Canon EOS 5D Mark IV

| Omschrijving | Specificaties
 
 

Normale prijs: € 3.559,00

Special Price € 2.799,00

Care Plan, 3 jaar zorgeloos fotograferen

Care Plan, 3 jaar zorgeloos fotograferen

OF
Op voorraad, direct leverbaar

Canon EOS 5D Mark IV

Met de Canon EOS 5D Mark IV spiegelreflexcamera kunt u uiterst gedetailleerde beelden vastleggen, dankzij de 30 Megapixel sensor en de krachtige DIGIC 6+ processor. De ongelofelijke beeldkwaliteit wordt daarbij ook gegarandeerd doordat de Digital Lens Optimizer en Lens Aberration Correction optische abberaties tot in het sublieme corrigeren.

Deze waanzinnige EOS camera beschikt over een ISO waarde van 32.000 (uitbreidbaar tot ISO 102.400), zodat u ook bij slecht licht fantastische beelden kunt schieten. De Canon EOS 5D Mark IV heeft een AF-systeem met 61 AF-punten met een maximum van 41 cross-type AF-punten inclusief 5 dual cross-type AF-punten. De camera kan een snelheid aan van 7 fps en is ook in staat om superscherpe 4K-videobeelden te maken.

Kenmerken van de Canon EOS 5D Mark IV

 • 30.4 MP sensor
 • DIGIC 6+ beeldprocessor
 • Continu-opnamen tot 7 fps
 • Wifi en GPS
 • 4K video en HD video met 100 fps
 • AF-systeem met 61 AF-punten
 • ISO tot 32.000 (uitbreidbaar tot ISO 102.400)

Mis niks meer

De Canon EOS 5D Mark IV is ontworpen om direct te reageren en geen enkele opname te missen. De camera beschikt over razendsnelle uitleestechnologieën en een DIGIC 6+ processor voor snelheden van 7 fps bij maximale resolutie en met volledige AF / AE tracking. Met reeksopnamen tot 21 RAW-beelden of een onbeperkt aantal JPEG’s bent u altijd klaar voor de volgende opname.

Geavanceerde autofocus

Het grote netvormige en 61 punten tellende AF-systeem van de EOS 5D Mark IV maakt het volgen van gezichten en vastleggen van de kleur van snel bewegende onderwerpen eenvoudig. De 61 / 41 cross type AF-punten dekken een groter deel van de sensor en geven u de mogelijkheid om zelfs bij maanlicht met EV -3 in de zoekermodus of EV -4 in Live View-modus scherp te stellen.

4K Video

Met de EOS 5D Mark IV kunt u het maximale vermogen van video gebruiken door een verhaal te vertellen met een 4K-resolutie. Deze veelzijdige spiegelreflexcamera beschikt over DCI 4K (4096 x 2160) bij 30/25/24 fps opnamen en biedt de mogelijkheid om 8,8 Megapixel JPEG-opnamen uit 4K-videobeelden te halen – daarmee is deze camera de ideale partner als u snel wilt omschakelen van video naar foto’s.

Altijd verbonden

De ingebouwd WiFi maakt bediening op afstand en een veilige bestandsoverdracht (FTPS/FTP) via smart devices met de Canon Camera Connect-app mogelijk. NFC zorgt daarbij direct voor verbinding met compatibele apparaten. De GPS-functie voorziet de EXIF-gegevens van elke opname van geografische informatie met automatische tijdindicatie voor beheer van het beeldmateriaal. En voor het eerst worden IPTC-metagegevens, zoals de details van een opname, automatisch vastgelegd.

Inhoud van de verpakking

 • Canon EOS 5D Mark IV
 • Accu LP-E6N
 • Acculader LC-E6E
 • Oogschelp Eg
 • Brede riem
 • Interfacekabel IFC-150U II
 • Kabelbeschermer
 • EOS Digital Solution Disk
Algemeen
Gegevens
Fotokwaliteit
Lenssysteem
Scherpstellen
Belichting
Video
Sluiter
Flitser
Audio
Geheugen
Beeldscherm
Zoeker
Poorten & interfaces
Netwerk
Camera
Ontwerp
Accu/Batterij
Minimale systeemeisen
Eisen aan de omgeving
Gewicht en omvang
Inhoud van de verpakking
Overige specificaties
Technische details
8 Reviews van de Canon EOS 5D Mark IV
Canon EOS 5D Mark IV
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Toptoestel
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Danny VL - 22-04-2019 Ik heb het toestel nog maar enkele dagen in mijn bezit. Nu al helemaal verkocht.
Het autofocussysteem is state off the art.
Ik heb er lang over gedaan om dit toestel te kopen, maar daar ga ik nooit spijt van hebben, dat weet ik nu al.
Het ligt goed in de hand, makkelijk in te stellen, uiterst precies en snel.
Mijn vorig toestel was een 6D.
Fantastisch toestel...
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Johan - 11-08-2018 Ik heb een 5D MkI gebruikt voor lange tijd, en ook al waren er intussen veel nieuwere toestellen op de markt, met veel betere specificaties, was ik dolgelukkig met dat toestel en de kwaliteit van de foto's. Helaas is er in de loop der jaren schade aan mijn sensor gekomen die niet kon weggewerkt worden en de reparatieprijs vond ik te hoog.
Ik ben dan met omzwervingen in crop sensor (80D) - waar ik steevast teleurgesteld was van de foto's, zeker bij hogere ISO waarden en grote Dynamic Range - uiteindelijk toch na lang twijfelen overstag gegaan en heb de 5D MkIV aangeschaft.
En wat kan ik zeggen? Wel, dat het liefde op het eerste gezicht, of beter vanaf de eerste keer dat ik het toestel vasthield, was. Het ligt zoveel beter in de hand dan zo'n crop camera. Kwaliteit is aanzienlijk beter. Dan de eerste foto's, ik heb onmiddellijk naast een paar testjes in de tuin ook een paar hoge ISO-foto's genomen in 'slechte' lichtomstandigheden, en wat een resultaat. Wow. Amper ruis. De ervaring werd alleen maar beter sindsdien. Ik ben zeker dat ik nog niet de helft van alle functies grondig heb uitgeprobeerd. Maar wat een zalige foto kwaliteit zeg. Ben er net mee op vakantie geweest, 2.000 tal foto's in diverse omstandigheden genomen met de 24-105 L lens erop en supertevreden over de resultaten. Ik heb er ook een paar keer mee gefilmd en ook al zal dat nooit primeren bij mij, levert dat ook prachtige resultaten op. Kortom, ben supertevreden. Enige kleine minpuntje, in vgl met de oude 5D MkI gaat de batterij wel veel sneller leeg. Ik ga toch maar een reserve aanschaffen...
Topklasse !
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Lucas Swinnen - 24-07-2018 Ik heb lang getwijfeld alvorens ik in dit toestel investeerde. Heb de knoop uiteindelijk doorgehakt en ‘en passant’ een degelijke landschapslens gekocht. Ik moet het apparaat nog leren kennen want het heeft verschillende mogelijkheden maar is toch vrij gemakklijk te besturen. De bediening scheelt niet zo veel met die van mijn ‘oude’ Canon 70d. De resultaten zijn alleszins zeer bevredigend. Natuurlijk zijn er toestellen met een nog hoger dynamisch bereik, maar het moet toch een ‘beetje’ betaalbaar blijven. Ik ben vooral geïnteresseerd in landschap--fotografie en urbex, en met mijn nieuwe lens kan ik ook ‘astrofotografie’ beoefenen. Weer een nieuwe uitdaging.
Fantastische camera
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
eddy schrijvers - 22-02-2018 Na mijn canon 5D mark III 3 jaar gebruikt te hebben ben ik overgestapt naar de canon mark IV, de mark III gaf al prachtige beelden maar de mark IV overstijgd deze zeker. De foto's zijn scherper en groter afdrukbaar. Doordat bijna alle knoppen idem staan op de markIII en de mark IV is de overstap vlot verlopen. het touchscreen is een opmerkelijke verbetering. Het scherpstellen gaat een stuk sneller dan zijn voorganger. Kortom een aanrader op alle vlakken!
Het is een geweldig product!
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Bascal De Smet - 18-12-2017 Super vlotte bestelling! Het fototoestel was goed ingepakt, waardoor er geen schade was aan het toestel.
Het is een top product voor een fotograaf, het neusje van de zalm. Ook is de functie dat je ermee kan filmen een pluspunt. De 4K functie is een tof extratje.
Nadelen zijn nog niet te bespeuren.
Topcamera
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Paul - 17-01-2017 De Canon eos 5D III was en is nog steeds een zeer goede camera, ik was dan ook verwonderd dat deze nieuwe Canon eos 5D IV zijn voorganger nog op zoveel punten weet te overtreffen. Je staat versteld hoe snel deze camera kan scherpstellen en opnamen kan wegschrijven. De grote bestanden mag je al behoorlijk croppen vooraleer de scherpte minder wordt en ook een hogere ISO hoef je niet direct te vrezen. Vroeger dacht ik er niet aan om mijn camera voor filmen te gebruiken, nu ik deze functie ontdekt heb en zie hoe mooi het resultaat is, ga ik dat in de toekomst zeker meer en meer doen. Bij de juiste instelling blijft die tijdens het filmen zelfs zijn object volgen en met een tikje op de scherm, kan je zeer snel naar een ander object overschakelen. Wil je zoveel mogelijk voordeel uit deze camera halen, dan heb je natuurlijk ook goede objectieven nodig.
Als enig nadeel vind ik zijn prijskaartje vrij hoog, je krijgt er wel een topcamera voor in de plaats.
Goed met belangrijk minpunt
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
VidiPhoto - 14-10-2016 De kwaliteit van de MarkIV is ongekend goed. Zeer snel plus uitmuntende beeldkwaliteit, zowel kleur als scherpte. Ook bij weinig licht. En dat is top. Echter, een groot minpunt is dat de sensor veel 'vlekgevoeliger' is dan zijn voorgangers. Dat is het nadeel van 30 miljoen pixels. Regelmatig cleanen is absoluut nodig en zelf krijg je dat niet helemaal mooi schoon. En dat resultaat is ook te zien in de lichte partijen op de foto. Kost extra tijd bij nabewerking. Bovendien wordt de sensor ook niet beter van een regelmatige schoonmaakbeurt. Als Canon hier wat aan doet bij de volgende update heb je de ultieme camera in huis.
Goede comeback van Canon
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Juri Hiensch - 28-09-2016 Na een snelle levering inmiddels 2 weken in bezit van deze camera en dat valt niet tegen. Canon lag wat achter als het ging om prestaties op het gebied van iso en dynamisch bereik. Helaas zijn ze de concurrentie niet voorbij gesprongen op dit gebied maar ze zijn wel weer bij en dat was nodig.

De camera presteert goed bij slecht licht en er is doorgaans veel detaillering in donkere en lichte partijen. Ook prettig is de vertrouwde bediening en de snelheid, het touch screen is daar een goede toevoeging aan hoewel het wel even wennen is. Ik betrap me regelmatig op draaien aan het wiel wat niet meer nodig is.

Ik gebruik de camera bijna uitsluitend voor fotografie maar ook de videofunctie lijkt goed te werken. De 4K opnamen zien er strak uit en de bediening is vertrouwd.

Klein minpuntje is de wat instabiele en soms niet te maken wifi verbinding. Hopelijk komt hier nog een update voor. De dual pixel is op dit moment meer gimmick dan bruikbare functie, bestandsgrootte neemt erg toe en de verschuiving van scherpte is minimaal. Maar wel een goed begin voor verdere mogelijkheden in de toekomst.

8 artikel(en)

Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark IV

Normale prijs: € 3.559,00

Special Price € 2.799,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA