Panasonic Lumix G Vario 12-32mm Asph. OIS Black

| Omschrijving | Specificaties
 

Normale prijs: € 349,00

Special Price € 199,00

OF
Op voorraad, direct leverbaar

Panasonic Lumix G Vario 12-32mm Asph. OIS Black

Panasonic Lumix G Vario 12-32mm Asph. OIS Zwart

De Panasonic Lumix G Vario 12-32 mm F3.5-F5.6 Asph. / O.I.S. biedt een prachtige beeldkwaliteit, is ongelooflijk compact en is voorzien van een robuuste metalen afwerking. Daarnaast is dit objectief uitschuifbaar ondanks de veelzijdige brandpuntsafstand van 12-32 mm (vergelijkbaar met 24-64 mm op een 35mm-camera). Met een groothoek vanaf 24 mm is deze lens geschikt voor de meest uiteenlopende opnames, van dynamische landschappen tot momentopnames. De ED (Extra-low Dispersion) lens minimaliseert chromatische aberratie over het totale zoombereik en twee lensgroepen doen dienst als O.I.S (optische beeldstabilisator) door ten opzichte van elkaar te verschuiven. Voor het verplaatsen van deze twee lensgroepen is een speciaal ontwikkelde aandrijfmotor aangebracht. De optische beeldstabilisator van de Panasonic Lumix G Vario 12-32 mm zorgt ervoor dat u zelfs in de telestand of bij weinig omgevingslicht uiterst scherpe opnames maakt. De beeldstabilisator onderdrukt namelijk de bewegingsonscherpte die het gevolg is van werken met langere sluitertijden.

Kenmerken van de Panasonic Lumix G Vario 12-32 mm

  • 8 elementen in 7 groepen
  • Aantal diafragmalamellen: 7
  • Uitschuifbare lens met veelzijdige brandpuntsafstand
  • Maximaal diafragma: F3.5
  • 3 aspherische lenzen en 1 ED lens
  • Kortste scherpstelafstand: 0,20 m
  • Elegant design met een metallic afwerking
  • Vergroting: 0,13 x
  • Filterdiameter: 37 mm
Algemeen
Gegevens
Lenssysteem
Prestatie
Gewicht en omvang
Ontwerp
Inhoud van de verpakking
1 Reviews van de Panasonic Lumix G Vario 12-32mm Asph. OIS Black
Panasonic Lumix G Vario 12-32mm Asph. OIS Black
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Goede bruikbare kitlens met een prijsje
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Jim R - 28-11-2016 Het zoomobjectief heeft een bruikbaar bereik voor alledaagse (straat) fotografie. Het is klein, onopvallend en zeer licht. Daardoor prettig voor reizen en of wandel-objectief, vooral wanneer gekoppeld met kleinere compact camera's zoals Olympus E-PL5, 6 of 7 en natuurlijk van Panasonic zelf. Beeldkwaliteit is behoorlijk netjes, zelfs erg goed voor zo'n goedkoop ogende bouw.

Inderdaad: het objectief is niet lichtsterk, de bouw is goedkoop en niet overtuigend robuust. Het bajonet is van metaal maar de rest is van plastic. Op zicht hoeft dat geen probleem te zijn, ware ik meerdere klachten gelezen heb dat de zoomring plotseling los kan raken. Zoals iemand ooit zei dat dit objectief is misschien Panasonic's versie van de plasticky 50mm/1.8 van Canon. Vervelend, maar toch houd ik er rekening mee dat mijn exemplaar ooit zo ver zal zijn met het loslaten van de zoomring. Dus, altijd een ander gelijkwaardig objectief in de fototas stoppen voor het geval dat. Het is altijd de prijs van gemak (klein en lichtgewicht) tegen ongemak (groot, professionele bouw).

Ondanks alles zou ik het objectief voorzichtig willen aanraden, vooral door haar goede beeldkwaliteit en de kleine, lichte, onopvallende bouw en de relatief redelijke prijs.

1 artikel(en)

Panasonic Lumix G Vario 12-32mm Asph. OIS Black

Panasonic Lumix G Vario 12-32mm Asph. OIS Black

Normale prijs: € 349,00

Special Price € 199,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA