Panasonic AJ-PX270EJ

| Omschrijving | Specificaties
 
€ 7.064,00
OF
Op bestelling leverbaar

Panasonic AJ-PX270EJ

De Panasonic AJ-PX270EJ is de eerste P2HD handheld camcorder met AVC-ULTRA opname en ingebouwde microP2-kaartsleuven. Naast het bekende AVC-Intra100 beschikt de AJ-PX270 ook over AVC-LongG voor extra lang opnemen en de optionele AVC-Intra200*2-codec voor opnames van masterkwaliteit en veel keuzemogelijkheden.

Deze handheld camera heeft twee ingebouwde microP2-kaartsleuven met de mogelijkheid van gelijktijdige opname, een nieuw ontworpen compacte multipurpose-zoomlens en draadloze workflow-opties. Andere kenmerken van deze camera zijn de nieuw ontworpen ingebouwde compacte 22x zoomlens met een groot bereik van 28 mm tot 616 mm (equivalent aan 35 mm camera).

De drie lensringen voor camtype zoomen, focussen en iriswerking bieden een comfortabele handmatige bediening die vergelijkbaar is met die van verwisselbare lenzen. De nieuw ontwikkelde 1/3-type 3MOS-sensors met hoge gevoeligheid en lage ruis produceren een superieure beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht.

Kenmerken van de Panasonic AJ-PX270EJ

  • AVC-Intra100/50 + AVC-LongG50/25 (standaard)
  • Hoogwaardige 10-bits/4:2:2 video-opname met 50 Mbps of 25 Mbps
  • Nieuwe compacte, lichtgewicht 22x lens (f = 28-616 mm/35 mm)
  • Netwerk workflow-connectiviteit met LAN-verbinding als standaard
  • Twee microP2-kaartsleuven voor kostenefficiënte microP2-kaarten
  • Ergonomisch, compact en intuïtief ontwerp

Uitgebreide connectiviteitsfuncties om overal alles te kunnen delen

Camera-connectiviteit wordt steeds belangrijker omdat er steeds meer behoefte is aan snelle workflows. De AJ-PX270 biedt mogelijkheden voor bedraad en draadloos LAN (via een optionele dongle, de AG-WM30 Wireless), met ondersteuning voor de bestaande Panasonic-netwerkfuncties zoals remote proxy viewing, het bekijken en wijzigen van metagegevens, en oplossingen voor live uplink en afspeellijsten.

Een verdere uitbreiding van de AJ-PX270EJ netwerk-workflow staat al gepland, met onder andere verbindingen via een mobiel 3G/4G/LTE-netwerk. Dankzij deze netwerkfuncties kunnen gebruikers met de AJ-PX270 op eenvoudige wijze low-bitrate proxy-gegevens*3 en inhoud met uitzendkwaliteit versturen. De netwerkfuncties van de handheld camera maken de productie-workflow efficiënter en versnellen de workflow tussen opname en uitzending.

Professionele uitgangen voor flexibele opnames

Het opnemen van netwerkaansluitingen is niet ten koste gegaan van de traditionele video- en audioaansluitingen. De AJ-PX270 heeft alle A/V-aansluitingen die u mag verwachten van een professionele camera, waaronder een SD/HD/3G-SDI-uitgang, HDMI, video-uitgang of GEN Lock-ingang en Timecode IN/OUT.

De AJ-PX270 heeft twee 3-pins XLR-audio-ingangen: één aan de voorkant achter de microfoonhouder voor eenvoudige aansluiting van een externe microfoon en één aan de achterkant van de camera bij de hoofdtelefoon en audio-uitgang voor controle.

Nieuw ergonomisch, compact en intuïtief ontwerp

Bij het ergonomische ontwerp van de AJ-PX270 zijn de gebruikelijke video- en audio-aansluitingen aan de zijkant van de camera aangebracht, zodat ze uit de weg zijn wanneer kabels worden aangesloten. Wat betreft de bedieningsorganen ontleent de lichte en uitgebalanceerde AJ-PX270 veel van zijn inspiratie aan de professionele schoudercamera's.

Tuimelschakelaars voor witbalans en videogain zitten onder handbereik onder de lens en voor het eerst is er nu een handheld camera*5 waarbij een audiofader-bediening en de start/stop voor opname zich aan de voorkant van de camera bevinden.

Codecs van masterkwaliteit

De AJ-PX270 biedt zowel low-bitrate als high-bitrate opname dankzij de ingebouwde ondersteuning voor de AVC-ULTRA-codecfamilie. De AVC-LongG25 levert uitgebreide 1920x1080 10-bits 4:2:2 opnames van professionele kwaliteit (vier keer langer dan AVC-Intra100).

De AJ-PX270 ondersteunt ook DV, DVCPRO, DVCPRO50 als standaard voor SD-opnames en DVCPRO HD, AVC-Intra 50, AVC-Intra 100, evenals de nieuwe AVC-LongG6, G12, G25 en G50 als standaard voor HD-opnames Voor een nog hogere opnamekwaliteit ondersteunt de AJ-PX270 de visueel lossless AVC-Intra 200-codec, als optie voor masterkwaliteit, en dat alles in één compacte handheld camera.

Algemeen
Gegevens
Beeldsensor
Lenssysteem
Beeldscherm
Camera
Ontwerp
Accu/Batterij
Audio
Gewicht en omvang
Inhoud van de verpakking
Eisen aan de omgeving
Schrijf een review voor Panasonic AJ-PX270EJ
Panasonic AJ-PX270EJ
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Alternatieven voor Panasonic AJ-PX270EJ
Panasonic AJ-PX270EJ

Panasonic AJ-PX270EJ

€ 7.064,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA