Pentax SMC-DA 55mm F1.4 SDM

| Omschrijving | Specificaties
 

Normale prijs: € 829,00

Special Price € 699,00

 
OF
Op voorraad, direct leverbaar

Pentax SMC-DA 55mm F1.4 SDM

Pentax SMC-DA 55mm F1.4 SDM

Hoge beeldkwaliteit
De Pentax SMC-DA 55mm F1.4 SDM is de nieuwste aanwinst in de exclusieve DA Ster serie, door PENTAX ontwikkeld in een streven naar de hoogst mogelijke beeldkwaliteit, en ontworpen om de optische topprestaties te leveren die eigen zijn aan alle verwisselbare objectieven van PENTAX. Dankzij de overvloed aan ingebouwde spitstechnologieën zoals optische lenzen met superlage dispersie, optische lenselementen met extra lage dispersie (ED) en originele PENTAX lenscoatings, zetten ze uitmuntende reproductieresultaten neer, met beelden die helder en contrastrijk zijn tot in de rand.

Stof en waterbestendige constructie
De Pentax SMC-DA 55mm F1.4 DSM is uitgerust met speciale dichtingen die hem stof- en waterbestendig maakt; stof, water of vocht kunnen niet in de objectiefbody binnendringen.

Snel aanpasbare scherpstelling
Het Quick-Shift focussysteem, een uitvinding van PENTAX, biedt de mogelijkheid om ogenblikkelijk over te schakelen naar manuele scherpstelling nadat het onderwerp scherpsgesteld is door het autofocussysteem van de camera.

SP coating om stof en vlekken te weren
Het voorste lensoppervlak van het optische blok is behandeld met PENTAX’ originele Super Protect (SP) of extra beschermende coating. Een special fluorideverbinding wordt opgedampt op het lensoppervlak om stof, waterdruppels en vet efficiënt af te stoten en eventuele vingerafdrukken en andere vlekken gemakkelijk van de lens te kunnen wissen.

Optische constructie speciaal toegespitst op digitale reflextechnologie
Dankzij een combinatie van speciale lenscoatings, ideale krommingsgraden en optimale positionering van de optische elementen zijn deze objectieven in staat om topprestaties te leveren op digitale camera’s, en gelijk ook strooilicht en andere afwijkingen te minimaliseren. De beeldcircel is perfect afgestemd op het formaat van de beeldsensor in de digitale reflexcamera’s van PENTAX. Ondanks hun grote maximumdiafragma zijn ze compact van vorm en licht om te dragen, wat ze goed hanteerbaar en soepel in gebruik maakt.

Algemene info
Wanneer dit medium teleobjectief bevestigd wordt op een digitaal reflextoestel van PENTAX, biedt het een brandpuntsafstand van 84.5mm in termen van 35mm-formaat. Daaraan koppelt het een grote maximale lensopening van F1.4, wat ideaal is voor portretfotografie.

Een nieuw ontwikkelde Aero Bright coating verhoogt de beelddefinitie door reflecties over een ruimer golflengtenspectrum afdoend te reduceren. Vergeleken met conventionele multi-coatings leidt deze nieuwe coating tot een fors verbeterede lichttransmissie in het objectief, terwijl ze ook storende kleurvlekken en parasietlicht drastisch terugdringt.

De combinatie van de allernieuwste optische constructie en het ronde diafragma levert een zachte, fraai verdonkerde achtergrond op, wat de voordelen van een groot diafragma bij opnamen met geringe scherptediepte extra tot uiting laat komen.

Er is een optisch element met superlage dispersie ingebouwd in de lenzengroep om af te rekenen met allerhande beeldafwijjkingen.

Het geavanceerde SDM mechanisme staat in voor een uiterst soepele en heel stille autofocuswerking aangedreven door de supersonische motor in de objectiefbody. Door de inbouw van het exclusieve SDM autofocussysteem is dit objectief verrassend compact ondanks zijn grote maximumdiafragma.

Algemeen
Gegevens
Lenssysteem
Prestatie
Gewicht en omvang
Ontwerp
Overige specificaties
1 Reviews van de Pentax SMC-DA 55mm F1.4 SDM
Pentax SMC-DA 55mm F1.4 SDM
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Een beetje duur, maar iedereen die graag met primes werkt een echte aanrader
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Rudi Schuyten - 04-07-2016 Een heel goede lichtsterke lens, scherpe beelden, mooie kleuren. Autofocus is stil maar bij f 1.4 langzaam. Al bij al een lens waar ik veel plezier aan heb. Prijs mocht wel iets lager zijn.


1 artikel(en)

Alternatieven voor Pentax SMC-DA 55mm F1.4 SDM
Pentax SMC-DA 55mm F1.4 SDM

Pentax SMC-DA 55mm F1.4 SDM

Normale prijs: € 829,00

Special Price € 699,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA