Fotostudio Camera flitser

Bij uw eigen fotostudio kan het gebruik van een camera flitser erg handig zijn. Wanneer u goed gebruik maakt van een flitser, kunt u de sfeer in de foto behouden en het eindresultaat verbeteren. U bent met een camera flitser minder afhankelijk van het aanwezige licht. Hier belichten wij een aantal dingen waar u aan moet denken bij het aanschaffen van een camera flitser.

Flitsinstellingen

Onafhankelijk van het type flitser dat u gebruikt, is het belangrijk om altijd te letten op de flitssynchronisatietijd van uw camera. Deze vindt u in de handleiding van uw camera en is bij veel camera’s 1/200 of 1/250 seconde. Deze synchronisatietijd geeft de kortste sluitertijd aan die u kunt gebruiken. Met de sluitertijd instelling van uw camera bepaalt u hoeveel er van de achtergrond zichtbaar is. Hiermee kunt u het onderwerp extra aandacht geven in de foto. De instelling van het diafragma bepaalt de correcte belichting bij het gebruik van een camera flitser. Door het diafragma (handmatig) aan te passen laat u meer of minder licht toe.

Opzetflitsers

Veel camera’s hebben een ingebouwde flitser, maar deze zit vaak vlak boven het objectief en flitst recht naar voren en is dus niet in alle situaties geschikt. Met een opzetflitser heeft u al veel meer mogelijkheden. Doordat de flitser hoger is dan de ingebouwde flitser, creëert u al minder snel rode ogen op een foto. Door het flitslicht op een muur of plafond te laten weerkaatsen, wordt het licht zachter. Een voorbeeld is de Nikon Speedlight SB-700, een veelzijdige, gebruiksvriendelijke flitser, die compatibel is met Nikon spiegelreflexcamera’s van FX- en DX-formaat en met het creatieve verlichtingssysteem van Nikon. Deze flitser is uiterst intuïtief te bedienen en uitgerust met een reeks geavanceerde functies die het gemakkelijk maken om de kwaliteit en richting van het licht te besturen.

Bekijk het assortiment opzetflitsers

Studioflitsers

Om volledige controle over uw licht te hebben, kunt u gebruik maken van studioflitsers in uw fotostudio. Een groot voordeel van studioflitsers is dat ze niet werken op batterijen, maar gebruik maken van netspanning. Het werken met studioapparatuur vereist wel de nodige oefening en het is verstandig om een flitslichtmeter aan te schaffen. Met de lichtmeter kunt u precies bepalen hoeveel licht er op uw onderwerp valt en welk diafragma u dan moet instellen. Een voorbeeld van een studioflitser is de Jinbei DPE-500 Studioflitser. Deze flitser is compact en eenvoudig in gebruik. Een ingebouwd oververhitting alert systeem zorgt ervoor dat u de flitser niet ongewenst te intensief gebruikt.

Bekijk het assortiment studioflitsers

Heeft u nog een vraag of advies nodig?

Is het voor u nog steeds niet duidelijk welke camera flitser voor uw fotostudio bij u past? Voor al uw vragen en voor advies kunt u altijd terecht bij ons Klant Contact Centrum. Vul het contactformulier in of neem contact op per mail of telefoon.

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA