De mooiste dag van iemands leven vastleggen, dat moet toch wel iets bijzonders zijn! Bruidsfotografe Marije Baan neemt ons in deze blog mee naar Noorwegen, waar zij een prachtig huwelijk heeft mogen vastleggen met behulp van onder andere de Sigma 35mm Art-lens en Sigma 85mm Art-lens.   

Bruidsfotografie is een geweldig vak! Je mag onderdeel zijn van de mooiste dag uit het leven van een bruidspaar. Een dag waarop de liefde overheerst, waar iedereen aan het genieten is en waar je meestal verblijft op een supermooie locatie. Om dit alles te fotograferen en om die blik van vertrouwen te zien van het bruidspaar is steeds weer een unieke ervaring. 

Marije Baan

Toen mijn partner en ik in december 2016 hoorden dat Wessel en Linsey ons wilden boeken voor hun bruiloft in Noorwegen, waren we super blij! Dit was een droom die uitkwam en daarmee was niets te veel gezegd! Op 8 maart vertrokken wij naar Noorwegen. Heerlijk richting de sneeuw, de bergen, de rust en de ruimte! We waren een dag eerder gekomen, zodat we vrijdag de tijd hadden om de omgeving te leren kennen en ons goed voor te bereiden op de bruidsreportage.

Marije Baan

De bruiloft was er één om nooit meer te vergeten! De dag begon in het huis waar Wessel en Linsey wonen. Voor het aankleedmoment heb ik voornamelijk de Sigma 35mm Art-lens gebruikt. Hiermee heb je voldoende groothoek in een kleine ruimte en kan je ook heel mooi details fotograferen. Vervolgens kwam Wessel zijn Linsey ophalen. Omdat er nog veel sneeuw lag en de grond ook bevroren was die nacht, was het flink glad. Linsey moest goed uitkijken toen ze naar buiten liep, maar gelukkig ging het allemaal goed. Voor deze momenten is de Sigma 85mm Art-lens helemaal top. Je kunt gepaste afstand bewaren tot het bruidspaar, waardoor zij hun speciale moment echt met z’n tweeën kunnen beleven. Door de snelle autofocus kun je heel goed inspringen op emotionele momenten en hoef je niets te missen.

Marije Baan

Marije Baan
Voor de fotoreportage zijn we richting de bergen van Hemsedal gereden. Vooral Wessel is helemaal gek op de ruige rotsen en dus moesten deze natuurlijk als achtergrondelement dienen. Iets verder de berg op, hebben we prachtige emotionele momenten gecreëerd en ook de detailfoto’s van de bruid en bruidegom zijn hier gemaakt. Ik vind de Sigma 85mm Art echt een must-have voor dit soort momenten. De lens heeft zeker maat en is niet licht, maar vergeleken met de Canon 70-200mm ligt hij veel stabieler in mijn hand. Er zit geen IS op, maar ik houd hem liever zelf stabiel, in plaats van dat de lens mijn beweging moet corrigeren. Het is geweldig hoe je het bruidspaar eruit kan laten springen ten opzichte van de achtergrond. De lens is haarscherp. Er waren zelfs een paar foto’s bij waar ik zelf helemaal verbaasd over was. De ogen van Linsey sprongen werkelijk van het scherm. Zo gaaf om dat achteraf te zien!

Ook tijdens de ceremonie was de Sigma 85mm Art ideaal. Ook hier hoefde ik niet te dicht bij het bruidspaar te komen. Je wilt natuurlijk geen storend element zijn op dit belangrijke moment. Ook is het erg fijn om ‘ongemerkt’ de emoties van de gasten vast te kunnen leggen.

Marije Baan

Het eten en het feest vonden plaats in een traditioneel vikinghus. Een geweldig, oude plaggenhut met allemaal oude vikingdetails erop en eraan. Overal stonden en hingen kaarsen en potjes met waxinelichtjes. Het kon allemaal zo uit een Pinterest-post zijn gestapt. Echt enorm sfeervol en gezellig! Voor ons was dit donkere vikinghus wel een enorme uitdaging. Er kwam werkelijk geen straaltje daglicht naar binnen en binnen was er alleen kaarslicht. Wat waren we dan ook blij dat we topmateriaal bij ons hadden. Mede dankzij Foto Konijnenberg hadden wij twee Canon 5D mark IV’s bij ons en een Canon 5D mark III. Zeker de twee Sigma lenzen en de 5D mark IV’s waren een uitkomst in de donkere ruimte. Het was hier voor de lens wel wat lastiger om te kunnen focussen, maar al met al lukte dit toch nog best goed.

Marije Baan

Marije Baan
Voorheen heb ik meerdere keren de Canon 85mm 1.2 lens gehuurd, maar deze lens voldeed helaas niet aan mijn verwachting. Ik weet dat heel veel mensen er enorm fan van zijn, maar voor mij is de Sigma 85mm art echt DE KEUZE. Waar ik bij de Canon toch vaak aanliep tegen een trage autofocus, waardoor het moment al voorbij was, zat ik met de Sigma altijd spot on. Daarnaast vind ik de chromatische aberratie bij Canon aanzienlijk en dit is bij de Sigma echt minimaal! Wij hebben mede dankzij het superfijne materiaal een geweldige reportage kunnen maken waar we heel blij mee zijn.