Irix 15mm F2.4 Blackstone Pentax

| Omschrijving | Specificaties
€ 695,00
Care Plan, 3 jaar zorgeloos fotograferen

Care Plan, 3 jaar zorgeloos fotograferen

OF
Op voorraad, direct leverbaar

Irix 15mm F2.4 Blackstone Pentax

De Irix 15mm F2.4 Blackstone Pentax is ontworpen voor de Pentax K-1 full-frame camera (maar ook geschikt voor APS-C sensor) en biedt een minimale scherpstelafstand van 28cm. De lens is voorzien van een 'neutrino' coating om elke vorm van ghosting, kleur aberratie en flare zo goed mogelijk uit te sluiten. De lens bestaat uit 15 elementen in 11 groepen. De constructie bevat drie elementen met een hoge brekingsindex (HRI), twee met een extra lage dispersie (ED) en twee asferische lenzen die verantwoordelijk zijn voor het minimaliseren van vervorming en aberraties. Daarnaast bied deze constructie een aanzienlijke verbetering in beeld rand helderheid en de algehele beeldkwaliteit.

De behuizing is gemaakt van hoogwaardig magnesium en aluminium en is in staat om 'extreme omstandigheden' te weerstaan. De handmatige focus ring voelt zeer hoogwaardig aan en zorgt voor een 'klik' tactiele feedback. De Irix 15mm F2.4 lens is ontworpen om de beste optische prestaties te leveren voor hoogwaardige full frame spiegelreflexcamera's.

Kenmerken van de Irix 15mm F2.4 Blackstone

  • Brandpuntsafstand 15 mm
  • Scherpstelbereik 0,28 m (0.92 ft)
  • Diafragmabereik van F2.4 - F22
  • Lensconstructie 15 elementen in 11 groepen 3x HR, 2x ED, 2x ASP
  • Ook beschikbaar voor Canon en Nikon DSLR
Algemeen
Gegevens
Lenssysteem
Prestatie
Gewicht en omvang
Ontwerp
1 Reviews van de Irix 15mm F2.4 Blackstone Pentax
Irix 15mm F2.4 Blackstone Pentax
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Ultra groothoek op zijn best.
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Martijn - 14-08-2018 Een zeer scherpe lens die contrastrijke foto's oplevert met weinig vervorming en mooie kleuren. Ultra groothoek, dus een enorme scherptediepte, waardoor de lens ondanks de manual focus voor de meeste toepassingen zeer eenvoudig in het gebruik is bij diafragma's van 8 - 16. De autofocuspunten in de camera werken gewoon, dus ook als je scherptediepte tabel niet gebruikt en het diafragma vol opent, is focussen zeer eenvoudig.
Zeer lichtsterk, met iets verminderde scherpte in de hoeken en zichtbare (maar voor mij niet storende) vignettering bij open diafragma. Electronische aansturing van het diafragma is bijzonder handig.
De focus-lock ring is op zich handig wanneer op basis van de scherptediepte tabel wordt gewerkt, maar is te smal uitgevoerd.
Het front van de lens met de zonnekap is erg groot. Dit maakt het plaatsen van een filter wel mogelijk, als je dat zou willen, maar het maakt de lens wel moeilijk plaatsbaar in een wat kleinere fototas of rugzak.
Afgezien van de kleine design minpunten, een hele fijne lens om te gebruiken en kwalitatief een absolute topper.

1 artikel(en)

Irix 15mm F2.4 Blackstone Pentax

Irix 15mm F2.4 Blackstone Pentax

€ 695,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA