Nikon Z7 + 24-70mm F4.0 + FTZ Adapter

| Omschrijving | Specificaties

€ 4.347,00

€ 3.849,00

€ 498,00 bundelvoordeel

Nikon Z7 Body Nikon Z7 Body 1
Nikkor Z 24-70mm F4 S Nikkor Z 24-70mm F4 S 1
Nikon FTZ Mount Adapter Nikon FTZ Mount Adapter 1
Op voorraad, direct leverbaar

Nikon Z7 + 24-70mm F4.0 + FTZ Adapter

De Nikon Z7 + 24-70mm F4.0 + FTZ Adapter is een bundel met daarin de nieuwe Z7 full-frame systeemcamera, het nieuwe Nikkor 24-70mm F4.0 objectief met een nieuwe vatting met grotere diameter en een FTZ Adapter. De Nikon Z7 is uitgerust met een nieuwe full-frame Nikon FX-formaat BSI CMOS-sensor voorzien van ingebouwde AF met fasedetectie in het filmvlak, hierbij wordt de nieuwste beeldverwerkingsengine EXPEED 6 toegepast.

De Z7 heeft 45,7 effectieve megapixels en ondersteunt een standaard gevoeligheidsbereik van ISO 64 tot 25.600 (kan worden verlaagd tot het equivalent van ISO 32 en verhoogd tot het equivalent van ISO 102.400). In combinatie met NIKKOR Z-objectieven bereikt de camera uitstekende scherpte en detail, helemaal tot aan de randen van het beeld. De Z 7 heeft 493 scherpstelpunten. Hierdoor is een brede dekking van circa 90% van het beeldveld zowel horizontaal als verticaal mogelijk. Dit hybride AF-systeem gebruikt een algoritme dat is geoptimaliseerd voor de FX-formaat sensor en kan automatisch schakelen tussen AF met fasedetectie in het filmvlak en contrastdetectie-AF met scherpstelling. Het gebruik van NIKKOR Z-objectieven zorgt voor een zeer nauwkeurige AF bij zowel foto's als video's

Daarnaast is de Nikon Z7 uitgerust met de nieuwe EXPEED 6-beeldverwerkingsengine. Dankzij het uitmuntende oplossende vermogen van NIKKOR-objectieven met Z-vatting en F-vatting worden onderwerpen scherper vastgelegd dan ooit tevoren. Ruis wordt ook effectief onderdrukt.

Binnen Picture Controle is de optie verscherping middenbereik toegevoegd. Samen met de bestaande parameters zorgt dit ervoor dat verschillende texturen op het scherm scherper of zachter gemaakt kunnen worden, zowel bij foto's als bij video's. De camera biedt nu 20 opties om Picture Control creatief toe te passen. Het effectniveau is aanpasbaar van 0 tot 100 procent.

Elektronische zoeker

De elektronische zoeker in de Z7 is comfortabel, helder, duidelijk en vergelijkbaar met optische zoekers. Ook is de camera uitgerust met een elektronische zoeker met een OLED-scherm van ongeveer 3.690.000 beeldpunten. De elektronische zoeker heeft een beelddekking en vergroting van respectievelijk circa 100% en 0,8x en een diagonale kijkhoek van circa 37,0°. De zoeker bouwt voort op de superieure optische en beeldverwerkingstechnologieën van Nikon en zorgt voor een helder en aangenaam beeld, vergelijkbaar met dat van optische zoekers, met minder chromatische aberratie. Dit leidt minder snel tot vermoeide ogen, zelfs tijdens langdurige opnamesessies. Bovendien is op het beschermende glas van het oculair een fluorcoat aangebracht dat vuil effectief afstoot. Ook kan het i-menu in de elektronische zoeker worden weergegeven, waardoor gebruikers snel allerlei opname-instellingen, zoals ISO-gevoeligheid, AF-veldstand en Picture Control, kunnen bekijken en aanpassen zonder op het LCD scherm te moeten kijken.

Nikkor Z 24-70mm f/4

De Nikkor Z 24-70mm f/4 is een verwisselbaar objectief uit de S-Line. De S-Line is een serie binnen de Nikkor Z-objectieven dat voldoet aan een nieuwe maatstaf voor optische prestaties en stelt een nieuwe standaard voor kwaliteit en ontwerp. De beeldreproductie van deze objectieven overtreft die van conventionele f/4-en f/1.8-objectieven.

FTZ Adapter

De vattingadapter FTZ ontworpen om gebruikers van Nikon SLR-camera's de mogelijkheid te bieden hun bestaande NIKKOR-objectieven met F-vatting te blijven gebruiken met het Z-vattingsysteem. Hierdoor kunnen ze profiteren van uiteenlopende objectiefeigenschappen.

Kenmerken van de Nikon Z7

 • Uitgerust met een nieuwe full-frame Nikon FX-formaat BSI CMOS-sensor met ingebouwde AF met fasedetectie in het filmvlak
 • Een hybride AF-systeem met scherpstelpunten die circa 90% van het beeldveld dekken
 • Nieuwe EXPEED 6-beeldverwerkingsengine voor scherpe, heldere beelden en met nieuwe creatieve mogelijkheden
 • Een elektronische zoeker die Nikon's superieure optische en beeldverwerkingstechnologieën gebruikt om een helder en natuurlijk beeld te geven
 • Een ergonomisch ontwerp dat uniek is voor Nikon en dat een intuïtieve bediening mogelijk maakt
 • Filmfuncties zoals 10-bits N-Log die een groot dynamisch bereik mogelijk maakt en tijdcodering die aan de professionele behoeften beantwoordt
 • Nikon's eerste vibratiereductie in de camera met een effectiviteit van circa 5,0 stops

Ergonomisch ontwerp

De Nikon Z7 biedt hetzelfde uitmuntende bedieningsgemak en ergonomie dat Nikon al jarenlang hanteert bij de ontwikkeling van hun camera's. De body is compact, terwijl deze toch een stevige, comfortabele grip heeft. Knoppen zoals de secundaire selector, AF-ON, ISO en belichtingscorrectie zijn allemaal zo geplaatst dat ze een snelle en eenvoudige bediening mogelijk maken. Daarnaast bevindt zich bovenop de camera een lcd-monitor waar informatie over instellingen kan worden weergegeven, net als bij geavanceerde digitale SLR-camera's.

Full-frame 4K UHD video

De Z7 ondersteunt niet alleen het opnemen van full-frame 4K UHD (3840 × 2160)/30p-video met het FX-filmformaat, maar ook full-HD/120p-video. Scherpere 4K UHD-video’s zijn ook mogelijk, waarbij de volledige pixeluitlezing wordt gebruikt. Daarnaast kunnen Actieve D-Lighting, elektronische vibratiereductie en focus peaking worden gebruikt bij 4K UHD-en full-HD-filmopnamen. De oorspronkelijke N-Log van Nikon kan ook met 10-bits HDMI-uitvoer worden gebruikt. De camera gebruikt een uitgebreide kleurdiepte en een dynamisch bereik van 1300% met twaalf stops om een grote hoeveelheid toongegevens over hoge lichten en schaduwen op te nemen voor effectievere kleurgradaties. Dankzij ondersteuning van tijdcode is het synchroniseren van video en geluid met filmopnamen die met verschillende apparaten zijn opgenomen eenvoudiger in de post productie.

Daarnaast kan de instelring die in NIKKOR Z-objectieven is ingebouwd, worden gebruikt om instellingen zoals diafragma en belichtingscorrectie stil en vloeiend aan te passen.

Ingebouwde vibratiereductie

De Nikon Z7 beschikt over ingebouwde vibratiereductie (VR) in de camera. Deze beeldstabilisatie biedt correctie voor beweging langs vijf assen. De effecten van vibratiereductie zijn equivalent met een sluitertijd dat circa 5,0 stops korter is. Deze functie kan ook worden gebruikt met Nikkor F-objectieven, waaronder die zonder VR-functie, met de FTZ-vattingadapter (apart verkrijgbaar).

Overige kenmerken

 • De knop lay-out en menu structuur is overgenomen van de digitale SLR-camera's van Nikon, dit maakt een intuïtieve bediening van knoppen en schakelaars mogelijk.
 • Dezelfde kracht, duurzaamheid, stofbestendigheid en druipwaterdichtheid als de Nikon D850 in een compacte camerabody.
 • Een aanraakgevoelige lcd-monitor van 8,0 cm/3,2 inch met circa 2.100.000 beeldpunten en een kantelmechanisme.
 • Bij geluidloos fotograferen worden de trillingen en het geluid die worden veroorzaakt door het ontspannen van de sluiter, onderdrukt.
 • Snelle continu-opnamen (uitgebreid) met circa 9 bps (Z 7) en 12 bps (Z 6) leggen snelle bewegingen vast.
 • Met intervalfotografie kunnen 8K (Z7) time-lapse-films worden gemaakt en met de optie gelijkmatige belichting kan een groter meetbereik bij weinig licht vastgelegd worden, zoals de overgang van zonsondergang naar een sterrenhemel.
 • Ingebouwde Wi-Fi voor rechtstreekse verbinding met een smartapparaat via SnapBridge.
 • Ingebouwde Wi-Fi maakt het mogelijk foto’s en video’s over te zetten naar een computer.
 • Ondersteuning voor bestaande accessoires voor digitale SLR-camera's zoals de WT-7 draadloze zender (apart verkrijgbaar), waarmee foto’s en video’s snel via een bedraad of draadloos LAN kunnen worden overgezet, en radiogestuurde geavanceerde draadloze flitssturing, die flexibel fotograferen met meerdere flitsers mogelijk maakt.

Kenmerken van de Nikkor 24-70mm F4.0

 • Het standaard brandpuntsbereik van 24 mm groothoek tot 70 mm middellange tele kan voor uiteenlopende scènes en onderwerpen worden ingezet.
 • Een optisch ontwerp dat variaties in aberraties onderdrukt, van close-up tot oneindig, waardoor het beeld bij het maximale diafragma zelfs aan de randen scherp is. Een kortste scherpstelafstand van slechts 0,3 m over het hele zoombereik en een uitstekende reproductie van puntlichten.
 • Een ED-glas, een asferisch ED-lenselement en drie asferische lenselementen.
 • Nano Crystal Coat wordt gebruikt om beeldschaduwen en lichtvlekken te onderdrukken.
 • Het objectief is krachtig genoeg om zeer hoge optische prestaties te leveren en is toch uitermate handzaam. Het maakt gebruik van een intrekmechanisme zonder op een knop te hoeven te drukken
 • Bij het ontwerp is rekening gehouden met stofbestendigheid en druipwaterdichtheid. Fluorcoat is
 • aangebracht op het oppervlak van het voorste lenselement.

Kenmerken van de FTZ-vattingadapter

 • Fotograferen met AE of AF/AE is mogelijk met zo'n 360 geproduceerde NIKKOR F-objectieven, vanaf het type AI en later.
 • De unieke eigenschappen van NIKKOR-objectieven met F-vatting kunnen worden gebruikt in combinatie met de Z-vatting systeemcamera’s.
 • VR (vibratiereductie) in de camera is beschikbaar wanneer een NIKKOR F-objectief zonder ingebouwde VR wordt bevestigd. VR in de camera werkt ook uitstekend bij filmopnamen.
 • Wanneer een NIKKOR F-objectief met ingebouwde VR wordt bevestigd, werken de VR van het objectief en de VR in de camera effectief samen om cameratrilling te corrigeren, door middel van VR in het objectief over twee assen en drie assen VR in de camera.
 • Diverse onderdelen zijn effectief afgedicht voor een stofbestendigheid en druipwaterdichtheid die equivalent zijn aan die van NIKKOR F-objectieven.
 • Licht en toch stevig, waarbij rekening wordt gehouden met een uitmuntend bedieningsgemak als deel van een compleet systeem.

Standaard meegeleverd bij de Nikon Z7 + 24-70mm F4.0

 • 1x Nikon Z7
 • 1x 24-70mm F4.0 objectief
 • 1x FTZ Adapter
 • 1x Riem AN-DC19
 • 1x Bodydop BF-N1
 • 1x Flitsschoenafdekking
 • 1x Oculair DK-29
 • 1x AC-adapter EH-7P
 • 1x Lithium-ion-batterij EN-EL15b
 • 1x Batterijlader MH-25a
 • 1x USB-kabel UC-E24
Algemeen
Gegevens
Fotokwaliteit
Lenssysteem
Scherpstellen
Belichting
Video
Sluiter
Flitser
Audio
Geheugen
Beeldscherm
Zoeker
Poorten & interfaces
Netwerk
Camera
Ontwerp
Accu/Batterij
Gewicht en omvang
Inhoud van de verpakking
Technische details
Schrijf een review voor Nikon Z7 + 24-70mm F4.0 + FTZ Adapter
Nikon Z7 + 24-70mm F4.0 + FTZ Adapter
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Nikon Z7 + 24-70mm F4.0 + FTZ Adapter

Nikon Z7 + 24-70mm F4.0 + FTZ Adapter

€ 4.347,00

€ 3.849,00

€ 498,00 bundelvoordeel

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA