Gitzo GT2545T + Head GH1382QD Traveler Serie 2 Kit

| Omschrijving | Specificaties
 

Normale prijs: € 1.199,00

Special Price € 749,00

OF
Op voorraad, direct leverbaar

Gitzo GT2545T + Head GH1382QD Traveler Serie 2 Kit

Het Gitzo GT2545T Traveler statief is nog verder ontwikkeld met de nieuwste Gitzo technologie, zodat de stijfheid is verhoogd, prestaties verbeterd en het gebruiksgemak voor professionele fotografen is toegenomen. Gitzo's nieuwe buizen, Carbon eXact genaamd, optimaliseren de vezelsamenstelling voor elke buismaat met behulp van HM (High Modulus) koolstofvezels in de smallere buizen om ze stijver te maken.

Om de Traveler serie sterker te maken, heeft Gitzo de buisdiameters verfijnd. Door het zowel intern als extern opnieuw ontwerpen van de G-lock creëert de nieuwe 'G-lock Ultra' een nieuw niveau van ergonomische weerstand. De Gitzo GT2545T is door zijn stevigheid en stabiliteit uitermate geschikt voor de veeleisende fotograaf. Wordt geleverd inclusief Gitzo statiefkop GH1382QD, dat een draagvermogen heeft van 14 kg.

Algemeen
Gewicht en omvang
Technische details
Kleur
1 Reviews van de Gitzo GT2545T + Head GH1382QD Traveler Serie 2 Kit
Gitzo GT2545T + Head GH1382QD Traveler Serie 2 Kit
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Zeer goed statief maar simpelweg té duur in vergelijking met (bijna) evenwaardige concurrenten.
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Thomas Payot - 07-12-2017 Eerst en vooral niets dan lof voor de online service van Foto Konijnenberg. Vlotte bestelling en levering waarbij alles snel en correct verlopen is. Een 10/10!
Het Gitzo statief straalt kwaliteit uit en dat is het ook. De hoofdreden waarom ik het kocht zijn het gewicht, de compactheid en de draagbaarheid. Je kan het eenvoudigweg in een koffer meenemen als handbagage, zo compact vouw je het samen. Door het lage gewicht kan je het tijdens langere wandelingen ook gewoon aan je fotorugzak hangen.
De stabiliteit van het statief is zeer goed en als je de optionele schroefpinnen aan de poten bevestigd, dan staat het als een huis, ook op zachtere ondergronden. Kleine minpuntje aan de poten is dat er aan de centrale kolom geen haak bevestigd is om wat extra ballast aan te hangen.
Het balhoofd werk snel en soepel en eens je het gewoon bent, wil je geen ander meer. Wel heeft Gitzo naar mijn mening een aantal 'veiligheidsmaatregelen' zwaar over het hoofd gezien. Zo bevestig je het balhoofd aan de poten met één enkele schroefdraad. Er zijn geen extra schroeven voorzien die alles vastzetten. Hierdoor kan je het balhoofd relatief makkelijk losdraaien waardoor het dus ook makkelijker kan loskomen als je camera er op staat. Idem met het bevestigingsplaatje voor de camera. Een enkele schroefknop moet alles op z'n plaats houden. Er is geen extra beveiliging wat je op veel statieven wel hebt.
Ander minpunt is het ontbreken van een waterpasje op de statiefpoten. Op het balhoofd is er wel een maar dat is bijna overbodig want veel moderne camera's hebben een ingebouwde waterpas. Een waterpas op de poten zelf is vooral bij het maken van panorama foto's heel erg gemakkelijk.
Grootste struikelblok blijft echter de prijs. Natuurlijk weet je dat als je het koopt maar de (kleine?) minpunten zoals hierboven beschreven, heb ik pas ontdekt tijdens het gebruik. Concurrerende merken bieden statieven aan die deze minpunten niet hebben en tegelijk een paar honderd euro goedkoper zijn. Gitzo heeft met deze GT2545T een oerdegelijk reisstatief maar gezien de hoge prijs, zouden de vermelde schoonheidsfoutjes niet mogen.

1 artikel(en)

Alternatieven voor Gitzo GT2545T + Head GH1382QD Traveler Serie 2 Kit
Gitzo GT2545T + Head GH1382QD Traveler Serie 2 Kit

Gitzo GT2545T + Head GH1382QD Traveler Serie 2 Kit

Normale prijs: € 1.199,00

Special Price € 749,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA