Een spannende dag voor Nikon vandaag! Zij lanceerde vanochtend twee nieuwe systeemcamera's en NIKKOR Z-objectieven met een nieuwe vatting met grotere diameter. Afgelopen dinsdag was de sneak-preview en wij waren daarbij. De Z6 en Z7 zijn nog niet op de markt, maar wij mochten deze nieuwkomers alvast in handen houden. 

Introductie: Nikon Z6 en Z7

Wat ons meteen opvalt is dat deze camera's heel compact zijn. De Z6 en Z7 zijn een stuk kleiner dan de D850 van Nikon en liggen daardoor lekker in de hand. De camera's zijn allebei 675 gram en zijn daarmee 26% lichter dan de Nikon D850.

De camera's zijn daarnaast een lust voor het oog. Qua vormgeving lijken deze nieuwe modellen van Nikon op een paar vlakken op de Sony A7-systeemcamera's. De body van de camera's zijn gemaakt van magnesium legering en zijn robuust en weersbestendig. Evenals de D850. Dankzij de 3.2 inch tilt monitor met touchscreen kunt u eenvoudig navigeren en vanuit lastige posities fotograferen.

Bent u van plan om wildlife te fotograferen of neemt u de camera mee naar het museum? Met de Z6 of Z7 is dat geen probleem. Deze camera's fotograferen in alle situaties zonder hinderlijk sluiter geluid. U kunt dus op uw gemak fotograferen zonder dat iemand het merkt. 

De camera's hebben de vertrouwde DSLR-achtige greep behouden en liggen daarmee vertrouwd in de hand. De knoppen zitten op de bekende plekken waardoor u als Nikon-gebruiker gemakkelijk te werk kan gaan. Zelfs de menu's zijn ongewijzigd.

Nikon Z7

Nikon Z7

Nikon Z6

Nikon Z6

Het verschil tussen de Z6 en Z7?

Voor wat wij nu weten zijn ze voor het oog precies hetzelfde. Maar, de binnenkant is totaal verschillend.
Zie onderstaande tabel voor de vergelijkingen tussen de twee nieuwkomers.

  Nikon Z7 Nikon Z6
Resolutie 45,7 MP 24,5 MP
ISO 64 - 25600 100- 51200
AF-punten 493  273
BPS 9 12

 

Videomogelijkheden

Met beide camera's kunnen we filmen in 4K resolutie met 30 FPS. Op Full HD is dit zelfs 120 FPS. Perfect om bijvoorbeeld in slowmotion te kunnen filmen. De camera's hebben allebei een snelle en accurate autofocus waardoor u het onderwerp beter in beeld kunt krijgen. Zo kunt u optimaal genieten van haarscherpe beelden in een hoge kwaliteit. 

Schieten in N-log behoort nu ook tot de mogelijkheden bij video. Dankzij de N-log hebt u meer mogelijkheden om beelden aan te passen naar kleur en contrast. Met N-log komen kleuren natuurlijk over, met levensechte tinten. Beelden komen immers tot leven bij de nabewerking.

NIKKOR Z 24-70mm f/4

NIKKOR Z 35mm f/1.8

Nieuwe objectieven

Nikon lanceert samen met de Z6 en Z7 ook drie nieuwe objectieven en adapter: NIKKOR Z 24-70mm f/4, NIKKOR Z 35mm f/1.8, NIKKOR Z 50mm f/1.8 en de adapter. Centraal in het nieuwe Z-vattingsysteem staat de nieuwe vatting met grotere diameter die meer mogelijkheden voor objectiefontwerp en nieuwe creatieve mogelijkheden binnen bereik brengt. De 24-70mm f/4 is perfect voor portretfotografie en natuurfotografie. Vooral in de groothoekstand komen landschappen beeldschoon naar voren. 

Wilt u daarnaast nog meer scherptediepte creëren? Dan is de 35mm f/1.8 of de 50mm f/1.8 hiervoor geschikt. De Bokeh (vage achtergrond) is prachtig aanwezig in uw portretfoto's en het onderwerp is scherper dan wanneer u menig ander objectief gebruikt.

Gebruikt u toch liever uw eigen objectief, dan biedt Nikon een adapter voor F-bajonet. De nieuwe FTZ vattingadapter is compatibel met NIKKOR-objectieven met F-vatting, zodat fotografen meer keuzemogelijkheden hebben.

De 'Z' staat voor de overgang naar een nieuwe fase. Nikon creëert nieuwe mogelijkheden en biedt fotografen de middelen om creatiever te werken. Door fotografen innoverende producten te bieden, blijft Nikon toonaangevend binnen de fotografiewereld. Nikon heeft onderstaande roadmap gelanceerd waarin ze laten zien wat de toekomst ons gaat brengen.

Roadmap Nikon

Upgrade Deals

Upgrade uw apparatuur tijdens de Upgrade Deals! Ruil uw oude camera in, ontvang EXTRA inruilkorting! Kom met uw huidige camera naar onze winkel in Turnhout of Den Ham.

Bekijk de Upgrade Deals

 
Fotografietips

Meer lezen?

Laat je inspireren en ontdek meer over fotografie

Elke maand schrijven wij blogs en reviewen wij producten. Ook onze adviseurs in de winkel en bij de klantenservice – allen fotograaf – sparren geregeld met onze klanten over fotografie. Daar komen dan dé leukste tips & tricks uit! Speciaal voor jou hebben we al deze blogs, reviews en tips samengevoegd onder één pagina. Bekijk onze tips en ontdek meer over fotografie. De beste fotografietips vind je bij Foto Konijnenberg!