Ontdek de nieuwste aanwinst van Panasonic: de Lumix G9. Mede door de weersbestendige behuizing en de enorme snelheid is de G9 een must voor de gepassioneerde outdoor- en natuurfotograaf. Panasonic heeft onlangs de G9 aangekondigd als fotografiebroer van de GH5. Waar blinkt de G9 eigenlijk in uit?

Unieke eigenschappenLumix G9

De Lumix G9 zit boordevol innovatieve functies:

  • Geweldige beeldkwaliteit
  • 20,3 megapixel Digital Live MOS-sensor
  • Geavanceerde Body Image Stabilizer
  • Snelle, nauwkeurige Auto Focus
  • Groot LCD-scherm met OLED-zoeker

 

Uiterlijk

Ook deze nieuwkomer blijft dichtbij het uiterlijk van de andere camera's van Panasonic. Wel zijn er een aantal kenmerken toegevoegd aan de G9: een scherpe vouw, de 'Triple Edge Line', op de bovenkant van de camera en een rood accent op de draaiknop zijn vernieuwd aan het design. Voor het maken van de juiste compositie is de camera uitgerust met een OLED Live View Finder met een vergrotingsfactor van 0,83x. Door deze OLED-zoeker worden beelden vloeiend weergegeven. Verder is de body spatwater- en stofdicht en vorstbestendig tot -10 graden Celsius, waardoor elke outdoor- of natuurfotograaf zorgeloos met de systeemcamera op pad kan. 

Lumix G9

 

Beeldkwaliteit 

Allereerst: de beelden van de G9 zijn bovenal scherp en tonen realistische kleuren. Deze nieuwe Lumix beschikt over een 20,3 megapixel Digital Live MOS sensor zonder AA-filter en is daarmee vergelijkbaar met die van de GH-5. Deze systeemcamera weet een ISO gevoeligheidsbereik van 200 - 25.600 te genereren. En is uitbreidbaar tot ISO 100 - 25.600. Zelfs het maken van scherpe avondopnamen is geen probleem doordat de ruis beperkt blijft. De G9 heeft een indrukwekkende framesnelheid en kan burst-opnames maken met een snelheid van 20 fps bij (AFC, continue AF) en 60 fps bij (AFS. enkelvoudig AF). Daarnaast ontbreken de 4K Photo en 6K Photo mode niet. 

Lumix G9

 

Beeldstabilisatie

Geen statief bij u of geen tijd om een statief op te zetten? Met deze nieuwe Lumix is dat geen probleem. De Dual Image Stabilisations zorgt ervoor dat de beeldkwaliteit niet wordt beinvloed door ongewenste beweging. Zo kunt u spontaan en snel te werk gaan zonder tijd te verspillen aan de voorbereiding. De beeldstabilisatie werkt zowel voor foto- als video-opnames. 

In onderstaande video is goed te zien dat de Lumix G9 perfect past bij de passie voor fotografie, ongeacht wat of waar u fotografeert. De missie van natuurfotograaf Joakim Odelberg is om de wildernis van Madagaskar vast te leggen en tegelijkertijd bepaalde bedreigde diersoorten onder de aandacht te brengen. De Lumix G9 is hierbij naar eigen zeggen zijn perfecte reispartner. 


Natuurfotograaf Joakim Odelberg legt adembenemende beelden vast van de levendige bevolking van Madagaskar. 

Kortom,

Deze jongste telg van de Panasonic-familie is een  indrukwekkende camera. Dankzij de enorme snelheid en nauwkeurigheid is het zeker een camera bestemd voor actie- en natuurfotografen. De compacte camera met stof-, water- en vorstbestendige behuizing neemt u zonder problemen mee op avontuurlijke tripjes.

 
Foto Konijnenberg

Foto Konijnenberg

Ongeëvenaarde productkennis en ervaring

Ongeëvenaarde productkennis en ervaring Foto Konijnenberg is dé specialist in foto- en videoapparatuur. Wij staan voor topproducten, deskundig advies, uitstekende service en messcherpe prijzen. Al sinds 1974 zijn wij toonaangevende specialist in Europa op het gebied van foto- en videoapparatuur en aanverwante artikelen. Lees meer over ons.
 
 
Fotografietips

Meer lezen?

Laat je inspireren en ontdek meer over fotografie

Elke maand schrijven wij blogs en reviewen wij producten. Ook onze adviseurs in de winkel en bij de klantenservice – allen fotograaf – sparren geregeld met onze klanten over fotografie. Daar komen dan dé leukste tips & tricks uit! Speciaal voor jou hebben we al deze blogs, reviews en tips samengevoegd onder één pagina. Bekijk onze tips en ontdek meer over fotografie. De beste fotografietips vind je bij Foto Konijnenberg!