Posbank

Als de maand augustus op z’n eind loopt, vindt menig landschapsfotograaf zijn weg naar de heidegebieden. De meest voorkomende heidesoort, struikheide, staat deze periode in bloei en geeft prachtige paarse bloemen. Nou zijn er door heel Nederland, met name op de Veluwe, veel plekken waar deze heidevelden te vinden zijn.

Vooral tijdens zonsopkomst, het liefst met een beetje mist of met een mooie zonsondergang, is het dringen geblazen op het meest gefotografeerde heidegebied van Nederland; de Posbank. De Posbank is de algemene benaming voor het gebied aan de zuidkant van natuurgebied De Veluwezoom, genaamd het Herikhuizerveld. Aan het begin van de vorige eeuw is hier een stenen bank geplaatst ter ere van de toenmalige voorzitter van de ANWB, dhr. G.A. Pos.

Op Zuid-Limburg na, is de Posbank het hoogstgelegen gebied van Nederland. De heuvels zijn volledig bedekt met struikheide en ter afwisseling steken her en der wat eenzame bomen en planten boven de paarse bloemetjes uit. Als u geluk heeft, komt u in dat spectaculaire landschap een grazend Koninkpaard tegen.

Foto: Edwin Mooijaart

Foto: Edwin Mooijaart

Foto's: Edwin Mooijaart

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA