B+W Slim 010 UV 72 E MRC

| Omschrijving | Specificaties
 
€ 69,95
OF
Op voorraad, direct leverbaar

B+W Slim 010 UV 72 E MRC

B+W Slim 010 UV 72 E MRC

Slim
Extra dun filter voor objectieven met een groothoekeffect groter dan 28mm, om vignettering (zwarte hoekjes op de foto) tegen te gaan.

UV-filter
Het UV-filter absorbeert het onzichtbare ultraviolette licht uit de lucht, dat onscherpte kan veroorzaken en waarop veel kleurenfilms reageren met een blauwzweem. Eigenlijk zou het filter een UV-sperfilter moeten worden genoemd, want voor technische toepassingen zijn er ook UV-filters die juist UV-straling doorlaten en alle andere blokkeren. Onder fotografen wordt de term: "UV-filter" echter altijd gebruikt voor de UV absorberende filters. UV-filters zijn ideaal voor fotografie op grote hoogte, aan zee en in gebieden met zeer schone lucht. De foto's winnen aan briljantheid en storende blauwzweem wordt vermeden. Afgezien van het verdwijnen van de blauwzweem verandert er verder niks aan de foto's. De kleurweergave blijft gelijk en verlenging van de belichtingstijd is niet nodig. Het UV-filter is daarom ook erg geschikt om permanent op de lens te monteren. Deze schroeft men voor de frontlens als bescherming hiervan tegen zand, zeewater, stof en dergelijke. In de meeste gevallen vervangt u liever het filter, dan een vaak veel duurdere lens. Het is zowel voor analoge kleur- en zwart-wit, als voor de digitale opname aan te bevelen.

Multi-Resistant Coating
MRC van B+W is niet alleen een buitengewoon effectieve meerlaagse coating. Het is tevens harder dan glas, zodat deze het filter beschermt tegen krassen (bijvoorbeeld bij het schoonmaken van het filter). Zowel water en vocht als stof- en vuildeeltjes hechten nauwlijks aan het filtervlak, wat zorgt voor een nog langere gegarandeerde hoge optische kwaliteit van het filter.

Let op, u kunt uw bestaande lensdop niet gebruiken

Algemeen
Gegevens
Kenmerken
Schrijf een review voor B+W Slim 010 UV 72 E MRC
B+W Slim 010 UV 72 E MRC
Schrijf uw eigen review
Voldoet aan verwachting
Design
Gebruiksgemak
Functionaliteit
B+W Slim 010 UV 72 E MRC

B+W Slim 010 UV 72 E MRC

€ 69,95

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA