De juiste verrekijker bij elke activiteit

Jacht

Op jacht

Op grote afstand wilt u het dier, het geslacht en de gesteldheid van een dier kunnen waarnemen. Houd bij de aanschaf van uw verrekijker rekening met op welke locatie u de verrekijker wilt gebruiken. In een open veld kunt u gemakkelijk een vergroting van 10x of hoger gebruiken dan in het bos. Bedenk ook welk dagdeel u de verrekijker gebruikt. Veel dieren ziet u namelijk alleen ’s avonds als het begint te schemeren. Kies dan een verrekijker met het schemergetal 15 of hoger.

Bekijk onze "Jacht" verrekijkers

Vogelspotting

Vogelspotting

Om vogels te spotten is het belangrijk dat de verrekijker compact en snel in gebruik is. Een extreme vergroting is niet nodig, want als u de vogel niet kan waarnemen met het blote oog, dan lukt dat met een verrekijker ook niet. Een verrekijker met een vergroting van 8x is vaak al voldoende. Let bij uw keuze ook op het schemergetal. Dit getal is namelijk belangrijk bij de lichtomstandigheden. Ga voor uzelf na of de vogels die u wilt spotten overdag of ’s avonds actief zijn.

Bekijk onze "Vogelspotting" verrekijkers

Op water

Op het water

Een boot kan behoorlijk deinen. Houd er daarom rekening mee dat een ideale vergroting van een verrekijker op het water 7x is. Dit is een compromis tussen een stabiel beeld en een deinend dek. Kijk ook of de verrekijker gevuld is met stikstof. Een verrekijker met stikstof voorkomt vocht in de kijker en daarmee condens. Bent u bang dat uw verrekijker in het water valt en vervolgens zinkt? Gebruik dan een floating strap en ga met een gerust hart het water op.

Bekijk onze "Op het water" verrekijkers

 

Sport

Sport, theater en concert

Als u vaak naar het theater gaat, een concert bezoekt of sportwedstrijd bekijkt, dan weet u als geen ander dat de expressie op de gezichten soms niet goed zichtbaar is. Een compacte, lichte verrekijker is ideaal! Als u er met uw neus bovenop wilt zitten, kiest u voor een vergroting van 8x tot 10x. Als u alleen wat beter overzicht wilt, dan is een vergroting van 4x al voldoende.

Bekijk onze "Sport, theater en concert" verrekijkers

Reizen

Reizen en safari

Als u gaat reizen of op safari bent, dan is een goede verrekijker onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan dieren die net te ver weg staan of bloemen en insecten die u liever van dichtbij wilt bekijken. Kies een verrekijker waarbij u op korte afstand kunt scherpstellen. Let er bij de aanschaf op dat de verrekijker tegen een stootje kan en stofdicht is. Ga voor een verrekijker met een vergroting van minimaal 8x en maximaal 10x.

Bekijk onze "Reizen en safari" verrekijkers

Nacht

In de nacht

Het belangrijkste bij de aanschaf van een nachtkijker is dat de uittredepupil een grootte van minimaal 5 mm moet hebben. Op deze manier kan er voldoende licht door de kijker op uw oog vallen en kunt u dus ook in het donker over grote afstand kijken. Er bestaan ook beeldversterkende- en infraroodkijkers die voorzien zijn van infrarood LED’s. Samen met het aanwezige licht zorgen ze ervoor dat u net iets meer ziet.

Bekijk onze "Nacht" verrekijkers

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA