16

Dec

Evenement is afgelopen!

Op 16 december brengt sportfotograaf en fotojournalist Klaas Jan van der Weij een bezoek aan Foto Konijnenberg voor een lezing over sportfotografie. Met zijn foto’s heeft Klaas Jan al meerdere awards gewonnen. Zijn mooiste en meest bijzondere werk heeft hij gebundeld in zijn splinternieuwe boek 'Sportret'. Dit boek is een unieke verzameling van beelden uit zijn 30-jarige carrière als sportfotograaf. Na de lezing houdt Klaas Jan een signeersessie in onze winkel. 

Inhoud van de lezing

Tijdens de lezing wordt ‘Sportret’ volop onder de aandacht gebracht. Klaas Jan zal vertellen over de mooie en bijzondere verhalen die schuilgaan achter de foto’s. Deze verhalen gaan onder meer over hoe bepaalde foto’s tot stand zijn gekomen. Over hoe vaak ‘toeval’ eigenlijk om de hoek komt kijken, dat het verhaal juist in de leegte zit van een foto.

Bovendien licht Klaas Jan toe hoe hij zijn foto’s steeds opnieuw probeert te voorzien van een ‘tweede laag’. Deze tweede laag gaat niet zozeer over techniek, maar over gevoel. In die diepere laag wil hij weergeven waar het allemaal om draait. Klaas Jan: ‘Het verkrijgen van een goede foto houdt niet op bij de techniek, dat is slechts de basis. Het echte fotograferen begint pas wanneer het gevoel werkelijk tot uitdrukking wordt gebracht.’

Details

  • Datum: Zaterdag 16 december
  • Tijd10:00 tot 12:00 uur
  • Locatie: Foto Konijnenberg, Kroezenhoek 8, 7683 PM Den Ham
  • Kosten: Gratis 
  • Maximaal aantal deelnemers: 30 deelnemers
  • Graag aanmelden via onderstaand formulier

Schrijf u in voor de lezing Sportfotografie door Klaas Jan van der Weij

* Verplichte velden

 Foto's Klaas Jan van der Weij

 

   

Plaats : Den Ham