Irix 15mm F2.4 Firefly Canon

| Omschrijving | Specificaties
 
€ 475,00
OF
Op voorraad, direct leverbaar

Irix 15mm F2.4 Firefly Canon

De Irix 15mm F2.4 Firefly Canon is ontworpen voor full-frame Canon EOS camera's en biedt een minimale scherpstelafstand van 28cm.De lens is technisch identiek aan de Irix Blackstone, maar de behuizing is van een ander materiaal gemaakt. De Blackstone is steviger en afgewerkt met kostbaarder materiaal. De Firefly is vooral geschikt voor fotografen die veel op pad zijn en daarom niet een al te zware uitrusting mee willen nemen.

De lens is voorzien van een 'neutrino' coating om elke vorm van ghosting, kleur aberratie en flare zo goed mogelijk uit te sluiten. De lens bestaat uit 15 elementen in 11 groepen. De constructie bevat drie elementen met een hoge brekingsindex (HRI), twee met een extra lage dispersie (ED) en twee asferische lenzen die verantwoordelijk zijn voor het minimaliseren van vervorming en aberraties. Daarnaast bied deze constructie een aanzienlijke verbetering in beeld rand helderheid en de algehele beeldkwaliteit.

De handmatige focus ring voelt iets minder hoogwaardig aan dan de Blackstone maar zorgt desondanks voor een goede feedback. De Irix 15mm F2.4 lens is ontworpen om de beste optische prestaties te leveren voor hoogwaardige full frame spiegelreflexcamera's.

Kenmerken van de Irix 15mm F2.4 Firefly

  • Brandpuntsafstand 15 mm
  • Scherpstelbereik 0,28 m (0.92 ft)
  • Diafragmabereik van F2.4 -F22
  • Lensconstructie 15 elementen in 11 groepen 3x HR, 2x ED, 2x ASP
  • Ook beschikbaar voor Nikon F en Pentax K
Algemeen
Gegevens
Lenssysteem
Prestatie
Gewicht en omvang
Ontwerp
1 Reviews van de Irix 15mm F2.4 Firefly Canon
Irix 15mm F2.4 Firefly Canon
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Goede lens, scherpe prijs
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Rens51 - 03-05-2017 Voldoet nu goed maar nu slechts enkele opnames, die zeker bij f5.6-f11 erg scherp zijn. Weinig vertekening. Wel geen auto focus. Zonneklep wat gammel en past matig bij gebruik van 95mm Sigma voorzet bescherm filter. Laag gewicht. Ondanks plastic goed afgewerkt.

1 artikel(en)

Irix 15mm F2.4 Firefly Canon

Irix 15mm F2.4 Firefly Canon

€ 475,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA