Advies bij het kiezen van uw camera

Kies een camera

Iedereen kan fotograferen. Maar niet iedereen heeft daarbij dezelfde doelen voor ogen. Wilt u alledaagse momenten vastleggen, de natuurlijke omgeving en haar bewoners vereeuwigen of juist professionele portretten maken? De keuze van uw camera is daarom essentieel. Heeft u weinig eisen en wilt u vooral snel klaar zijn of wilt u juist alles weten over fotografie en zeer verfijnde foto's maken. Of zit u ergens daar tussenin? In alle gevallen moet u allereerst de keuze maken tussen een camera met verwisselbare objectieven of een compact camera. Bezoek ook eens onze inspiratiepagina met verschillende tips, blogs, reviews en nog veel meer interessante info over fotografie.

Camera met verwisselbare objectieven

Een fotosysteem met verwisselbare objectieven bestaat altijd uit minimaal twee elementen: een camerabody en een objectief. Het voordeel daarbij is dat u zelf kunt kiezen welk objectief u op de body plaatst. Bijvoorbeeld een telelens als u verre onderwerpen wilt fotograferen, een macrolens voor heel kleine onderwerpen of een groothoeklens als u een weids landschap wilt vastleggen. Bovendien kunt u kiezen voor een objectief met vaste brandpuntafstand of voor een objectief met een variabele brandpuntsafstand. Behalve een objectief kunt u daarnaast ook nog additionele accessoires op de body plaatsen. Zoals een cameraflitser of een batterijgrip. Met een spiegelreflexcamera of systeemcamera heeft u dus maximale keuzevrijheid en kunt u heel specifiek uw ambities als fotograaf najagen.

Compact camera

Een compact camera staat bovenal voor gebruikersgemak. U hoeft geen lens te monteren en kennis van fotografie is ook geen noodzaak. De fotocamera is direct klaar voor gebruik. Hoe geavanceerd de hedendaagse smartphones ook zijn, een compact camera zal meestal toch een betere optiek en grotere sensor hebben. En dus maakt u er mooiere beelden mee. Het nadeel van een compact camera zijn de uitbreidingsmogelijkheden. Die zijn er niet. Hoe u de camera koopt, zo blijft de camera ook. Het aanbod is daarentegen wel heel groot en divers. Er zijn bijvoorbeeld compact camera's met heel veel optische zoom, met een waterdichte behuizing of met professionele handmatige instellingsmogelijkheden. En behalve de ruime keuzemogelijkheid is de aanschafprijs relatief laag.

KIES UW NIVEAU

Fotocamera voor beginners

De beginnende fotograaf

U bent op zoek naar uw eerste fotocamera. Of een eerste kennismaking met fotografie met verwisselbare objectieven. In beide gevallen kiest u dan voor een eenvoudig te bedienen camera.

Meer voor beginners

Fotocamera voor gevorderden

De gevorderde fotograaf

U heeft al kennis van fotografie en bent toe aan de volgende stap. U wilt bijvoorbeeld een fotocamera met zoeker. Bovendien wilt u vooral de handmatige instellingsmogelijkheden benutten.

Meer voor gevorderden

Fotocamera voor professionals

De professionele fotograaf

Fotografie kent voor u geen geheimen meer en u wilt uw niveau zo hoog mogelijk houden. U bent constant uw uitrusting aan het heroverwegen of op zoek naar dat ene accessoire dat u weer nieuwe kansen geeft.

Meer voor professionals

 

Maak kennis met het team

 

TOPMERKEN BIJ FOTO KONIJNENBERG

Natuurlijk verkopen wij fotoapparatuur van alle bekende fotomerken. Denk bijvoorbeeld aan Canon, Nikon, Fujifilm en Sony. Van alle deze merken zijn wij bovendien een officiële dealer en u kunt er daarom vanuit gaan dat wij de expertise in huis hebben om u een passend advies te geven. Daarnaast kunt u bij ons altijd profiteren van de acties die deze merken van tijd tot tijd hebben. Bijvoorbeeld interessante cashback acties.

Door onze jarenlange ervaring in de fotografiebranche hebben wij ook voordelige alternatieven gevonden voor de bekende merken. Het feit dat een merk heel veel bekendheid geniet, wil niet automatisch zeggen dat het ook per definitie beter functioneert dan de wat kleinere speler in de markt. Neem daarom eens een kijkje op onze merkenpagina en bekijk waar u kunt besparen. Maar wees gerust: kwaliteit staat bij ons altijd voorop!

Bekijk hier onze merkenpagina
Service & Diensten

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard   American Express   Paypal  VISA  Afterpay