De jaarlijkse Eisa Awards zijn weer uitgereikt! Deze prestigieuze prijzen worden na een strenge selectie door kenners toegewezen aan innovatieve camera's en cameralenzen die het afgelopen op de markt zijn verschenen.

EISA staat voor European Imaging and Sound Association. De EISA bestaat uit een unieke samenstelling van bijna 50 magazines uit 23 verschillende landen in Europa.

Eisa Awards

 

De beste camera's en objectieven volgens Eisa

 

 

Canon EOS 1D X Mark II  

Beste professionele spiegelreflexcamera: Canon EOS 1D X Mark II

Een snellere spiegelreflexcamera dan de Canon EOS 1D X Mark II is momenteel niet verkrijgbaar: u fotografeert met deze camera bewegende onderwerpen met 14 beelden per seconde. Daarnaast heeft Canon onder meer de fotokwaliteit, autofocus en videofunctie (4K en snelle autofocus en in live view modus) aanzienlijk verbeterd.


 

 

Nikon D500  

Beste prosumer spiegelreflexcamera: Nikon D500

De D500 is de snelste en beste DX-formaat spiegelrefelxcamera van Nikon. Met een seriesnelheid van 10 beelden per seconde is hij perfect voor actiefotografie. Het nieuwe AF-systeem met 153 scherpstelpunten zorgt daarbij voor een uiterst snelle en precieze scherpstelling, vooral bij bewegende onderwerpen.


 

 

Canon Eos 80D  

Beste spiegelreflexcamera: Canon EOS 80D

De Canon EOS 80D is een spiegelreflexcamera die is voorzien van diverse innovatieve functies op foto- en videogebied. Denk bijvoorbeeld aan Canon’s Dual Pixel CMOS AF, dat snelle automatische scherpstelling mogelijk maakt bij Live View en video. De AF is sterk verbeterd en heeft nu 45 kruissensoren, terwijl het verstelbare lcd-scherm met hoge resolutie touchscreen functionaliteit biedt.


 

 

Fujifilm X-Pro2  

Beste professionele systeemcamera: Fujifilm X-Pro2

De Fujifilm X-Pro2 heeft een nieuwe X-Trans CMOS III-sensor met 24,3 miljoen pixels en levert daardoor ongelofelijk gedetailleerde foto’s. De unieke Advanced Hybrid Multi Viewfinder omvat daarbij een elektronisch én een optisch zoekerbeeld. De weerbestendige body waarborgt bovendien betrouwbaarheid onder alle omstandigheden.


 

 

Sony A6300  

Beste prosumer systeemcamera: Sony A6300

Sneller dan de A6300 kan bijna niet. Deze Sony systeemcamera heeft een compact en lichte ontwerp, maar bovenal een bliksemsnelle (0,05 seconde) hybride-AF met 425 fasedetectie-AF-punten. De nieuwe Exmor CMOS-sensor met 24,2 miljoen pixels garandeert foto’s van uitstekende kwaliteit, zelfs bij weinig licht. 4K video is natuurlijk ook mogelijk.


 

 

Olympus OM-D E-M10 II  

Beste systeemcamera: Olympus OM-D E-M10 Mark II

De Olympus OM-D E-M10 Mark II is niet alleen compact en geavanceerd, maar biedt ook een groot gebruikersgemak. Dankzij een Four Thirds-sensor met 16,1 miljoen pixels, een high-end elektronische zoeker met 2,36 miljoen beeldpunten en een snelle autofocus kunt u uitgaan van een hoge beeldkwaliteit. En de 5-assige beeldstabilisatie zorgt voor vloeiende videobeelden.


 

 

Sony R1RX II  

Beste professionele compactcamera: Sony RX1R II

De Sony Cyber-shot RX1R II koppelt een fullframesensor met 42,4 megapixels aan een ingebouwde Zeiss-lens van topkwaliteit. Daarnaast zorgt een variabele optische laagdoorlaatfilter voor een verbluffende beeldkwaliteit met een groot dynamisch bereik en bijzonder weinig ruis. De inklapbare XGA OLED Tru-Finder elektronische zoeker en een kantelbaar lcd-scherm geven u daarbij veel vrijheid bij het creëren van de perfecte compositie.


 

 

Panasonic TZ100  

Beste compactcamera: Panasonic Lumix DMC-TZ100

De Panasonic Lumix DMC-TZ100 is een ideale compactcamera om mee te nemen op reis. De 1'' sensor met 20,1 miljoen pixels en de lichtgevoelige Leica lens geven u heel veel fotografische mogelijkheden. De camera biedt ook 4K-video en Panasonic’s unieke 4K Photo-modus, die de belangrijkste momenten als 8-megapixelfoto’s van hoge kwaliteit helpt vast te leggen. Zelfs de innovatieve Post Focus-functie is aanwezig.


 

 

Sony A7S II  

Beste foto & video camera: Sony A7S II

Met de Sony A7S II heeft u de fullframe systeemcamera in handen die zowel prachtige foto- als sublieme videobeelden produceert. Onder alle omstandigheden. Het hoge dynamische bereik, de 5-assige beeldstabilisatie en de mogelijkheid om intern 4K-video op te nemen in fullframeformaat met volledige pixeluitlezing maken deze camera zelfs geschikt voor de professionele filmer.


 

 

Canon 35mm F1.4 II  

Beste professionele spiegelreflexcamera lens: Canon EF 35mm F1.4 L II USM

De Canon EF 35 mm F1.4 L II USM biedt een indrukwekkende scherpte, zowel in het beeldcentrum als in de hoeken, zelfs op volle opening. De SubWavelength Structure Coating (SWC) verhoogt de lichttransmissie en vermindert spookbeelden. Daarnaast zorgt een van organische materiaal gemaakt Blue Spectrum Refractive-lens, voor een zeer effectieve correctie van axiale chromatische aberratie.


 

 

Sigma 50-100mm  

Beste spiegelreflexcamera zoom lens: Sigma 50-100mm F1.8 DC HSM Art

De Sigma 50-100 mm F1.8 DC HSM Art is een lichtsterke zoomlens, die is ontworpen voor gebruik met APS-C camera's. Het optische ontwerp van de lens zorgt voor een uitmuntende beeldkwaliteit, waarbij de ultrasone HSM-motor zorgt voor een stille en nauwkeurige automatische scherpstelling. Een diafragma van F1.8 garandeert ook bij weinig licht prachtige resultaten.


 

 

Tamron 85mm  

Beste spiegelreflexcamera prime lens: Tamron SP 85mm F1.8 Di VC USD

De Tamron SP 85 mm F1.8 Di VC USD is uitgerust met optische beeldstabilisatie, zodat u uit de hand kunt werken met tot drieënhalve stop langere sluitertijden. De optische kwaliteit is geoptimaliseerd door het gebruik van Low Dispersion- en Extra Low Dispersion-elementen om chromatische aberratie te minimaliseren. De behuizing is bovendien afgedicht tegen stof en vocht. Dit is de perfecte portretlens voor elke locatie.


 

 

Sony 85mm GM  

Beste professionele systeemcamera lens: Sony FE 85mm F1.4 GM

De Sony FE 85 mm F1.4 GM heeft een optisch ontwerp voorzien van speciale lenselementen, zodat deze lens de hoge resolutie van moderne camera’s aankan. Het cirkelvormige diafragma met elf lamellen resulteert in een fraaie vloeiende achtergrondonscherpte en de Nano AR Coating bij tegenlicht overstraling en spookbeelden onderdrukt. Het SSM-ringmotorsysteem met twee positiesensoren maakt daarbij een snelle en nauwkeurige automatische scherpstelling mogelijk.


 

 

Fujinon XF100mm  

Beste systeemcamera lens: Fujinon XF100-400mm F4.5-5.6 R LM OIS WR

De Fujinon XF 100-400mm F4.5-5.6 R LM OIS WR is een supertelezoom met een bereik van omgerekend 150-600mm op Fujifilm-camera’s met een APS-C-sensor. De automatische scherpstelling is stil en snel. Deze lens, met weerbestendige behuizing en optische beeldstabilisatie, is een mooie uitbreiding voor uw Fujifim X systeemcamera, die u bovendien een omvangrijk zoombereik geeft.


 

 

Canon Pro-1000  

Beste fotoprinter: Canon Imageprograf Pro-1000

De Canon Imageprograf Pro-1000 is hoogwaardige A2-fotoprinter, die pigmentinkten gebruikt voor de best mogelijke afdrukkwaliteit. De printer heeft een maximale afdrukresolutie van 2400 x 1200 dpi en gebruikt hij twaalf inktpatronen. U kunt de printen verbinden met andere apparaten via Hi Speed USB 2.0, wifi, wifi PictBridge en ethernet