Hallerbos

Net onder Brussel ligt het Hallerbos. Waarschijnlijk het meest gefotografeerde bos van Europa, zeker tegen het einde van april. Het Hallerbos is tijdens deze periode namelijk bezaaid met een uitgestrekt tapijt van paarse boshyacinten. Tijdens de juiste weersomstandigheden ziet het bos eruit alsof je door een sprookjesboek bladert. En als we op Instagram dan prachtige foto's voorbij zien komen van dit natuurschoon, willen we natuurlijk zelf ook een poging wagen. De mens blijft tenslotte een kuddedier.

Natuurlijk is de kans op mooi licht ’s ochtends het grootst. Bovendien is het verstandig om op tijd te arriveren om de auto enigszins vooraan te parkeren. Was ik maar doordeweeks deze kant opgetrokken in plaats van op zondag, spookt er bij de meeste bezoekers door hun hoofd. Tevergeefs. Achteraan parkeren en aansluiten bij de mensenstroom die zich langzaam een weg door het bos baant. De bezoekers komen van heinde en verre. Chinezen, Japanners, Koreanen, maar ook Amerikanen en Zuid-Afrikanen lijken allemaal de weg naar het bos te vinden. In Azië zijn ze helemaal wild van 'The Blue Forest'. Opmerkelijk genoeg zien we zelfs Finnen, terwijl wij juist voor de mooie natuur naar Finland zouden trekken.

Omdat de vegetatie op de bosbodem zeer kwetsbaar is, is het strikt verboden om je buiten de wandelpaden te begeven. De bruine plekken op de bodem zijn het bewijs dat niet iedereen zich aan de regels houdt. In het mooiste gedeelte van het bos, het Tranendal, staat het vol met fotografen. Het geluid van de vele sluiters doet nog het meeste denken aan een mitrailleursalvo. Of aan een drumband. Toch steekt de paarse bloemenzee prachtig af tegen de met piepjonge, felgroene blaadjes begroeide beukenbomen. Als er dan ook nog een bescheiden zonnestraal door de takken schijnt die de boshyacinten belicht, is het feest compleet. Het is en blijft een bijzonder aanzicht.

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA