Byomic Studie Microscoop BYO-500T

| Omschrijving | Specificaties
 
€ 399,00
OF
Op voorraad, direct leverbaar

Byomic Studie Microscoop BYO-500T

De BYO-500T van Byomic is het topmodel uit de studiemodellenreeks. Hiermee haalt Byomic alles uit de kast voor de enthousiaste bioloog. Met de Siedentopf trinoculaire kop waarover de BYO-500T beschikt, zal het allesbehalve misstaan in een laboratorium. Het heeft een metalen objectplaat van 142 x 132 mm en twee objectklemmen.

De vergroting is 40x tot 1000x welke met behulp van optionele accessoires uit te breiden is naar 1500x. Deze vergroting wordt bereikt met behulp van het WF 10x oculair en vier verschillende Din Achromatische objectieven met een vergroting van 4x, 10x, 40x en 100x. Het 100x objectief is tevens geschikt voor olie-immersie microscopie, dit maakt een sterkere vergroting van uw preparaat mogelijk.

De BYO-500T is voorzien van drie tubussen waarmee het voor u mogelijk is om te observeren met beide ogen en tegelijkertijd foto's te maken via de derde tubus. Alle optische delen van de BYO-500T zijn voorzien van een beschermende coating. De microscoop is uitermate geschikt voor scholen en beginnende hobbyisten.

De microscoop heeft een 45 graden inkijk en is 360 graden draaibaar. Het scherpstelwiel heeft een grof en fijn instelling, waardoor het mogelijk is om nauwkeurig het beeld scherp te stellen. Naast deze instellingsmogelijkheden is de microscoop voorzien van twee extra knoppen, waarmee de maximum tafelhoogte en de weerstand van het grove scherpstelwiel ingesteld kan worden.

De BYO-500T is voorzien van een solide metalen behuizing. Alle optische delen van de BYO-500T zijn voorzien van een beschermende coating. De microscoop is uitermate geschikt studiemodel voor laboratoria en professioneel gebruik en wordt geleverd in een professionele opbergkist.

Inhoud van de verpakking

  • Microscoop BYO-500T
  • 1 (paar) oculair afstelbaar 55 - 57 mm
  • 4 x objectief (DIN Achromatisch 4x, 10x, 40x en 100xR (olie))
  • Abbe condensor met iris diafragma en filterhouder
  • Immersie-olie
  • Blauw filterglaasje (Ø 31 mm, 2 mm dik)
  • Afdekhoes
Algemeen
Technische details
1 Reviews van de Byomic Studie Microscoop BYO-500T
Byomic Studie Microscoop BYO-500T
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Prima Microscoop maar niet in deze configuratie
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Jan l'Amie - 21-03-2018 Zelf heb ik deze microscoop nu diverse jaren in gebruik maar dan wel de uitvoering met PL (Planachromatische (fotografie-gecorrigeerde) objectieven). Met de achromatische actieven van deze uitvoering is er heel moeilijk een fatsoenlijke foto mee te maken. Bovendien staat er niet in de advertentie bij dat je voor het fotograferen behalve een geschikte camera ook een foto-adapter mer foto-oculair nodig hebt. Als je net als ik de wat duurdere PL objectieven gebruikt met een goede adapter en wat (zelfgemaakte) filters en de verlichting ombouwd naar regelbare LED verlichting dan zijn er heel mooie foto's van hoge kwaliteit mee te maken, maar dan kost deze microscoop je totaal zo tussen de 800 en 900 euro.

1 artikel(en)

Alternatieven voor Byomic Studie Microscoop BYO-500T
Byomic Studie Microscoop BYO-500T

Byomic Studie Microscoop BYO-500T

€ 399,00

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA