Firmware updaten van uw camera

Waarom zou ik de firmware updaten?

U kunt uw camera bedienen dankzij firmware. Deze besturingssoftware zorgt ervoor dat uw camera volledig functioneert en dat alle knoppen doen wat ze moeten doen. De fabrikanten van foto- en videocamera's optimaliseren de firmware regelmatig. Zo proberen ze u een nog betere gebruikerservaring te geven.

U als klant heeft daarom de mogelijkheid de firmware van uw camera kosteloos te updaten. De bestaande besturingssoftware wordt dan vervangen door een vernieuwde versie. Dit zorgt voor verbeterde, of zelfs geheel nieuwe functionaliteiten.

Wanneer kan ik firmware updaten?

Als u uw camera registreert via de website van de fabrikant, wordt u per mail op de hoogte gebracht als u de firmware van uw camera kunt updaten. Als u de camera gaat registreren heeft u wel het serienummer nodig. De fabrikant weet dan precies welk model camera u heeft.

U kunt er ook voor kiezen om uw camera niet te registreren. Dan krijgt u echter geen bericht als er een firmware update beschikbaar is. Bezoek dan een paar keer per jaar de website van de fabrikant voor eventueel beschikbare firmware updates.

Hoe kan ik firmware updaten?

De firmware moet u eerst downloaden op een PC. Daarna kopieert u de software op een geheugenkaartje. Als u het kaartje in uw camera doet, kunt u de firmware vervolgens installeren. De installatie van de nieuwe firmware gaat automatisch; u hoeft alleen akkoord te geven.

Let er daarbij wel op dat u een volle accu in de camera heeft. Als het installatieproces halverwege wordt afgebroken, kan het zijn dat uw camera niet meer goed werkt.

Meer informatie

In de handleiding van uw camera kunt u vaak precies lezen hoe u uw firmware kunt updaten. Ook op de website van de fabrikant is genoeg informatie te vinden. Het updaten van de firmware kunnen wij niet voor u doen, maar voor vragen kunt u altijd één van onze vestigingen bezoeken in Den Ham of Turnhout. Ook kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard   American Express   Paypal  VISA  Afterpay