff BH-40 is uitermate goed geschikt voor de medium objectieven zoals de 70-200mm en de 300mm f/4. Dit balhoofd kan maximaal 8 kilogram dragen en is beschikbaar met een platform of een snelontkoppelingsplaat die u apart kunt bestellen.

Kenmerken van het Really Right Stuff BH-40 Balhoofd

- Laadcapaciteit: 8kg
- Hoogte: 63mm
- Basis Diameter: 53mm
- Bal Diameter: 40mm
- Gewicht zonder klem: 366g

Algemeen
Gegevens
1 Reviews van de Really Right Stuff BH-40 Balhoofd
Really Right Stuff BH-40 Balhoofd
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Topklasse
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Theo - 28-01-2015 Gisteren heb ik de BH-40 ontvangen en uitvoerig uitgeprobeerd. Ik heb de B2 LR II Quick Release Clamp dus de verwachtingen waren hoog.
Die verwachtingen werden ruimschoots overtroffen want de BH-40 is in alle opzichten werkelijk een prachtige “ball-head”.
De “40” is erg compact en de zeer hoge bouwkwaliteit straalt ervan af. De BH-40 kan een gewicht dragen van maximaal 8 kg en is dus geschikt voor elke (FF) DSLR zelfs met een middelgroot objectief.
De afwerking van de BH-40 is absoluut topklasse. De mechanische werking is superieur; alle bewegende onderdelen draaien met een boterzachte soepelheid die je niet vaak tegen komt.
Het huis bestaat uit een gegoten aluminium blok en is zwart geanodiseerd. In het midden van het huis is een kunststof vatting opgenomen waarin de holle aluminium bal draait. De bewegingsvrijheid van de bal wordt door 2 knoppen afgesteld. De grote, platte hendel is eigenlijk de los-vast regelaar; een kleiner knopje stelt de mate van bewegingsvrijheid in, traploos van los tot stroef. In deze laatste stand kan je voorkomen dat de camera plotseling omvalt. Verder is de grote hendel voorzien van een inwendige veer zodat de hendel uittrekbaar is. Hierdoor kan de stand van de hendel aangepast worden indien hij de bovenkant van het statief zou raken. Verder heeft het huis 2 verticale sparingen (drop-notches) zodat de camera in de portret stand gezet kan worden. Dit is bij geen enkele balhoofd aan te raden want het statief wordt daardoor kantel-gevoelig.
Het derde en onderste knopje vergrendelt het draaien van de balhoofd op de ronde onder plaat. Deze plaat is langs de gehele rand voorzien van 4 laser gegraveerde trajecten van elk 90 graden, dus handig voor panos. De onderzijde van de bodem is voorzien van een roestvrijstalen 3/8 inch statief vatting.
Alle knoppen zijn gemaakt van massief aluminium, mat-zilver geanodiseerd en bijzonder fraai vormgegeven. Een kunststof dopje sluit de bevestigingen nauwkeurig af.
Ik heb lang nagedacht of ik deze aanschaf wel kon rechtvaardigen maar dat is zeker het geval.
Het is simpelweg een juweel van een ball-head. RRS levert superieure producten en dat is in de prijs zeker terug te vinden, maar daar heb je wel een balhoofd voor dat levenslang mee gaat.
Een absolute aanrader!

1 artikel(en)

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard   American Express   Paypal  VISA  Afterpay