Fujifilm X-Pro2 Body

| Omschrijving | Specificaties
 

Normale prijs: € 1.799,00

Special Price € 1.499,00

OF
Op bestelling leverbaar

Fujifilm X-Pro2 Body

De Fujifilm X-Pro2 systeemcamera heeft een Hybrid Viewfinder, die direct kan schakelen tussen optische en elektronische zoekers, en een vernieuwde beeldsensor en processor, die de beeldkwaliteit sterk verbeteren. Door deze eigenschappen te combineren met de extreem hoge beeldkwaliteit van de Fujinon X-Mount objectieven en de kleurreproductietechnologie die de filmfabrikant al meer dan 80 jaar ontwikkelt, biedt de X-Pro2 de beste resultaten ooit voor een camera uit de X-serie.

De behuizing van de X-Pro2 is gemaakt uit vier stukken magnesiumlegering en is op elk onderdeel - in totaal op 61 punten - afgesloten, waardoor de camera stof- en spatwaterbestendig is en zelfs bij een temperatuur van -10°C nog functioneert. Daarbij heeft de camera twee SD-kaart sloten, voor een nog betrouwbaardere opslag van beeldmateriaal.

Kenmerken van de Fujifilm X-Pro2

 • 24,3 MP X-Trans APS-C CMOS III-sensor
 • X Processor Pro
 • Hybride multi-zoeker
 • Mechanische sluiter met sluitertijd van 1/8000 sec.
 • AF met 77 focuspunten
 • Gecomprimeerde RAW-bestandsindeling
 • Weerbestendige structuur

Geavanceerde hybride multi-zoeker

De X-Pro2 beschikt over zowel een optische als ook een elektronische viewfinder: optisch voor een directe blik op het te fotograferen onderwerp, elektronisch om instellingen vooraf te bekijken. De mogelijkheid om direct tussen beide typen viewfinders te schakelen werd voor het eerst geboden in de X100 in 2011, maar de X-Pro2-versie is de meest hybride viewfinder tot nu toe. De viewfinder beschikt over een Multi-Magnification-functie die automatisch de viewfinder-vergroting aanpast aan het gebruikte objektief en een elektronische rangefinder die de elektronische viewfinder over de optische viewfinder weergeeft.

CMOS III sensor

De X-Pro2 bevat de nieuwe 24,3 MP X-Trans CMOS III-sensor die een unieke kleurfilter rangschikking gebruikt om moiré en valse kleuren te verminderen, zonder dat daar een optical low-pass filter (OLPF) bij nodig is. Door de OLPF weg te nemen wordt de oplossende kracht van FUJINON objectieven gemaximaliseerd, zodat er afbeeldingen worden geproduceerd die vergelijkbaar zijn met die van een grotere sensor met hogere resolutie.

AF-pixels

Ongeveer 40 procent van het fotogebied is voorzien van snelle, precieze phase detection-AF pixels, wat ervoor zorgt dat focussnelheid bij het fotograferen van bewegende onderwerpen enorm verbeterd is. Door de verwerkingskracht van de nieuwe X Processor Pro te combineren met een contrast autofocus uitleessnelheid die twee keer sneller is dan eerst, levert de X-Pro2 de snelste autofocusprestaties ooit voor een camera uit de X-serie. Door het voorspellende autofocusalgoritme te verbeteren en de nauwkeurigheid van de phase detection autofocusinformatie te vergroten is het mogelijk om onophoudelijk te blijven fotograferen met 8,0fps.

Mechanische sluiter

Een snellere mechanische sluiter biedt extra flexibiliteit voor selectie van diafragma in lichte omstandigheden of wanneer er wordt gefotografeerd met flits bij daglicht. Hoewel ruis en beweging meestal toenemen bij een snellere sluitertijd, is de X-Pro2 juist stiller vergeleken met meer conventionele modellen, dankzij de optimalisatie van belangrijke onderdelen.

Inhoud van de verpakking

 • Fujifilm X-Pro2 Body
 • Li-ion accu NP-W126
 • Lader BC-W126
 • Schouderriem
 • Bodydop
 • Handleiding
Algemeen
Gegevens
Fotokwaliteit
Lenssysteem
Scherpstellen
Belichting
Video
Sluiter
Flitser
Audio
Geheugen
Beeldscherm
Zoeker
Poorten & interfaces
Netwerk
Camera
Ontwerp
Accu/Batterij
Eisen aan de omgeving
Gewicht en omvang
Inhoud van de verpakking
1 Reviews van de Fujifilm X-Pro2 Body
Fujifilm X-Pro2 Body
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
De Pro2 als je van fotograferen houdt.
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
R. Morsman - 15-03-2017 Meteen lekker als je 'm vastpakt, fijn gevoel van snelheid bij het scherpstellen, en dan heb ik het nog niet over de geweldige zoeker gehad. Het resultaat op de monitor bevestigt dat het gevoel juist was.

1 artikel(en)

Alternatieven voor Fujifilm X-Pro2 Body
Fujifilm X-Pro2 Body

Fujifilm X-Pro2 Body

Normale prijs: € 1.799,00

Special Price € 1.499,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA