Nikon standaard lens

Een spiegelreflex- of systeemcamera wordt vaak geleverd in combinatie met een standaard lens (ook wel kitlens genoemd). Dit type objectief heeft een brandpuntsafstand van rond de 50mm. Dit betekent dat de beeldhoek overeen komt met het blikveld van een menselijk oog. Een Nikon standaard lens kan daarom ingezet worden voor verschillende fotografiedoeleinden. Niet voor niets zit een Nikon standaard lens zit bij veel Nikon fotografen in hun cameratas.

1-18 van 38

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-18 van 38

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

De voordelen van een standaard Nikon lens

Een standaard lens is vaak klein en licht van gewicht, dit in tegenstelling tot de meeste andere objectieven. Hierdoor is de lens eenvoudig mee te nemen en hoort hij eigenlijk standaard in uw cameratas te zitten. Daarnaast heeft een standaard lens een groot diafragma. Vaak zorgt dit voor een prachtige scherptediepte. Een ander groot voordeel is dat Nikon standaard lenzen relatief goedkoop zijn. Dit biedt veel fotografen de kans om eens te experimenteren met een Nikon standaard lens.

De veelzijdigheid van een Nikon standaard lens

Een Nikon standaard lens is het meest geschikt voor het fotograferen van onderwerpen die met eigen ogen ook goed te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan de volgende fotografievormen:

  • Portretfotografie
  • Productfotografie
  • Straatfotografie
  • Foodfotografie

 Als u iets wilt fotograferen wat zich op afstand begeeft of als u scherpe portretfoto’s wilt maken, raden we aan om te kiezen voor een ander objectief.

Een Nikon standaard lens kopen

Heeft u interesse in een Nikon standaard lens? Bekijk dan ons ruime assortiment en kies de lens die het beste bij u past. In onze webshop vindt u alle beschikbare modellen. Bekijk daarbij ook eens naar onze tweedehandsproducten of ex-demo’s. Dit zijn goed werkende cameralenzen tegen een lage prijs. U kunt ook een van onze winkels bezoeken en vragen om een passend advies bij een van onze kundige winkelmedewerkers.

Wilt u ook een Nikon standaard lens in uw cameratas? Bestel uw lens dan bij Foto Konijnenberg!

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA