Panasonic AU-EVA1 Body

| Omschrijving | Specificaties
 

Normale prijs: € 7.999,00

Special Price € 5.899,00

OF
Op voorraad, direct leverbaar

Panasonic AU-EVA1 Body

De gloednieuwe, compacte en lichte Panasonic AU-EVA1 Body met 5,7K super 35 mm sensor is ideaal voor opnames uit de hand, maar ook zeer geschikt voor het maken van documentaires, reclames en muziekvideo’s. Met de nieuw ontworpen 5,7K super 35 mm sensor (5720x3016, oftewel circa 17,25 miljoen pixels), kunnen beelden van bioscoopkwaliteit worden gemaakt. Omdat de 5,7K-sensor een hogere native resolutie heeft, levert downsampling naar 4K, UHD, 2K en zelfs naar 720p een hogere beeldresolutie op. De verbeterde kleurinformatie zorgt voor een fijner, nauwkeuriger eindbeeld. De EVA1 beschikt over dual native ISO, net als de VariCam 35, VariCam LT en VariCam Pure. Door gebruik te maken van een proces waarmee de sensor op een wezenlijk andere manier kan worden uitgelezen, haalt dual native ISO meer informatie uit de sensor zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Dit levert een camera op die eenvoudig kan schakelen van standaard naar hoge gevoeligheid zonder toename van ruis of andere artefacten. Dankzij de dual native ISO heeft een cameraman op de set minder licht nodig. Dit bespaart tijd en geld en maakt tegelijkertijd diverse artistieke keuzes mogelijk.

De mogelijkheid om levensechte kleuren en rijke huidtinten vast te leggen is een must voor elke filmmaker. Net als de VariCam-serie camcorders heeft de EVA1 V-log/V-gamut-vastlegging, die zorgt voor een hoog dynamisch bereik en een breed kleurengamma met de mogelijkheid om een dynamisch bereik van 14 stops te creëren. De logcurve van V-Log doet denken aan negatieve film en V-gamut levert een kleurruimte die nog groter is dan film. De EVA1 neemt ook de veelgeprezen colorimetrie uit de VariCam-serie over. Gebruikers kunnen kiezen tussen MOV wrapped codecs tot 10-bits 422, zelfs in 4K en AVCHD. Door intern vast te leggen in 4K, UHD, 2K, Full HD en HD, biedt de EVA1 tot 59,94fps/50fps voor 4K/UHD, tot 120fps/100fps voor 2K/Full HD, of 240fps / 200fps (bijgesneden gebied) voor opnamen met hoge snelheid.

Filmische actiescènes

Met een gewicht van slechts 1,2 kg (behuizing), een compacte vorm (17 x 13,5 x 13,3 cm) en een afneembare handgreep, is de EVA1 geschikt voor efficiënte opname met de hand. Ook kan de camera worden gemonteerd op een drone, stabilisator of jib om complexe maar soepele camerabewegingen te maken. De instelbare handgreep biedt verschillende bedieningselementen, waaronder menu, REC start-stop, iris en twee door de gebruiker geconfigureerde knoppen. De lcd-monitor heeft een aanraakscherm en kan flexibel worden gemonteerd.

Opnames op goedkope media/SD-kaart

De EVA1 neemt op via twee SD-kaartsleuven, met de optie om opnames te maken met Relay Rec (doorlopend opnemen) of Simul Rec (gelijktijdige dubbele opnames). Er is ook een one-shot opnamefunctie, voor video met enkelvoudige beelden voor stop-motion vastlegging.

Kenmerken van de Panasonic AU-EVA1 Body

 • 5,7 K super 35 mm beeldsensor bereikt 4K/10-bits 4:2:2-beelden van hoge kwaliteit
 • Dynamisch bereik van 14 stops, V-Log-gammacurve en V-Gamut-colorimetrie met breed kleurengamma
 • Twee native ISO-instellingen (800 en 2500) voor zeer hoge gevoeligheid met weinig ruis
 • Opnemen met hoge framesnelheid: maximaal 4K 60 fps/2K 240 fps
 • EF-lensbevestiging

Lenzen met EF-fitting

De camera maakt gebruik van een eigen EF-fitting, waarmee filmmakers toegang hebben tot het brede ecosysteem van EF-lenzen, waaronder tientallen professionele prime- en zoomlenzen van diverse fabrikanten.

EIS en geïntegreerde ND-filters

Elektronische beeldstabilisatie (EIS) wordt toegepast om cameratrillingen en beweging te compenseren. Handopnames en opnames met schoudersteun, bijvoorbeeld voor documentaires of actiescènes, worden daarmee gestabiliseerd. Achter de lensbevestiging bevindt zich een geïntegreerd ND-filterwiel met 2, 4 en 6 stops voor precieze controle van de sluitertijd. Met de EVA1 kan het IR-cutfilter ook met één druk op de knop uit het pad van de sensor geschoven worden. Deze controle over infrarood maakt unieke foto-effecten en nachtopnamen mogelijk.

Professionele features

Als professionele videoproductietool biedt de EVA1 dubbel gebalanceerde XLR-audio-invoer met Dolby Audio-codering. 4K-video-uitgangen in zowel HDMI als SDI, waarbij elk afzonderlijk kan worden ingesteld. Daardoor kan HD worden doorgegeven naar een zoeker of een monitor van een andere fabrikant, terwijl 4K wordt verzonden naar een externe recorder of monitor. Timecode In/Out wordt ook ondersteund op de EVA1, in tegenstelling tot enkele andere camera’s in deze klasse. Door het toevoegen van de AJ-WM50 wifi-adapter kunnen alle menufuncties van de EVA1 met een speciale app op afstand worden bediend via iOS of Android.

Standaard meegeleverd bij de Panasonic AU-EVA1 Body

 • 1x Panasonic AU-EVA1 Body
 • 1x Batterij (5900 mAh)
 • 1x Batterijlader
 • 1x Lichtnetadapter
 • 1x AC-kabel
 • 1x Schouderriem
 • 1x Microfoonhouder
 • 1x Microfoonhouderadapter
 • 1x LCD-monitor (met kap en bevestigingshulpstuk)
 • 1x Handgreep
 • 1x Montagekap
Algemeen
Gegevens
Beeldsensor
Lenssysteem
Opslagmedia
Belichting
Beeldscherm
Ontwerp
Schrijf een review voor Panasonic AU-EVA1 Body
Panasonic AU-EVA1 Body
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Panasonic AU-EVA1 Body

Panasonic AU-EVA1 Body

Normale prijs: € 7.999,00

Special Price € 5.899,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA