Op avontuur gaan met haar camera. Buiten lopen en kijken naar wat er is en dit fotograferen: ze laat zich inspireren door het dagelijks leven. Haar hart en kracht ligt in de richting architectuurfotografie en het maken van abstracte fotokunstwerken van lijnen en patronen. Nicole Tanke vertelt ons meer over haar passie: architectuurfotografie.

Mijzelf uitdrukken in deze vorm van fotografie geeft me kracht en het geeft me rust en stilte. Het liefst fotografeer ik alleen, dan komt alles vanuit mijzelf. Ik wil mijn eigen pad volgen. Het stelt me in staat om meer bewust te zijn in het nu en zelf mijn eigen vrijheid te bepalen welke wereld ik wil zien. Ik wil andere landen ontdekken en de wereld bekijken door mijn camera maar kan ook het mooie zien van het gewone in het dagelijks leven.

Het ontdekken van de camera in 2014 na mijn burn-out-periode veranderde mijn leven en deed me bewuster leven. Van een onbewust, volgzaam en veilig leven volgens het geijkte patroon neem ik nu zelf de touwen in handen. De fotocamera verandert de manier waarop ik kijk naar de wereld en ik ontdek prachtige kunst in het dagelijks leven. Ik voel me vrij om mezelf persoonlijk meer te leren kennen en te ontwikkelen.

Ik wil de talenten van mijn creatieve rechterhersenhelft meer gebruiken en zoek overal nieuwe inspiratie op. De rechterhersenhelft bevat onze intuïtie, gevoelens, gewaarwordingen en indrukken. Op pad gaan met mijn camera, alleen op avontuur gaan, musea bezoeken, de natuur in, boeken lezen, muziek luisteren en genieten van het nu helpen hierbij om mijn inspiratie te vinden.  Als je kijkt naar mijn werk zie je dat ik vaak gebruik maak van het lijnenspel van gebouwen en objecten. Overal kun je deze lijnen zien, van een prachtige architectonische plek maar ook gewoon op straat in het dagelijks leven.

Ik herken mijn stijl in de Straight Photography stroming, oftewel eerlijke fotografie. Deze fotografiestroming uit de kunstgeschiedenis ziet het bijzondere in het gewone en besteedt veel aandacht aan scherpte, detaillering en beelduitsnede. De beelden hebben een eigen werkelijkheid.

Ik hoop ook anderen te inspireren als ze kijken naar mijn werken om zelf je eigen wereld te bepalen en zelf de keuze te maken voor je eigen vrijheid binnen je eigen kaders. Het is een geschenk voor mij om de schoonheid te zien in vormen die we allemaal zien in elke dag, het normale leven. Als je goed kijkt en bewust leeft in het nu, kun je dit geschenk aan jezelf geven.

Merette Kuijt fotografie

Nicole Tanke

Architectuurfotografe

Nicole werkt voor architectenbureau's, vastgoedbedrijven en voor bouw gerelateerde bedrijven. Het gebruik en inzet van lijnen en patronen zijn kenmerkend voor haar fotografiestijl. Het liefst maakt ze abstracte fotokunstwerken van lijnen en patronen, want Lines Are Everywhere.
 
 
Fotografietips

Meer lezen?

Laat je inspireren en ontdek meer over fotografie

Elke maand schrijven wij blogs en reviewen wij producten. Ook onze adviseurs in de winkel en bij de klantenservice – allen fotograaf – sparren geregeld met onze klanten over fotografie. Daar komen dan dé leukste tips & tricks uit! Speciaal voor jou hebben we al deze blogs, reviews en tips samengevoegd onder één pagina. Bekijk onze tips en ontdek meer over fotografie. De beste fotografietips vind je bij Foto Konijnenberg!