Lichtmeter

Voor een studiofotograaf is het erg belangrijk om de hoeveelheid licht te kunnen controleren, zodat het onderwerp op de juiste wijze belicht wordt. Dit kan een tijdrovende klus zijn. Gelukkig bestaan er lichtmeters die u kunnen helpen bij het bepalen van de juiste belichtingsinstellingen. Dit komt goed van pas bij flitsfotografie.

3 artikel(en)

3 artikel(en)

Eenvoudig in gebruik

Het gebruik van een lichtmeter lijkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk werkt het heel simpel. Een lichtmeter werkt op basis van de belichtingsdriehoek, bestaande uit ISO, sluitertijd en diafragma. Bij de meeste lichtmeters voert u de ISO-waarde en één van de twee andere instellingen in. Vervolgens berekent de lichtmeter heel nauwkeuring welk diafragma of welke sluitertijd u dient te gebruiken. De meeste lichtmeters zijn voorzien van een beeldscherm, waarvan u de juiste instellingen snel en gemakkelijk kunt aflezen.

Meten van opvallend en reflecterend licht

Er zijn veel verschillende varianten lichtmeters, sommige met vele extra's. Maar alle lichtmeters zijn ze in staat op het opvallend licht te meten. Dit is het licht dat op het onderwerp valt. De duurdere meters kunnen naast opvallend licht vaak ook reflecterend licht, flitslicht en continulicht meten.

Lichtmeter online kopen

Licht is een belangrijk onderdeel van een foto. Eigenlijk vormt licht de basis voor een goede foto. Veel camera’s hebben een ingebouwde lichtmeter. Deze meter geeft de hoeveelheid licht aan die de camera binnenkomt. Maar wilt u echt zeker zijn van een correcte belichting, dan biedt een lichtmeter uitkomst. Bij ons vindt u lichtmeters van merken als Sekonic en Gossen.

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA