Advies bij het kiezen van jouw camera

Kies een camera

Iedereen kan fotograferen. Maar niet iedereen heeft daarbij dezelfde doelen voor ogen. Wil je alledaagse momenten vastleggen, de natuurlijke omgeving en haar bewoners vereeuwigen of juist professionele portretten maken? De keuze van jouw camera is daarom essentieel. Heb je weinig eisen en wil je vooral snel klaar zijn of wil je juist alles weten over fotografie en zeer verfijnde foto's maken. Of zit je ergens daar tussenin? In alle gevallen moet je allereerst de keuze maken tussen een camera met verwisselbare objectieven of een compact camera. Bezoek ook eens onze inspiratiepagina met verschillende tips, blogs, reviews en nog veel meer interessante info over fotografie.

Camera met verwisselbare objectieven

Een fotosysteem met verwisselbare objectieven bestaat altijd uit minimaal twee elementen: een camerabody en een objectief. Het voordeel daarbij is dat je zelf kunt kiezen welk objectief je op de body plaatst. Bijvoorbeeld een telelens als je verre onderwerpen wilt fotograferen, een macrolens voor heel kleine onderwerpen of een groothoeklens als je een weids landschap wilt vastleggen. Bovendien kun je kiezen voor een objectief met vaste brandpuntafstand of voor een objectief met een variabele brandpuntsafstand. Behalve een objectief kun je daarnaast ook nog additionele accessoires op de body plaatsen. Zoals een cameraflitser of een batterijgrip. Met een spiegelreflexcamera of systeemcamera heb je dus maximale keuzevrijheid en kun je heel specifiek jouw ambities als fotograaf najagen.

Compact camera

Een compact camera staat bovenal voor gebruikersgemak. Je hoeft geen lens te monteren en kennis van fotografie is ook geen noodzaak. De fotocamera is direct klaar voor gebruik. Hoe geavanceerd de hedendaagse smartphones ook zijn, een compact camera zal meestal toch een betere optiek en grotere sensor hebben. En dus maak je er mooiere beelden mee. Het nadeel van een compact camera zijn de uitbreidingsmogelijkheden. Die zijn er niet. Hoe je de camera koopt, zo blijft de camera ook. Het aanbod is daarentegen wel heel groot en divers. Er zijn bijvoorbeeld compact camera's met heel veel optische zoom, met een waterdichte behuizing of met professionele handmatige instellingsmogelijkheden. En behalve de ruime keuzemogelijkheid is de aanschafprijs relatief laag.

KIES JOUW NIVEAU

Fotocamera voor beginners

De beginnende fotograaf

Je bent op zoek naar jouw eerste fotocamera. Of een eerste kennismaking met fotografie met verwisselbare objectieven. In beide gevallen kies je dan voor een eenvoudig te bedienen camera.

Meer voor beginners

Fotocamera voor gevorderden

De gevorderde fotograaf

Je hebt al kennis van fotografie en bent toe aan de volgende stap. Je wilt bijvoorbeeld een fotocamera met zoeker. Bovendien wil je vooral de handmatige instellingsmogelijkheden benutten.

Meer voor gevorderden

Fotocamera voor professionals

De professionele fotograaf

Fotografie kent voor jou geen geheimen meer en je wilt jouw niveau zo hoog mogelijk houden. Je bent constant jouw uitrusting aan het heroverwegen of op zoek naar dat ene accessoire dat je weer nieuwe kansen geeft.

Meer voor professionals

 

Maak kennis met het team

 

TOPMERKEN BIJ FOTO KONIJNENBERG

Natuurlijk verkopen wij fotoapparatuur van alle bekende fotomerken. Denk bijvoorbeeld aan Canon, Nikon, Fujifilm en Sony. Van al deze merken zijn wij bovendien een officiële dealer en je kunt er daarom vanuit gaan dat wij de expertise in huis hebben om je een passend advies te geven. Daarnaast kun je bij ons altijd profiteren van de acties die deze merken van tijd tot tijd hebben. Bijvoorbeeld interessante cashback acties.

Door onze jarenlange ervaring in de fotografiebranche hebben wij ook voordelige alternatieven gevonden voor de bekende merken. Het feit dat een merk heel veel bekendheid geniet, wil niet automatisch zeggen dat het ook per definitie beter functioneert dan de wat kleinere speler in de markt. Neem daarom eens een kijkje op onze merkenpagina en bekijk waar je kunt besparen. Maar wees gerust: kwaliteit staat bij ons altijd voorop!

Bekijk hier onze merkenpagina
Service & Diensten

Trusted shops Twinkle100 Ideal  MasterCard VISA