Canon EOS 1D X Mark II Body

| Omschrijving | Specificaties
 
 

Normale prijs: € 6.399,00

Special Price € 3.999,00

OF
Op voorraad, direct leverbaar

Canon EOS 1D X Mark II Body

De Canon EOS 1D X Mark II Body spiegelreflexcamera is de ultieme fotocamera waar iedere professional op zat te wachten. De 1D X Mark II heeft een 20,2 Megapixel full frame CMOS-sensor, een nieuw Al Servo AF III+ en kan 4K-videobeelden vastleggen met 60p. Full HD (1920x1080p) beelden worden zelfs vastgelegd met een indrukwekkende snelheid van 120 fps, ideaal voor slow motion scènes.

Een snelle en intelligente autofocus die reageert op beweging van de camera en het onderwerp, biedt een ongeëvenaarde nauwkeurigheid dankzij een scherpstelgebied met 61 AF-punten, zelfs bij F8. Dual DIGIC 6+ processoren en een nieuw spiegelaandrijfsysteem maken continue high-speed opname mogelijk tot 14 fps met full AF/AE tracking. Een stofbestendige en vochtwerende body biedt bovendien maximale betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Kenmerken van de Canon EOS 1D X Mark II Body

 • 20,2 megapixel full-frame CMOS-sensor
 • Scherpstelgebied met 61 afzonderlijk te selecteren AF-punten
 • Dual Pixel CMOS AF
 • 14 fps met volledig AF/AE tracking
 • ingebouwde GPS
 • SuperSpeed USB 3.0
 • Dual "DIGIC 6+"
 • 3,2'' Clear View LCD II met touchscreen bediening

AI Servo AF III+

Om te garanderen dat elke opname met ongeëvenaarde precisie wordt gemaakt, beschikt de camera over een verbeterd 61-punts AF-systeem met 41 ‘cross-type’ AF-punten die een groter gebied beslaan en ook bij een geringe lichtintensiteit tot -3EV scherpstellen. Naast Canon’s populaire pro AF-technologieën - EOS iTR en AF Case instellingen - is de EOS-1D X Mark II ook voorzien van de nieuwe AI Servo AF III+ dat de volggevoeligheid verbetert in scènes waar onderwerpen onverwachtse bewegingen kunnen maken, zoals dieren die zich snel door de wildernis verplaatsen.

Professionele 4K-movies

Canon's expertise en ervaring met 4K-movies komt tot uitdrukking in de EOS-1D X Mark II en stelt filmmakers in staat video met 4K-kwaliteit (4096x2160) en een reeks frame rates tot 60 fps vast te leggen op de CFast 2.0™ kaart. De camera maakt het ook mogelijk in Full HD (1920x1080p) beelden vast te leggen met een indrukwekkende snelheid van 120 fps, ideaal voor slow motion scènes. Beslissende momenten in een 60 fps 4K-scène kunnen worden geselecteerd voor een hoge resolutie 8,8 megapixel foto en dit biedt nog meer controle en zekerheid bij het vastleggen van exact het juiste moment.

Optimaal opnamebeheer

Professionals beschikken over de tools die ze nodig hebben om hun opnamen te beheren, zodat deze gemakkelijk en binnen enkele seconden zijn door te sturen naar persbureaus en andere opdrachtgevers. De ingebouwde GPS voegt informatie over de opnamelocatie toe aan de EXIF-gegevens, zodat fotografen een nauwkeurig overzicht hebben van hun activiteiten. Dankzij zowel Ethernet wired LAN als SuperSpeed USB 3.0 kun je kiezen hoe de opnamen worden gedeeld – via FTP of rechtstreeks naar computers. En de nieuwe WFT-E8 wireless file transmitter¹ ondersteunt ook de razendsnelle industriestandaard 802.11ac (5 GHz band)

EOS design

Het ontwerp van de EOS-1D X Mark II weerspiegelt het kenmerkende EOS design en is uitgevoerd met een verbeterde grip en bedieningsknoppen die natuurlijk aanvoelen. De waterdichte uitvoering maakt de camera ongevoelig voor de elementen en is daarmee ideaal voor buitenopnamen. De Intelligent Viewfinder II laat ongeveer 100% van het beeldveld zien en toont via een elektronische overlay alle opname-informatie, zodat je nooit je oog hoeft weg te halen bij de zoeker.

Inhoud van de verpakking

 • Canon EOS 1D X Mark II Body
 • Oogschelp Eg
 • Accu LP-E19 (met beschermkap)
 • Acculader LC-E19
 • Brede riem
 • Interfacekabel IFC-150U II
 • Kabelbeschermer
Algemeen
Gegevens
Fotokwaliteit
Lenssysteem
Scherpstellen
Belichting
Video
Sluiter
Flitser
Audio
Geheugen
Beeldscherm
Zoeker
Poorten & interfaces
Netwerk
Camera
Ontwerp
Accu/Batterij
Minimale systeemeisen
Eisen aan de omgeving
Gewicht en omvang
Inhoud van de verpakking
Overige specificaties
Technische details
4 Reviews van de Canon EOS 1D X Mark II Body
Canon EOS 1D X Mark II Body
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Geweldige camera met enorm veel detail in de beelden
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Eveline - 05-11-2018 Ik heb 10 jaar met de 5D MarkII gefotografeerd. Het verschil in detail qua kleur, contrast, licht, scherpte, ... is groot. Het is een 'tank' en ik hoop dat hij net zoals de 5D extreme weersomstandigheden overleeft. Qua functionaliteit is er nog heel veel te ontdekken. Voor zijn grootte vind ik hem verrassend licht.
20,2 Mega super pixels
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Paul - 22-08-2016 Voor zo 'n duur toestel (slechts) 20,2 Megapixels leek mij op het eerste zicht vrij weinig. Nu ik het toestel al een paar maanden in gebruik heb, kan ik besluiten dat het wel super pixels zijn. Je kan zeer veel croppen zonder al te veel kwaliteitsverlies. Ook als er wat minder licht is presteert de censor behoorlijk goed. Ik heb nooit interesse gehad in filmen, maar nadat ik het eens uitgeprobeerd had en zag hoe goed dat werkte, begin ik er steeds meer en meer gebruik van te maken. Alle knopjes zitten gevoelsmatig op hun plaats, kortom een super camera. Als nadeel kan ik het gewicht aanhalen, deze camera met lens weegt toch al wat. Bovendien kost dit toestel toch een aardig bedrag en heb je ook een kwaliteitslens nodig om er voordeel uit te halen.
Topcamera
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Dirk - 16-08-2016 de 1 DX Mk II is zeer geslaagde upgrade van de 1DX .
het vertrouwd gevoel t.o.v. van de 1 DX blijft behouden door behoud van de gekende menustructuur en de plaats van de knoppen ( met hier en daar nog een verbetering )
Dé camera der camera's!
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Bob Ceulemans - 19-07-2016 Maanden gewacht op deze spiegelreflex, maar was de moeite waard. Voldoet aan elke verwachting. Jarenlang was ik een Nikon-fanaat, maar heb al mijn lenzen en body's verkocht en geswitcht naar Canon voor zijn uitmuntend beeldresultaat met de Canon 5D Mark III. En deze camera doet er nog een (reuzen) schep bovenop. Dit is een toestel voor het leven. Een investering waaraan je jaren plezier beleefd. En elk kiekje wordt een meesterwerk met dit toestel. 14FPS, allen even scherp. Nooit nog een glimp van je spelende (klein)kinderen die je niet haarscherp kan vastleggen. Een topper! Klein minpunt: om het focuspunt te verleggen eerst op de AF-gebiedselectiemodustoets drukken, daar dit zonder meer mogelijk was bij Nikon. Maar dit zal mijn vreugde niet bedreven. Kostelijk, maar elke cent waard!

4 artikel(en)

Canon EOS 1D X Mark II Body

Canon EOS 1D X Mark II Body

Normale prijs: € 6.399,00

Special Price € 3.999,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA