De Sony Alpha A7 Mark II is ’s werelds eerste Full Frame camera met beeldstabilisatie over 5 assen. Deze systeemcamera is compact, beschikt over een robuuste behuizing van magnesiumlegering en is geschikt voor uiteenlopende soorten fotografie. Zowel voor straat-, sport- en portretfotografie als voor studiofotografie. Het is een veelzijdige alleskunner voor de gevorderde fotograaf. Collega Michel ging op pad met deze Sony Full Frame systeemcamera en maakte een review!

Sony

ISO 250, 30mm, F3.5, 1/5

Het uiterlijk van de systeemcamera

“Ik vind de camera mooi vormgegeven en compact voor een Full Frame camera. De ontspanknop zit voor mij op de juiste plek (beter dan zijn voorganger) en de grip is groter, waardoor de camera goed in de hand ligt. Ook voor mensen met wat kleinere handen! De camera heeft een goede en duidelijke zoeker. Heel fijn! Het uitklapbare en kantelbare display is ook een groot pluspunt. U kunt hierdoor ook in moeilijke standpunten toch de compositie goed bepalen”, aldus Michel.

Sony

Optische beeldstabilisatie

Michel is van mening dat de beeldkwaliteit erg goed is van de Sony Alpha A7 Mark II. “De 5-assige beeldstabilisatie is het grootste pluspunt”, geeft hij aan. Hij testte deze camera in combinatie met het 28-70 mm objectief. Over het objectief is hij minder enthousiast: “Met de bijgeleverde lens kan ik niet optimaal gebruik maken van de beeldkwaliteit van de camera. Ik zou voor een beter objectief gaan, zoals bijvoorbeeld de Sony 24-70 mm F4 G OSS Zeiss E-mount Full Frame.”

Deze camera breidt uw expressiviteit enorm uit door vijf soorten camerabewegingen bij opnamen vanuit de hand van stilstaande beelden en films te compenseren. De zeer effectieve 4,5-staps compensatie laat u met een gerust hart inzoomen op onderwerpen in de verte, gedetailleerde close-ups en nachtscènes maken, en nog veel meer vastleggen met minimale ruis.

Sony Alpha A7 Mark II

ISO 400, 44mm, F4.5, 1/60

Autofocus

Het onlangs verbeterde snelle, hybride autofocussysteem zorgt voor een supersnelle respons, zeer accurate voorspelling en bestrijkt een breed gebied voor automatische scherpstelling en tracking waarop u altijd kunt bouwen. Het is opmerkelijk snel voor een Full Frame camera autofocussysteem (30% sneller dan de a7) en voorspelt nauwkeurig bewegingen van het te volgen onderwerp.

Sony Alpha A7 Mark II

ISO 400, 28mm, F4.5, 1/80

Accu en laders

“Het is jammer dat er geen lader wordt bijgeleverd, waardoor de accu in de camera opgeladen moet worden. U zult dan als u meer accu’s hebt (wat aan te raden is), een oplader erbij moeten kopen. Voor een camera in dit segment, verwachtte ik wel dat er een lader bij zat”, aldus Michel.

Sony Alpha A7 Mark II

ISO 320, 47mm, F4.5, 1/250

Alle punten op een rijtje

  • Dynamisch bereik is erg goed (mede door Full Frame)
  • Geavanceerde, snelle, hybride autofocus
  • 5-assige beeldstabilisatie is een groot pluspunt
  • Eenvoudige bediening voor gevorderde fotograaf
  • Sony 24-70 mm is een beter objectief voor deze camera dan de 28-70 mm
  • Schaf extra accu’s en oplader aan voor langer gebruiksplezier

 

 
Michel Wennink

Michel Wennink

Medewerker Klantenservice

Als peuter liep ik altijd al met een speelgoedcamera om mijn nek. Toen ik wat ouder was kreeg ik een ongeluk met mijn brommer en deze was total loss. Van de verzekering kreeg ik geld om een nieuwe brommer te kopen. Maar van het geld kocht ik mijn eerste camera een Ricoh KR5 (analoog).
 
 
Fotografietips

Meer lezen?

Laat je inspireren en ontdek meer over fotografie

Elke maand schrijven wij blogs en reviewen wij producten. Ook onze adviseurs in de winkel en bij de klantenservice – allen fotograaf – sparren geregeld met onze klanten over fotografie. Daar komen dan dé leukste tips & tricks uit! Speciaal voor jou hebben we al deze blogs, reviews en tips samengevoegd onder één pagina. Bekijk onze tips en ontdek meer over fotografie. De beste fotografietips vind je bij Foto Konijnenberg!