Irix 15mm F2.4 Firefly Pentax

| Omschrijving | Specificaties
 
€ 475,00
OF
Op voorraad, direct leverbaar

Irix 15mm F2.4 Firefly Pentax

De Irix 15mm F2.4 Firefly Canon is ontworpen voor full-frame Pentax camera's en biedt een minimale scherpstelafstand van 28cm. De lens is technisch identiek aan de Irix Blackstone, maar de behuizing is van een ander materiaal gemaakt. De Blackstone is steviger en afgewerkt met kostbaarder materiaal. De Firefly is vooral geschikt voor fotografen die veel op pad zijn en daarom niet een al te zware uitrusting mee willen nemen.

De lens is voorzien van een 'neutrino' coating om elke vorm van ghosting, kleur aberratie en flare zo goed mogelijk uit te sluiten. De lens bestaat uit 15 elementen in 11 groepen. De constructie bevat drie elementen met een hoge brekingsindex (HRI), twee met een extra lage dispersie (ED) en twee asferische lenzen die verantwoordelijk zijn voor het minimaliseren van vervorming en aberraties. Daarnaast bied deze constructie een aanzienlijke verbetering in beeld rand helderheid en de algehele beeldkwaliteit.

De handmatige focus ring voelt iets minder hoogwaardig aan dan de Blackstone maar zorgt desondanks voor een goede feedback. De Irix 15mm F2.4 lens is ontworpen om de beste optische prestaties te leveren voor hoogwaardige full frame spiegelreflexcamera's.

Kenmerken van de Irix 15mm F2.4 Firefly

  • Brandpuntsafstand 15 mm
  • Scherpstelbereik 0,28 m (0.92 ft)
  • Diafragmabereik van F2.4 -F22
  • Lensconstructie 15 elementen in 11 groepen 3x HR, 2x ED, 2x ASP
  • Ook beschikbaar voor Nikon F en Canon
Algemeen
Gegevens
Lenssysteem
Prestatie
Ontwerp
Schrijf een review voor Irix 15mm F2.4 Firefly Pentax
Irix 15mm F2.4 Firefly Pentax
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Irix 15mm F2.4 Firefly Pentax

Irix 15mm F2.4 Firefly Pentax

€ 475,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA