Nikkor AF-D 50mm F1.8

| Omschrijving | Specificaties
 

Normale prijs: € 172,00

Special Price € 149,00

OF
Niet op voorraad

Nikkor AF-D 50mm F1.8

De Nikkor AF-D 50mm F1.8 is een compact objectief en onder veel omstandigheden bruikbaar. Dit objectief behoort tot de D-typen waarbij gebruik gemaakt wordt van een diafragmaring. Het objectief bestaat uit de speciale Nikon Super Integrated Coating voor betere lichtdoorlaatbaarheid en het tegengaan van lensflare.

Kenmerken van de Nikkor AF-D 50mm F1.8

 • Compact, vriendelijk geprijsd objectief
 • Lichtgewicht (155 gram)
 • Grote controle over de scherptediepte - diafragmeerbaar tot F22
 • Ideaal voor close-up fotografie met een automatische tussenring

Let op! Dit AF-D objectief stelt niet scherp op onder andere de volgende Nikon DSLR modellen:

 • D40
 • D40X
 • D60
 • D3100
 • D3200
 • D3300
 • D5000
 • D5100
 • D5200

AF-S type objectieven stellen overigens wel gewoon scherp op genoemde camera's dankzij de ingebouwde motor.

Inhoud van de verpakking

 • Nikkor AF-D 50mm F1.8
Algemeen
Gegevens
Lenssysteem
Prestatie
Gewicht en omvang
Overige specificaties
Ontwerp
8 Reviews van de Nikkor AF-D 50mm F1.8
Nikkor AF-D 50mm F1.8
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Super blij mee!
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Josie - 12-05-2017 Erg blij met de aanschaf van dit objectief! De scherptediepte is erg mooi bij f1. 8. Echt gaaf! Ik heb hem ook gekocht voor mij d7200 en hier werkt hij uitstekend op.
Prijs kwaliteit toppie
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
john - 12-12-2016 Fijne lens mooie foto's en zeeeeer belangrijk snel thuis bezorgd
Grote teleurstelling
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Hans - 24-11-2016 Deze lens gekocht vanwege het gemak van autofocus en goede reviews. Ik heb diverse testopnamen gemaakt en de resultaten waren zeer teleurstellend! Onscherp door overstraling. Slechte detailweergave. Ik was zeer negatief verrast!
Mijn 35 jaar oude 2.0-50mm nikon en vooral mijn even oude 2.8-35mm zijn veel en veel beter, Maar ja, geen autofocus. Zelfs mijn kitlens 3.5/4.5-18-70mm is vele malen scherper en contrastrijker. Kortom, volledig onbruikbaar en heb hem teruggestuurd.
Fantastisch
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Dhont Kenneth - 17-11-2016 Ik ben zeer blij met deze 50mm lens. Ik heb deze gekocht voor op mijn d7200 en hij doet het uitstekend. Ideaal voor portretfotografie alsook voor het fotograferen van actie door de zeer snelle scherpstelling. Ik ben echt onder de indruk hoe snel deze is! Met deze lens ben je ook in het voordeel als je moet fotograferen bij weinig licht door zn klein diafragmagetal, wat zeer handig is als je geen reportageflitser bij de hand hebt of je inbouwflitser niet wil gebruiken. Naast mijn tevredenheid over de lens ben ik ook zeer tevreden over de behandeling van mijn bestelling bij konijnenberg. In de namiddag besteld via internet en de volgende middag geleverd aan huis. De status van de bestelling kon ik mooi meevolgen, van het punt wanneer de bestelling ontvangen was tot het punt de bestelling onderweg was met de koerierdienst. Éénmaal die geleverd was kon ik mijn pakje opendoen die uitermate goed beschermd was ingepakt. Allemaal zeer top!
Veel lens voor weinig geld
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
G. Visser - 24-12-2015 Voelt wat plastic-achtig aan in vergelijing met mijn AI-s 1.4 maar volgens vele reviews is dat van minder belang. Lastig is dat de focusring meedraait bij AF, afblijven dus. AF snel en behoorlijk stil (7100). Scherp en heerlijk licht. Natuurlijk kun je ook de veel duurdere Sigma kopen maar de scherptewinst zit vooral bij volle opening + duur en zwaar... De G lens schijnt meer vertekening te hebben, mist de diafragmaring en kost meer. De D aanduiding bij deze lens staat overigens voor: Distance.
Tof lenske!
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
yo eeles - 25-04-2015 Heel goeie lens - ik gebruik hem vooral als portretlens - en af en toe met een voorzetlens voor macrofotografie. De lens is klein en compact, maar functioneert perfect. Groot diafragma levert de gewenste scherptediepte - geen probleem met autofocus (Nikon D7000). Ben weeral eens een tevreden mens!
Super en scherp objectief
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Herman H - 15-09-2014 Ben zeer tevreden over het resultaat van dit kleine objectief. Gebruikte voorheen de 18~105mm VR als portretobjectief. Maar deze is minder scherp en vertekend het gezicht als je te dichtbij komt.
Geweldige lens die iedereen in bezit zou moeten hebben.
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Denise - 13-07-2014 Ik gebruik deze lens op mijn Nikon D3100. Het is een prachtige lens, ik kan niks anders zeggen. Heel veelzijdig. De scherptediepte die je er mee kan verkrijgen is geweldig. Helaas moet ik met mijn D3100 zelf scherpstellen, maar dit had ik al heel erg snel onder de knie. Zelf scherpstellen vind ik bij dit objectief denk ik ook veel handiger, omdat ik eigenlijk het meest op de f1.8 fotografeer en het liefst wat macro/portret, waarbij je dus veel scherptediepte hebt. Door zelf scherp te stellen krijg je makkelijker dat wat jij scherp wilt stellen scherp - is mijn ervaring.

Al met al is dit echt een toplensje! Dat deze voor mijn Nikon D3100 niet automatisch kan scherpstellen, geeft geen problemen. De lens is licht qua gewicht en heel veelzijdig. Kortom, eigenlijk wel een lens die iedere fotograaf - amateur of professional - zou moeten hebben.

8 artikel(en)

Nikkor AF-D 50mm 1.8

Nikkor AF-D 50mm F1.8

Normale prijs: € 172,00

Special Price € 149,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA